osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

pardon bu dizi hangi kanalda yayınlanıyor

 

Tarih: 1 Eylül 2006, 20:21 - İp: 85.***.**7.32
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Orko bu dizi yayına giremedi maalesef sponsor bulamadığı için.


Evet nerede kalmıştık.


''Murat 2 üniversite bitirdiyse nasıl oluyorda 350D'yi çözemiyor?

Salak mı bu murat



Aslı bende hikayenin.

Murat 12 değil 32 yaşında bir delikanlıydı.Benzetmek gibi ılmasın neredeyse senin akranın.

Neyse Murat'ın babasından nefret etmesinin bir sebebi de o kadının Muratı da kandırıyor olmasıydı.Murat ile hala ilişkisi devam eden kadın,aynı zamanda da babasıyla birlikteydi.

İkili bir oyunun içinde olduğunu anlayan Murat,350D ile babasını ve kızı basarak onları görüntüledi.Ve bu fotoğrafları,eğer kadın üçünün de hayatından çekip gitmez ise kullanacağını,annesine göstereceğini sööyleyerek tehdit etti.

Kadın ise büyük bir panik ile hayatlarından çıkacağını ancak bu fotoğrafları istediğini söyledi.

Murat ise büyük bir öfke ile bunu kabul etti ancak kafasında fotoğrafları kopyalayıp saklamak vardı işini garantilemek için.

Evde bilgisayar'a fotoğrafları atınca bir de ne görsün?

Çekimler loş ortamda çekildiği için sarsıntı yüzünden hepsi flu çıkmış.Kimin kim olduğu belli değil.

Murat'ın aklı başına dank etti,evet yüksek iso kullanmalıydı enstantaneyi düşük tutabilmek için.Ama bu seferde fotoğraflar kirlenme yüzünden yine tanınmayacak halde olacaktı.350D bu densizliği hep yapıyor,kullanıcısını yarı yolda bırakıyordu.Oysa abisi 5D öylemi.Asla,mutlaka herşey cam gibi netti onda.

 

Tarih: 1 Eylül 2006, 21:33 - İp: 85.***.**4.168
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisin, murat 12 degil 32 yasindaydi..

kiz arkadasi meral'in de sanirim ayse ile iliskisi vardi.. yani ikili bir oyun degil, uclu bir oyundu bu..
meral'in de s9500'i vardi.. makinesini, acik arttirma ile satilan bir yerden ikinci el olarak almislardi.. fiyat 100 milyondan baslamis ve arttiran kimse olmayinca da meralin elinde patlamisti.. neyse..

murat'in babasini ve ayseyi bastigi ve fotografladigi anda; meral de aslinda yandaki binanin apartmanindan, olaylari goruntulemeye calisiyordu.. elindeki s9500'in uzun mesafeli zoom'una guvenen meral, hayal kirikligi yasamisti.. cunku ortamdaki isik fazla degildi; dolayisiyla meral, ne viewfinder'dan ne de lcd ekranindan hicbirsey goremiyordu.. meral; "keske dslr'im olsaydi da optik vizorunden herbirseyi gorebilseydim" diye hayiflandi..

s9500 sayesinde hem murat'in ayse ile birlikte oldugunu ogrenemedi hem de ayse'nin yanindaki ahmet'in bir erkek mi kadin mi oldugunu gorebildi..

...
meral ve murat, gelecek sene evlenecekler..

 

Tarih: 2 Eylül 2006, 09:45 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Meral aslında Ahmetin öz ve öz kızıydı,yıllar önce onu doğumhanede unutup gitmişti.Çünkü o gün Ahmet'e S9500 alınmıştı hediye olarak.Ve Ahmet bu makinayı kullanırken kızını hastahanede bırakıp öylece gitmişti.Hevesi ancak 20 yıl sonra geçtiğinde ise aklına kızı gelmişti

Kızını bulmak için bir fotoğrafçıya gittiğinde elinde sadece kızının doğumdan 2 saat sonra çekilmiş görüntüsü vardı.

Ve işte burada 9500'ün gücü çıktı meydana.Makina 2 saatlik bebeğin dokusunu o kadar detaylı veriyordu ki,Ahmet ancak Türk filimlerinde rastlanacak bir olay yaşadı.Kızı Meral karşısındaydı ve bu mutluluk verici kavuşmayı 9500'e borçlu oldukları için makinaya minnet ve aynı zamanda ise 350D'ye öfke duydular.

Sebebine gelince Ahmet,S9500 hediye edilmeden önce 350D kullanıyordu.Kızını hastahanede unutmasının sebebi 9500 dü.Çünkü 350D bu kadar çirkin olmasaydı,9500 hediye edildiğinde kendini kaybedip 20 yıl boyunca kızını unutmayacaktı.

Ve Ahmet o günden sonra zamanında 350D kullandığına da pişman oldu,bu makinayı kullanmış olanların üzerine de lanetini yağdırmaya devam etti.

Bu sebeple 350D kullanıcıları hayatta hiç bir zaman mutlu olamadılar ve bu laneti üzerlerine asıl saranı yani 350D'den daha başarılı olan 9500'ü hiçbir zaman unutmadılar,o makinaya hep kıskançlık içinde baktılar.

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 01:32 - İp: 85.***.**1.209
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ve aslinda ahmet'in iliskisi ayse ile cok uzun yillar oncesine dayandigi ve ahmetin karisi fatmanin (murat'in annesi) bir daha cocugu olamayacagini ogrendiklerinden, meral'in ayse'nin kizi olmasi ihtimali var.. ayse kizini kaybetmis olmasinin etkisiyle, ne yapacagini bilemez duruma gelmisti.. durmadan iciyordu.. bunalimlardaydi..
o gun, meral s9500'i acik arttirmadan aldigi gun; pismanligin verdigi etki ile bir pub'a gitmis sarhos olmaya calisiyordu.. ayse de o pub'da garsondu.. ayse ile meral oyle tanismislardi..
ayse bende de s9500 var deyince meral'e, muhabbet muhabbeti acmisti.. ve ne yazik ki s9500 yuzunden anne ile kiz, cok iyi arkadas olmuslardi..
pub'a murat da gitmisti o gun.. ama ne yapacagini bilemediginden ve korkudan, ayse ile meral'in arasindaki elektriklenmeyi anlayamadi.. cunku hem ayse ile hem de meralle iliskisi vardi.. pub'da bir tek ahmet eksikti.. ama ahmet degil fatma gelmisti pub'a.. murat, annesine meral'i orada tanitmisti.. ayse ise, bu duruma hem bozulmustu hem de gozleri dolmustu, kizi yasindaki meral'in boyle bir duyguyu yasamasindan dolayi..
ayse, meral'e bir gun ormana gidip cekim yapalim mi diye sordu.. meral kabul etti.. murat ben de geleyim mi diye sordu ama ne kizlar, bu kiz kiza bir gezi olacak deyip reddettiler murat'i.. murat peki deyip ayrildi pub'dan..
ormanda bir suru hayvan vardi.. ama ne yazik ki s9500'de IS olmadigindan ve kizlarin ellerinde tripod olmadigindan, cektikleri her fotograf flu cikti.. cogu fotografda da hayvani lcd'den takip edeyim derken, shutter'a basmalari sonucunda, hayvan kadraja bile denk gelmedi.. lcd refresh rate yuzunden.. keske dediler.. keske dslr ile aslan gibi bir lensimiz olsaydi da, bugunumuz de iyi gecseydi.. s9500'in kotu fotograflari yuzunden o gun ayrildilar ve bir daha hic fotograf cekmeye cikmadilar..
fatma hala olanlardan habersiz..

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 12:35 - İp: 62.***.**2.10
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

osmanlı şu a100 ü alalım da dadanagast bu diziye mutlu son yazssın

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 12:43 - İp: 85.***.**7.32
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

a100 alirsaniz, mutlu sonu hemen yazayim valla orko..

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 12:49 - İp: 62.***.**2.10
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

dadanagast bende karar veremiyorum d80 mi a100 mü 400d mi ortalık çok mkarıştı az önce d80 e baktım harika görünüyor ama a100 de özellikler ve fiyatı ile baya iyi aslında lens işi düşündürüyor birazda hele şu s9500 taksitleri bi bitsin bakalım ondan sonra

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 12:54 - İp: 85.***.**7.32
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Hikayenin devamı şöyle İlker.

Ayşe ile Meral Pub'da içerlerken biralarını,biranın özelliğinden kaynaklı olan bir tuvalet ihtiyacı başgösterdi ikisinde de.

Pub 3. kattaydı ve pub'da tuvalet yoktu.Ayşe,Meral'e bakıp muzip bir gülümseme ile onu elinden tutup Pub'ın balkonuna çıkardı.

Dışarısı neredeyse 0 derece idi ve ikiside üşüyorlardı.Önce Meral indirdi pantalonunu.Sonrada Ayşe ve tuvalet ihtiyaçlarını bu şekilde karşılamak istediler.


Ama unuttukları birşey vardı.Aşağıdaki elektrik telleri.


Neyse İlk şoku Meral yaşadı.Elektrik akımının etkisiyle yüksek voltaja takılan Meral cayır cayır çarpılmaya başladı.


Ayşe,Meral'i kurtarmak için yanında yerde bulunan balyoz ile Meral'in kafasına vurdu.Meral ani bir refleks ile tuvaletini yapmayı bıraktı ve akımdan kurtuldu bu sayede ama Meral'in kafasından kanlar boşanıyordu.

Ayşe hemen hastahaneyi arayıp ambulans çağırdı.Ayşe yaptıklarından bin pişman bir şekilde Meral'in yanına kapaklanmış ağlar iken,ambulans geldi ve içerisinden sağlık görevlisi olan ve Ayşenin bu işte çalıştığından haberi olmayan oğlu Murat indi.Evet 2 üniversite bitirmişti ancak işsizlikten dolayı bu işi seve seve kabul etmişti.

Annesini Pub'da gören Murat,onun uzun süreden beri şüphelendiği işi yaptığını öğrendi.Belinden çıkardığı beylik( ) silahı ile önce annesi Ayşeyi,sonra da kendisini vurarak yere yığıldı.

Meral bu durumda kurtarılamadan öldü.Diğer ikisi zaten daha yere düşmeden vefat etmişlerdi.

Olay yerine gelen Polisler ölülerin cansız bedenlerinden çıkan kimliklere bakarak,Ahmet'i aradılar.

Ahmet o gece iş üzerindeydi


Olayı haber alan Ahmet,karısının çeyizlik nevresimlerinden doğruldu ve giyinip yola çıktı.Pub'ın önüne geldiğinde yerler kan revan içindeydi.Üstleri örtülü olan cesetleri kaldırdığında şoka giren Ahmet,aynı anda da kalp krizi geçirerek öldü.

Sonuçta herkes ölmüştü,sağ kalan 3 şahsiyet vardı.Ahmet'in metresi,350D ve S9500...

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 12:54 - İp: 85.***.**1.141
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Orko taksitler ne zaman bitecek?

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 12:57 - İp: 85.***.**1.141