v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

Neden Fuji Ler Böyle !

Arkadaşlar şimdiye kadar birçok makineyle çekilmiş fotoğrafları inceledim, çekim konusunda bir iddiam yok ama kalite farkı denince orda gözüme güvenirim.Özellikle almayı düşündüğüm için fuji marka birçok makineni gerek test için çekilmiş gerekse amatör çekimlerinide dikkatle inceliyorum, nedense fuji ile çekilmiş fotoları kendi boyutuna getirince sanki resimi iki üç kademe (windows için) büyütmüş gibi bozuk halde gösteriyor,İnsanın aklına şu geliyor acaba fuji tüm makidelerinde asıl olduğundan daha abartılı bir pixel mi veriyor.Özellikle bu konu s7000 için yur dışı sitelerde tartışılmıştı,Ancak görüyorum ki s9500 içinde durum aynı,Diğer cihazlarda böyle olmazken neden fujide bu bozulma oluyor, bu konuda kafa yoran arkadaşların yorumunu almak isterim,,,

Tarih: 13 Aralık 2005, 17:19 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Vip, baska sitelerdeki fotograflarda da bozulma gorunmuyor...

Surada cok karisik bir sahnenin hem tam goruntusu, hem de o sahneden alinan detaylarin bire bir boydaki goruntuleri var, hic bir bozulma goremiyorum:

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/page9.asp

Olmayan bir sorun icin tartismak bosuna.. Diger makinalarda ne kadar bozulma oluyorsa bunda da o kadar bozulma oluyor.

 

Tarih: 16 Aralık 2005, 17:46 - İp: 213.***.**3.82
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Bozulma olduğuna katılmıyorum. (benzer makinelere kıyasla)

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 00:07 - İp: 81.***.**3.88
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

yani bozulma ben göremedim.

çünkü ekranın LCD çok iyi kalitede fotografları daha iyi gösteriyor.kesinlikle FZ-30 önde ,,,...ama fuji'nin fotolarında 1-2 kademe dijital zoom gibi bir şeye rastlamadım.

gördüğüm kadarıyla beyaz ayarı White Balance FZ-30 'da daha iyi.Tamam kabul etmek lazım fuji üstün özellikler sunuyor.ama önemli olan resimlerin'de iyi ve kaliteli olması,,, keskinlik fotolarda pek yok.lens kaliteli değil yani...bu benim görüşüm.gözüme güvenirim.bu konuda yeteneğim var sayılır naçizane kendimi övmek için değil,ama
galiba bu işte bit yeniği var ,,,,,bu makinayı kullananlardan ricam ....

eğer evlerinde imkan varsa herhangi bir meyvenin ,,,özellikle meyve diyorum çünkü onların dokulu kısımları vardır oraları daha iyi görünür o yüzden.

ışık altında makro çeksinler 1 adet Auto Focus ile
1 adet te menuel netlemeye yarayan bilezik ile bakalım nasıl oluyor.HAAAAAA birde en iyi kalitede FİNE seçeneğinde olsun.ancak öyle anlaşılır....

ben bunları gördükten sonra karar vereceğim makina almaya.
ISO 80 seçeneğini seçmeyi unutmayın.....


herkese saygılar.sevgiler...

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 02:24 - İp: 85.***.**8.175
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Internetteki incelemeleri es gecip insanlarin evinde (allah bilir kotu isikta mi, elle tutarken makinayi titreterek mi, kimisi f3 le kimisi f8 le mi, yoksa yanlislikla yuksek iso'ya alarak mi) cektigi fotograflarla mi karar vereceksiniz makina almaya?

Yabancilar bu ise "pixel peeping" diyorlar. Fotografin genelini birakip piksel piksel degerlendirme anlaminda... 8 mp bir fotografi normal cozunurlukte bir ekranda yuzde yuz buyuklukte incelemek demek 1,5 metreye 2 metre ebadinda bastirip ona 15 cmden bakmaya benziyormus (canon'un 1d serisi makinalar icin hazirladigi bir dokumna vardi, ben onun yalancisiyim).. Fotograf web'de %100 kullanamazsiniz, mutlaka kuculteceksiniz. Ne kadar buyuk fotograf bastirmak istediginizi dusunun.Poster bile yaptirsaniz zaten fotografi makinadan ciktigi gibi kullanmazsiniz o zaman. Oturup keskinligini artirir, gurultusunu dusurur gorunusunu iyilestirirsiniz.

O yuzden bu tartisma makinayi alanlarin dogru durust bir isine yaramayacak, cunku bahsi gecen siniftaki butun makinalarin performanslari cok marjinal farklar iceriyor. Kullanimda kimseyi rahatsiz etmeyecek duzeyde. O yuzden fuji mi fz30 mu tartismasinda, gidip makinalari elinize alip hanisine daha cok isiniyorsaniz onu almak en dogru karar olur. Kullanim kolayliklari sizin icin 'fotograf kalitesi'nden cok daha onemli olacak gunluk kullanimda. Ornegin donebilen LCD, ya da sizin aliskanlikla cok kullandiginiz bir ozelligin bir makinada parmaginizin altindaki bir dugmede olmasi, otekinde menuye girip uc kademe iceri girip ayarlanmasi vs..

bu arada soz konusu makinalar fz30 / fuji 9500 ise ben kisisel olarak fujiye bakmam bile. Ama benim cektigim fotograflarin yuzde sekseni 200mm odak uzakliginin uzerinde oldugu icin. BIr kere goruntu sabitleyicisi yok fuji'nin.. Bu da demektir ki 200mm nin uzerinde elle tutarak cektiginiz fotograflarin yarisi titremeden dolayi bulanik cikacak. Ote yandan genis aci cekecekseniz de uzerinde o siniftaki baska makinada olmayan 28mm esdegeri objektif var. Gordugunuz gibi 'hangisinin fotograf kalitesi iyi" den once dusunulecek cok sey var. Ustelik aradaki kalite farkini duvariniza 35x50 bastirip cerceveletseniz bile farkedemezsiniz.

Melih

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 11:34 - İp: 81.***.**7.103
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Juglerin sözü bana galiba. Sevgili jugler ben zaten kendi yaptığım incelemenin HİÇBİR STANDARDA TABİ OLMADIĞINI belirttim. Bizimkisi amatör işi.Fakat böyle Allah bilirli konuşacağına fotoğrafları bir zahmet açıp baksan en zından hepsinin belli ıso ,program ve açıda çekildiğini görürdün. Bir zahmet bak.
Benim yaptığım şumdiye kadar kullandığım makinalar ile elimdekileri kendi gözümle karşılıştırmak. Hepsi bu.Hiçbir iddiam yok.DR TAMER in gönderdiği incemlemeyi gördü isen bizimkisinin sadece üstünkörü olduğunu daha iyi anlarsın. Onlar gerçek anlamı ile inceleme yapıyorlar.BEn değil. BEn sadece karşılaştırıyorum.O kadar.Ancak pek çok kişiden çok makina değiytirdiğim ve bu nedenlede aralarındaki farkları görem imkanım olduğuda aşikar.Bu güne kadar 8 makina kullandım.Bu da arkadaşlar için bir referans oluyor sanırım.
HEr ne kadar sürçü lisan etti isek affola.

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 11:54 - İp: 85.***.**6.15
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Pazarbey bosuna alinmissin, ben fuji makina ile pek ilgilenmedigim icin senin incelemelerini okumadim. Ben genel olarak yazmistim sen ustune alinmissin. Mesaji yazan insan "arkadaslar bana fotograf gonderin" demis, ben de 'gonderenlerin fotograflari farkli farkli kalitede olacak' demisim. Senin incelemelerinin olayla ilgisi yok. Sen ugrasip insanlara bilgi vermissin eline saglik. Isteyen degerlendirir isteyen degerlendirmez. Buradaki konu "fujinin fotograf kalitesi otekilerden kotu" iddiasi dogru mu degil mi ona karar vermek. Buna karar vermenin en iyi yolu da internette kontrollu studyo ortaminda cekilmis ve yaninda baska makinanin ayni ortamda cekilmis fotografi olan incelemeler. Mesajimda aynen bunu dedim. Soru "FZ20 nin kalitesi kotu" olsaydi ona da ayni seyi yazacaktim, o zaman tahminen FZ20 incelemesi yapmis olan bir arkadas ustune alinacakti.

O yuzden "jugglerin sozu bana galiba" sorusuna cevap "Hayir degil". Ben genelde mesajlarimda ima'yi sevmem, direkman yazarim. O yuzden 'galiba'ya gerek kalmadan sozumun kime oldugu anlasilir. O mesajimda da sozum kimseye degil.

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 13:01 - İp: 81.***.**7.103
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

O zaman özür dilemem gerek.Özür dilerim jugler.

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 14:23 - İp: 85.***.**6.15
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

cevabın kime olduğu anlaşıldı....!!!!!!!!!!!!

Tamam olabilir ama orada belirtmiştim. ISO 80 olsun diye zaten ışık altında olduğu zaman yeteri kadar net olacaktır..

buda anlamamızı kolaylaştırır.en azından biz kullanıcıların çekim alışkanlıklarıyla makina'nın objeleri nekadar net çektiği anlaşılır.Ben kendim için söylemek istemem.

fotograflarıma umarım bakmışsınızdır.Sizin bahsettiğiniz gibi renk ayarları yapılmış,keskinliği arttırılmış...ve baskıya hazır.isterseniz bir bakın.ben bunları DC3A30 denen
makina ile yaptım...PRETEC MARKA yanlış anlaşılma olmasın.

yani demek istediğim...,,,Makina iyidir,kötüdür, ama önemli olan çekilen fotonun kaliteli olmasıdır...

bunu sağlayacak bir kişi varmı diye uğraşıyorum...yani makinayı gerçekten kullanabilen biri olacakki bizde anlayalım...

gelelim İnternetteki fotolara ..,,,onların'da durumu belli.
hemen,hemen hepsine baktım...Performanslar iyi ama o sitelerdeki diğer makinaların fotograf kaliteleri s9500'den iyi oyüzden bütün bu endişeler.

Evet duvara assam belkide 30x50 cm'de hiçbir fark görülmez.ama benim aklıma takılan böyle bir makina çıkıyor piyasaya , özellikler süper , objektif süper,herşey güzel tam anlamıyla D-SLR görünümlü fakat bizi salak yerinemi koyuyorlar,bu önemli eğer makina kötü ise .....

ben şahsen,hemen herkese e-mail atarım ve makinayı almamalarını tavsiye ederim.çünkü yaklaşık 1.500 ytl yazık yani.gidip başka makina alsak daha iyi...

öyle değilmi arkadaşlar...


saygılar...

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 14:23 - İp: 81.***.**3.224
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Bence cok marjinal farklar yuzunden 'buyuk resim'i gozden kaciriyoruz gibi geliyor.

siz de soylemissiniz, 'kisilerin cekim aliskanliklari' makinalari "iyi makina" ya da "kotu makina" yapar... Benim icin iyi olan makina sizin icin iyi olmayabilir. Cekilen fotonun kaliteli olmasini saglaMAyacak Fuji S9500 ve onun ayarinda bir makina yok. O sinif makinalarin tamamindan 20x30 baskida mukemmel sonuclar alirsiniz. Yeter ki isik dogru olculsun, fotografin sizin de bahsettiginiz keskinlik, renkler vs ayarlari dogru yapilsin, ve kullanan sahis makinanin ayarlarina hakim olsun. Farzedin ki makina "kotu"... Fuji firmasi o zaman kendisini salak yerine koyardi, cunku mali satmazdi. Artik makinadaki herhangi bir kusur hemen forumlar yoluyla butun dunyaya yayiliyor. Bu kadar cok alternatifin oldugu ve cok agresif bir pazarda hic bir firma 'orta ust' sinif bir kompakt makinada boyle bir riske girmez. Hadi ucuz bir gomlek cebi makinasi deseniz o bir derece "tabi kotu olur kardesim, uc kurus para" seklinde bir tesellisi olur. Ama bu tip makinalarda alinan kotu sonuclarin yuzde doksan dokuz nokta dokuzu kullanicinin makinayi kullanmayi bilmemesinden ve o makinanin sinirlarini bilmemesinden kaynaklaniyor. Beklentileri makinalarin yeteneklerine gore koydugunuz anda sorunlar bitiyor. Ya da beklentilerinize uygun makina alacaksiniz. Ama fiyatlari yuzunden her zaman bu mumkun degil.. Ben de 1ds mkII istiyorum ama olamiyor malesef .. Onun yerine elimdeki makinanin limitlerini bilip ona gore davraniyorum. Acikcasi makinayi limitlerine kadar zorlayan yerler de kullanicilar degil, inceleme yapan siteler. Hatta bazen gereksiz zorlamalar bile yapiyorlar. Mesela fuji'yi kalkip 350d ile karsilastirmis dpreview.. Tabii 1600 Iso'da cuvallamis zavalli. Bence yaniltici bir karsilastirma.

Bu arada hangi sitede diger makinalarin performanslari fujiden iyidir, adreslerini soyler misiniz?.. Bir kere onun sinifindaki hic bir makinada 1600 iso yok. Sanirim bir tek sony cikti R1, onun da fiyati pahali.

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 01:12 - İp: 81.***.**5.62
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Pazarbey: ozur dilemeye gerek yok, ortalikta insanlara bilgi vermeye calisan cok insan yok zaten, olanlari da kotulemek gibi bir niyetim yok.

#juggler' tarafyndan 18.12.2005 01:11:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 01:13 - İp: 81.***.**5.62