v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

Neden Fuji Ler Böyle !

Arkadaşlar şimdiye kadar birçok makineyle çekilmiş fotoğrafları inceledim, çekim konusunda bir iddiam yok ama kalite farkı denince orda gözüme güvenirim.Özellikle almayı düşündüğüm için fuji marka birçok makineni gerek test için çekilmiş gerekse amatör çekimlerinide dikkatle inceliyorum, nedense fuji ile çekilmiş fotoları kendi boyutuna getirince sanki resimi iki üç kademe (windows için) büyütmüş gibi bozuk halde gösteriyor,İnsanın aklına şu geliyor acaba fuji tüm makidelerinde asıl olduğundan daha abartılı bir pixel mi veriyor.Özellikle bu konu s7000 için yur dışı sitelerde tartışılmıştı,Ancak görüyorum ki s9500 içinde durum aynı,Diğer cihazlarda böyle olmazken neden fujide bu bozulma oluyor, bu konuda kafa yoran arkadaşların yorumunu almak isterim,,,

Tarih: 13 Aralık 2005, 17:19 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

bir iki ornek fotograf var mi bakabilecegimiz?

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 19:16 - İp: 85.***.**4.5
hypnoz
hypnoz (üye)
Çorum / Amatör

evet arkadaş doğru söylüyor bende s9500 siparişi verdim sitelerden örnek resimlerini inceledim gerçekten büyük halleri çok kötü.

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 21:21 - İp: 81.***.**5.189
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam,
arkadaşım bende bir fuji s5600 kullanıcısıyım.. az önce bu forumu okuduktan sonra hemen deneme yaptım.. dediğiniz gibi resimdeki detay orjinal haline getirince kayboluyor.. hemen aklıma pazarbey arkadaşımızın karşılaştırmalı test yapıp gönderdiği fotoğraflar geldi.. ilk önce boyutu aynı olduğu için canon s2 ile denedim. fakat aynı resim, aynı noktadan, aynı iso değeri ile çekilmiş olmasına rağmen canonun resimleri orjinal boyutuna geldiğinde, örneğin çekmiş olduğu ev resimlerinde yakınlaşma s5600 ile çektiğim resimlere nazaran 3 kat filan daha az oluyor.. yani s5600 ün resimlerini orjinal hale getirdiğinizde resmin tespit ettiğiniz sabit bir yeri size 5 birim yaklaşıyorsa, s2 de 2 veya 3 birim yaklaşıyor.. bu da fujinin resimlerinin daha fazla büyüdüğü anlamına geliyor.. ya da piksel büyüklüğü daha fazla.. fuji ile canonun resimlerini gözün gördüğü aynı büyüklüğe getirdiğiniz zaman fujinin resimleri daha kaliteli oluyor.. bende şaşırmadım bu olaya desem yalan olur..

sanırım bir bilenimiz çıkacaktır. bekleyelim bakalım..

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 21:41 - İp: 85.***.**3.216
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar bende denedim.Büyüttüm küçülltüm.Ama fark göremedim.S2 ile 5600 ün fotoğraflarını karşılaştırdım. Valla ben dediğiniz gibi birşey göremedim.Benmi anlamadım acaba.
Eğer şunu söylemek istiyorsanız tamam.Eskiden 6 mp olanı yazılım ile 12 mp yapıyorlardı.Bu gerçekten çok kötü oluyor.Ama bunlar gerçek çözünürlük.
Birde şu var.Z2 nin fotoğrafları pek iyi değildi.aslında 4 mp olmasına rağmen 3 mp olunca daha iyi ve net oluyordu.Demek istediğiniz bumu acaba.

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 23:11 - İp: 85.***.**1.73
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

valla ben dpreview'daki orneklere baktim, hic bir bozulma gormedim... Bana su bozuk fotograflardan b irinin linkini verir misiniz, merak ettim.

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 00:55 - İp: 85.***.**4.5
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Ben kullanıyorum. LCD'sinden başka bir sorunum yok şu anda. Merak ettim foruma bir link atsan bir kontrol etsek.

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 00:57 - İp: 85.***.**8.142
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

evet örnek foto olsa iyi olur.

birde s9500 sol yanında'ki AF ve MF-C düğmesini değiştir.
çünkü onlar focus'lama işi yapar eğer MF'de kalmışsa o yüzden kötü olurlar.

bugün bende teknosa'da denedim öyle oldu.birde makro için muhakkak 2'ci bilezik olan manuel netleme bileziğini kullandım.normal netleme yaptıktan sonra o bileziği çevir ve daha net yani yam net yap.ama makro çekimlerde.sonra onları bilgisayar'a aktar.

birde böyle dene ....hala orjinal boyut olan 9mp ile çekilmiş fotolarda bir flu yada bulanık görüntü varmı dene.

birde tam bunların tersini yap......

yani makinanın otomatik netlemesi neyse onu yap öyle çek...
ama makro olsunki mercek kalitesini anlayalım...

eğer bu 2 şekilde yaptığın çekimlerde bir fark göremezsen o zaman başka bir sorun var demektir...


mümkünse iyi ışık altında yapki daha iyi anlayalım...


saygılar...

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 02:01 - İp: 85.***.**2.226
v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar yorumlarınızdan şunu anladım ki bu konuyu biraz daha ayrıntılı anlatmam gerek,,Şimdi pazarbeyin HARİKA isimli kuş resmini kendi açtığı forum sayfasından indirin lütfen, yalnız sitede aynı resim var ama küçük haliyle onu demiyorum orjinalini alın lütfen, şimdi resmi windows resim ve faks görüntüleyiciyle açın, gerçektek harika, şimdi aşağıda gerçek boyut butonuna basın ve resmi kendi boyutuna getirin, gitti bütün harikalık, özellikle kuşun ayaklarının olduğu yerlere ,suya arkadaki fona dikkatli bakın, sanki resmi orjinal boyutundan 3-4 kademe büyütmüşsünüz gibi bozuk.Yani sizim küçük ekranınızda cam gibi duran resimi gerçek boyutunda gösterebilecek bir ekranınız olaydı aslında böyle görünecek ti, bunu yabancı sitelerden indireceğiniz tüm resimlerde deniyebilirsiniz, hatta fuji nin diğer modellerinde de deneyebilirsiniz, benim gördüğüm sonuç hep aynı.Almayı düşündüğüm için bir çok makinada bunu denedim diğerlerinde bu böyle değil.Bende kendimce şu sonucu çıkardım ; Fuji aslında çektiğini söylediği pixelden daha küçük resimler çekiyor ama çıktı olarak gördüğünüz pixeli veriyor, buda fotoların gerçek boyutlarında sanki digital olarak büyütülmüşcesine bozuk fotolar veriyor, çünkü fotoları 2-3 kademe küçülttüğünüz zaman ancak eski netliğine kavuşuyor, benim düşüncem bu, şimdi birde siz deneyin,,,

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8182

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 13:07 - İp: 213.***.**5.34
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

arkadaşlar harika kuş benim değil aviaycanın .Yalnız bu foto 9 mp değil.DAha küçük.

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 20:16 - İp: 85.***.**9.103
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili v.i.p,
S-5600 veya S-9500 gerçek çözünürlükte çekiyor. S-5600 de efektif 5 mp ve S-9500 de 9 mp çekiliyor. s-7000 modelinde 6 mp efektif ve enterpolasyon tekniği ile 12 mp ye çıkarıyordu. Bu modellerde enterpolasyon söz konusu değil. Dikkat edilmesi gereken: Sizin karşılaştırdığınız fotoğrafların çekildiği (ayarlandığı) çözünürlüktür. Sevgilerle...

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 22:35 - İp: 85.***.**1.209