nigne
nigne (üye)
İstanbul / Amatör

Colormetreli Makina

merhaba arkadaşlar,
dogru rengi yakalayabilmek için, bilmemiz gereken renk ısısını ölçen fotograf makinesi varmıdır. yani pozometre gibi makinenin içinde colormetresi olan makineler.

muhabbetle kalın

Tarih: 12 Şubat 2006, 23:20 - İp: yok
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Juggler,
Kelvin ayarıyla oynayarak istediğim neticeyi almamın imkanı yok.
Her seferinde aynı kartı kullanıyorum.
Kaç kelvin olduğu önemli değil, bir rengin değişen ışıkla sabit kalmasını istiyorum.
Prosedürüm oldukça basit.
Projektörlerimi yerleştirdikten sonra makinemi sehpaya koyuyurum.
Suyu doldurmadan önce bir gri fotoğraf çekiyorum.
CWB ayarı yapıyorum.
Birkaç santimlik LCD den renk ayarı yapmak ? Böyle birşey için herhalde hep aynı ışık şartları altında LCD ye bakma, ve bir ışık spektral analizci hassasiyetinde göze sahip olmak lazım. Beni aşar.
Sonuçlarımı Raw formattan JPEG e çevirip CD de veriyorum. Büyük bir LCD ekranda bakıyor.

 

Tarih: 15 Şubat 2006, 13:31 - İp: 88.***.**2.125
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Bu durumda asagidaki mesajda "ben kullaniyorum" dedigin sey "custom white balance" degil mi?

Ben "kelvin ayari yaparak beyaz dengesi ayarlayan var midir" diye sormustum, sen CWB kullaniyorsun ki Kelvin ayarindan daha mantikli geliyor bana.

Bresson kullaniyor sanirim Kelvin ayarini, o da ne kullanacagini bildigi icin bastan o ayari yapiyor ve fotografini cekiyor anladigim kadariyla.

 

Tarih: 16 Şubat 2006, 20:52 - İp: 81.***.**8.75
bresson
bresson (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

herkese tekrar merhaba

jugler güzel tespitlerde bulunuyosun tebrik ederim ben kullanmak zorundayım ben reklam sektöründeyim ve bolca ürün çekiyorum çekmekle kalmayıp bunları baskıya hazırlıyoruz cymk gibi pixel/inch gibi baskıdan sonra müsteriye teslim ettigimizde beyaz maviye kaçmamalı yada sarıya dedigim gibi eskiden bunları filtre ile hallederken şimdi digitale duvacıyız %90 kendi flashlarımızla çalıştıgımız için bilmek ve bi kere ayarlamak yetiyor yada küçük düzeltmeler +- 300-500 k gibi. araç ve bina giydirmek zorunda kaldıgımızda yine dia dönmek durumundayız digital belirli bir orandan sonra büyütülemiyor malesef dia oluncada sil baştan tambur tarayıcılar ve photoshop saatleri

(orta format digital backleri saymassak 30mp gibi onlarda el degil yürek yakıyo )

saygılar bol fotograflı günler ...

 

Tarih: 16 Şubat 2006, 23:27 - İp: 85.***.**9.10
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Bresson, dijital makinayla (hangi makina bu arada) en buyuk ne kadar baski alip kullandiniz?

 

Tarih: 17 Şubat 2006, 20:28 - İp: 81.***.**8.75
bresson
bresson (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sevgili juggler canon 10 d nikond d100 sigma sd9 kullandım bunların arasında en iyi sigma sd9 du netlik ve canlılık olarak d1s ve 350 d de kullandım şu an D1s istiyom ama çok pahalı geldi 5d alıcam dia olarakta mamiya 67 ve linhof ve toyo teknik camerada çekimler yaptım digitalde d100 ile interplation ile bina giydirmede 72 dpi 1.5 m ing anahtarı bastım linhofta bu 10 katına çıkıyor.

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 17:47 - İp: 85.***.**3.106
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Bence reklam fotograflari icin 1ds olmazsa olmaz degil, 5d gayet guzel is gorur. Buyutme konusunda 'genuine fractals' denemeni tavsiye ederim. Cok iyi sonuclar veriyor.

Orta formatla yarismasi cok zor tabii bahsi gecen makinalarin. Kullanmis oldugun makinalarin tamami neredeyse 3 yil oncesinin makinalari, 5d ile sanirim bir fark goreceksin hem detay, hem keskinlik, hem asa performansi hem de piksel sayisinin cok farkli oldugunu goreceksin. Aldiktan sonra izlenimlerini merak ediyorum bu arada.

#juggler' tarafyndan 18.02.2006 19:10:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 19:03 - İp: 81.***.**8.75
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında dijital konusu olmadığı için buraya yazmam ne kadar doğru ama konuyla ilgisi olduğu için eklemek istedim.
Bir filmi de fotoğrafçıya tab ettirmeye götürdüğünüzde siz özellikle belirtmedikçe otomatik olarak renklerini "düzeltiyorlar". Eğer fotoğrafta bir beyaz yoksa ya da karede bir renk daha ağırlıklıysa çok "hoş" sonuçlar ortaya çıkabiliyor. hele gün batımı fotoğraflarının sormayın haline.
Buralardaki auto-color işlemleri makinaların AWB süreçleri gibi oluyor aynen.

bazen aynı şeyi siz dijital fotoğraflarınızı cd'de bastırmak için verdiğinizde bile yapıyorlar. Daha hoş gözükeceğini düşündükleri için kontrast ekledikçe ekliyorlar, kafalarına göre aydınlıkla oynayıp bir de auto-color yaptılar mı, o artık sizin fotoğrafınız değil, onların resmi oluyor.

Fakat bunları istemediğinizi belirttiğinizde itiraz edim "hayır ben illa da yapacağım" diyene rastlamadım. haklarını yememek lazım, bazen sert sert baksalar da "işime karışma" gibisinden.

burak

 

Tarih: 21 Şubat 2006, 14:13 - İp: 129.***.**6.4
bresson
bresson (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı


juggler arkadaşım tavsiye ettigin intpls kullanıyorum. güzel bir prg bide noise düzeltici plug in buldum ps için 400 iso yu 200 e indirdigini sölüyolar daha tam test edemedim edince görüşlerimi yazarım .. farklı görüş ve fikirlerini herzaman bekliyorum saygılar..

 

Tarih: 5 Mart 2006, 02:24 - İp: 85.***.**2.1