drlecter
drlecter (üye)
Trabzon / Amatör

Fuji 9600’ün Ayar Tekerleği

Merhabalar,
Merak ettiğim bi konu var. Fujifilm s9500'ün ayar tekerleğinin kısa bir zamanda bozulduğu yönünde çok sayıda şikayet mesajları okumuştum. Bu nedenle ürünü almaktan vazgeçtim. Aradığım niteliklere çok uygun olmasına rağman bu arıza ihtimalini göze alamadım. Şimdi S9600 çıktı piyasaya. Bazı internet istelerinde 2GB kart ve Taşıma Çantası ile 1200,00YTL civarında satış fiyatı ile piyasada... Ama merak ediyorum, bu üründe s9500'de olan ayar tekerleği arızası tekerrür eder mi ya da düzeltilmiş midir? Bu konuda bilgisi olanların bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

Tarih: 13 Mart 2007, 12:30 - İp: 88.***.**4.189
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben de merak edip dururdum.

Pentax K100D gibi bir makina 1300 YTL civarlarinda satilirken, Olympus E300 gibi bir makina iyice kelepir olmusken ve hatta Nikon ve Canon lutfedip o kadar ucuza D40 ve 350D
satarken piyasada kim gidip o fiyata s9600 alir diye.

Simdi merakim tatmin oldu iste.


#antika' tarafından 13.03.2007 14:55:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Mart 2007, 14:52 - İp: 85.***.**5.65
drlecter
drlecter (üye)
Trabzon / Amatör

sn antika,
Dediğiniz doğru ama ihtiyaçlar doğrultusunda hereket etmem gerek. Nikon D40 çok düşündüm ama ileride zoom lensler kullanmam gerekince neredeyse cihaz fiyatına ulaşan lenslere ödenek ayıracak bütçe yok maalesef. hem geniş açı hem zoom özellikleri bir arada olduğu için bu ürünü tercih ediyorum. amatör ve bütçesi kısıtlı bir kullanıcıyım... Merak ettiğim konuyla ilgili bilginiz varsa aydınlatmanızı beklerim...

 

Tarih: 13 Mart 2007, 17:01 - İp: 88.***.**4.189
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

1. Madem zoom o kadar onemli, bari stabilizasyonlu bir makina al. Hem yuksek ISO'da cekim yapamayacaksin (gurultuye raziysan yaparsin tabii) hem de stabilizasyonsuz kalacaksin, hic mantikli degil. 1200 YTL'ye Panasonic, Sony, Canon'un bir takla atmadiklari kaliyor kompakt kategorisinde.


2. En ucuz Canon govdeyi al ustune ikinci el bir tele lens al. Once 2.el Pentax tele AF lens al, sonra git makinayi al.

3. Citayi 1600YTL civarina cekeceksen Pentax'in 2 lensli paketini alabilirsin.

4. Sony R1 al. 16-80 (yani 24-120mm) araligi en sik kullanilan araliktir. Bu aralikta almayi dusundugun Fuji'ye 3 kere tur bindirir. Illa 120mm uzerinde tele zoom onemli diyorsan, zaten stabilizasyonsuz makinanin yanina bile yaklasma.

Gercekten merak ediyorum, Fuji insanlari o fiyata o makinayi almaya nasil boyle ozendirebiliyor diye.


 

Tarih: 13 Mart 2007, 18:28 - İp: 85.***.**5.65
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba,
"Tur bindirme" ile ilgili pek yorum yapmayacağım ama farkı kesinlikle baskı da ve renk algılamasında aramak gerekiyor. S-9500 ve S-9600 modellerinde yaklaşık 11 x zoom lens mevcut ve bu Fuji ye bağlı olan Fujinon tarafından üretilen yüksek kaliteli lenslerdir. (Makineyi ele alıp incelemeyi tavsiye ederim) S-9600 modeli S-9500 modelinin "yenilenmiş" şeklidir. S-9500 modelinde ender görülse de nemli ortamlarda oluşan "ayar tekerleği" arızası garanti kapsamı harici süredede BEDELSİZ onarılmaktadır. S-9600 de bu konuda mekanik yapı düzeltildi. ( S-9500 alanlar üzülmesin - dediğim gibi bu arıza makinenizi kullandığınız sürece EĞER meydana gelirse bedelsiz FUJIFILM TÜRKİYE tarafından onarılacaktır.) Bu arıza konusu çok abartılıyor kanımca - Oran çok düşük.
Sevgilerle....

 

Tarih: 13 Mart 2007, 20:18 - İp: 81.***.**2.84
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yav positifin geldiği belli oldu. ayar tekerleği sorunuda çözüldü işte. Böyle bir firma elemanı lazım bize.

 

Tarih: 13 Mart 2007, 22:59 - İp: 85.***.**6.131
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Positif,

Kusura bakma ama yorumlalamaman yerinde bir karar olmus. Cunku aradaki fark yoruma falan acik degil, gayet bariz.


En basitinden sensor boyutlari 22.8x15.2mm , artik sen carp bol hesapla S9600'unkinin kac kati.


Lens demissin, Fujinon demissin. hani bu isler isimle markayla olmuyor ama onda da Carl Zeiss" var be. Aynisini DSLR'a takmaya kalksan dunyanin parasini vercegin bir lens. 16mm'de (yani 24mm) sadece %2.5 distorsiyon yapan, jilet gibi keskin, en baba Canon-Nikon muritlerini hasetle catlatan. ( S9600, 28mm'den basliyor. )

Sony'nin 717 ve 828 modellerinin "eh iste" dedirten performansindan sonra namus meselesi yaptigi, hicbirseyi sakinmayarak cikardigi bir model, gercek bir klasik.

Sony bugun R1 cikarmiyorsa artik, bilki sebebi A100'un onunu kesmemek icindir.

R1'i herhangibir kompakt ile kiyaslamak abes.


Neyse R1 konusunu burada birakalim. Gelelim Fuji S9600'a.


Genel yetenek sorusu :

"Dusuk ISO" , "300mm" ve "yuksek zoom orani" terimlerine uyumlu secenek hangisidir ?

a.Tripod
b.Flas
c.stabilizasyon
d.hepsi
e.hicbiri

yanit :
Tripod "Dusuk ISO" ve "300mm" seceneklerine uyumlu olmakla beraber, sozkonusu kisinin (DrLecter) sirf pratik olsun diye yuksek zoomlu lens tercihine esastan ters dusmektedir. Ilgili kisi tripod tasimaya razi olsaydi o fiyata 2 makina alirdi. Flas secenegi 300mm ile celisiyor. Bu durumda dogru yanit stabilizasyon oluyor. Cevap "C" secenegidir.

Yahu koca Fuji'de bunu gorebilen bir tane adam yokmu be. Her kor saticinin kor bir alicisi olurmus misali, Fuji musteri portfoyune bilincli tuketiciyi de katmakta neden bu kadar cok tereddut ediyor.

Fuji hakkinda merak ettiklerim bir turlu bitmiyor.

"Digital Image Stabilization" mavalini kim yiyor allahaskina ?


Bir de madem su tekerde bir problem vardi, neden kayitsiz sartsiz butun musterilerinizi geri aramadiniz ? Illa problemi yasadiktan sonra mi sizin kapinizi calmanizi beklediniz ?

 

Tarih: 13 Mart 2007, 23:09 - İp: 85.***.**5.240
iminsane
iminsane (üye)
İstanbul / Amatör

300mm'de image stabilization eldeki titremeye sadece ancak "yardımcı" olur, öyle bir yazmışsınız ki sanki tüm titremeyi engelliyor, tripod yaerine geçiyor... IS olayını fazla byütmemek lazım, iyidir hoştur ama tripod değildir...
Bunun dışında r1 piyasadaki tüm slr-like tabir edilen makinelerden çok daha üstündür, bunun da ayrıca tartışılacak bir yanı yoktur...

 

Tarih: 14 Mart 2007, 01:36 - İp: 195.***.**6.67
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

iminsane,

ISli makina kullandin mi kullanmadin mi ?

Zira IS/VR/AS/SSM/VC artik adini ne koyarsan koy, stabilizasyonun ne kadar ise yaradigini kullanmis olanlar baska yorumluyor, kullanmamis olan baska.

Iste tripod konusu ile ilgili bir makale :

Digital Killed My Tripod

Ozetlersek, dijital cagin yuksek ISO performansli DSLRlarinin, tripodu nasil ancak gece cekimlerinde kullanilan bir aksesuara donusturdugu anlatiliyor. Tele cekenler icin stabilizasyonla beraber.

S9600'de ne yuksek ISO ne de stabilizasyon var. Yanimda tripod tasiyacaksam, neyleyim ben 10x zoomlu makinayi, o fiyata 2 lensli DSLR alirim, tripod tasiyacagima lens tasirim, tripod kuracagima, lens degistiririm.



#antika' tarafından 14.03.2007 03:11:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 03:08 - İp: 85.***.**5.240
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Still Think Tripods Make Sharper Images? Try it yourself. Make a shot from your 'pod at f/22. Then pick up your tool in your own bare hands and make some shots at f/8 or wider. Look for yourself. It's obvious.

SACMA..
hem de sacmaligin daniskasi..

acikcasi ozgur, foruma gelen bircok insanin bilgisi yok yeterince.. yanlis yonlendirmek hic de iyi degil..

neden sacma yazi?
sadece basligina baktim ve sonunda ne demis ona baktim.. ki zaten hersey acik acik belli oluyor.. zaten ken rockwell'i az bucuk da taniyoruz artik yazilarindan.. her konuda hakli oldugu yerler oldugu gibi, konulari yeri gelince carpitmada da ustune yok bu kisinin..

f/8 ile f/22'de alinacak fotograflarin kalitesi tabii ki ayni olmaz.. cunku diffraction yuzunden.. aps-c size sensorlu kameralarda, f/16'dan sonra diffraction'in etkileri ortaya cikiyor.. (ff sensorlu kameralarda f/22)
f/8 ise, lenslerin sweet spot'lari resmen..

neden f/8'de cekilmis fotografla f/22'dekini karsilastiriyoruz? her ikisini de f/8'de cekelim sonra karsilastiralim.. ha ama o zaman ne ihtiyacin var tripoda?.. tabii ki ihtiyacin var.. cunku ancak tripod sayesinde gercekten keskin fotograflar elde edebilirsin.. ve onu da birak, titresim onleme her kosulda sana yetmez.. hadi dusuk isikli bir ortamda fotograf cek..

hem de ne sacma..

sacma cunku ayni kisi, ken rockwell de tripod kullanan bir insan.. gitzo 1227 kullaniyordu sanirim..

hem de manzara fotografi cekiyorsun.. ne komedi valla..



Genel yetenek sorusu : "Dusuk ISO" , "300mm" ve "yuksek zoom orani" terimlerine uyumlu secenek hangisidir ? a.Tripod b.Flas c.stabilizasyon d.hepsi e.hicbiri yanit : Tripod "Dusuk ISO" ve "300mm" seceneklerine uyumlu olmakla beraber, sozkonusu kisinin (DrLecter) sirf pratik olsun diye yuksek zoomlu lens tercihine esastan ters dusmektedir. Ilgili kisi tripod tasimaya razi olsaydi o fiyata 2 makina alirdi. Flas secenegi 300mm ile celisiyor. Bu durumda dogru yanit stabilizasyon oluyor. Cevap "C" secenegidir.

YANLIS!!!
birincisi, eger ki bir insan s9600 gibi bir dslr-like kamera bakiyorsa, fotograf cekme konusunda ciddidir demektir.. eger ki ciddi olmasaydi, giderdi, s6500fd veya sony h2 gibi kompact'lara bakardi.. h2'nin fiyati 550 ytl'ymis.. arada 1 milyar fark var..
eger ki ciddi degilseniz, zaten yazik, o kadar para vermeyin kameraya..

manfrotto modo modelini cikardi su anda piyasaya.. kompact makineler icin yapildi bu tripod.. neden ihtiyac duydular sence ozgur?
titresim onlemesi olmayanlar icin mi acaba?..
....

stabilizasyon hersey demek degildir.. stabilizasyon da, artik kac stop'luk yardimi oluyor deniyorsa; sonrasinda yardimci olamaz kisiye.. ki kisiden kisiye de degisir, hangi odak uzunlugunda hangi shutter suresini kullanma acisindan.. bazilari 100mm lensle, 1/10'da cekim yapar bazi kisiler, ayni kamerayla 1/50'de bile keskin sonuc alamaz..

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=18229&syf=3

adresinde bazi seyler yazmistim, isteyenler oradaki mesajimi da okuyabilirler..


Ilgili kisi tripod tasimaya razi olsaydi o fiyata 2 makina alirdi.

neden? 2 makine alininca ne oluyor? anlayamadim..

.......

neden 300mm ile flash celisiyor?
300mm lens kullanildiginda sadece cooook uzaklardaki nesneler mi cekilir sadece?
1-2 metredeki objeleri cekemez mi insanlar?

ki diyelim ki cekeceksiniz uzaktaki objeleri.. flash takarsin, uzerine de flash extender'lar satiliyor, ki wildlife fotografcilarinin yaptigi gibi; flash'ini kullanabilirsin..

....
madem ken rockwell'den ornek verdin, ben de thom hogan'dan ornek vereyim..

http://www.bythom.com/support.htm

tripod gerekli mi degil mi o neler diyor.. daha yuzlerce sayfa da gosterebilirim bu konuda..
.................

s9600 yeni bir kamera.. ama s6500fd'nin degerlendirmesinin

 

Tarih: 14 Mart 2007, 04:06 - İp: 86.***.**0.120
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Fuji S9500 kullancısıyım. Netfotograf sayesinde hem makineleri hemde tekniği öğreniyoruz. Yaklaşık 1 senedir böyle bir makine kullanıyorum ve hala öğreniyorum. Burada bu alım sırasında bolca tartıştık benzer makineler incelendi. Sağolsun Pazarbeyin büyük incelemesiyle ve dostların tavsiyesiyle S9500 i aldık. Neden aldık...

Lensler hakkında fazla bilgili değildik, DSLR hiç tanımıyorduk.

DSLR makine alırken bana göre bir marka öyle veya böyle tercih ediyor ve o yolda yüremeye devam ediyorsunuz. Ben hala bu kararı veremedim. Çünkü bana göre önemli bir seçim bu.

DSLR-Like bir makine alırken (ki o zamanlar R1 oldukça pahalıydı) lens derdim olmasın dedim, pille çalışması hoşuma gitti, üstünde bütün ayarlar vardı, özellikle IS tercih etmedim, makineye ısındım, o zamanlar video çekimi benim için önemliydi, çıkarıp hemen çekim yapacağım bir makine aradım (bilgi eksikliği tabiki bunda etken), Türkiyede servisi kuvvetli, müşterisiyle sürekli iletişimde olan bir firma istedim ve kendime göre 2 senelik bir plan yaptım DSLR ye geçiş için.

Her makine hakkında yorumlar yapılır, tabiki cihaz mekaniği ve özellikler olarak birbirine göre artılar eksiler olacak. Zaten fotografçılığa ilgi yüzündende son 6 ayda model patlaması yaşanıyor.

Bende buradaki yorumlara bakarak şöylemi yapsam diye düşünüyorum ama sonra vazgeçiyorum. Bunlara sebep sevmesede eastwood un fotografları, osmanlının HDR uygulamaları, Raynox un DCR 150 ve 250 ise yapılan macro çalışmalar hoşuma gidiyor.

Tabiki imkan ve gidilecek nokta biliniyorsa DSLR makine seçilebilir. Hiçbir lafım yok. Ama Dslr ile Dslr-like makineler özellikle kullanım amacı yönünden doğru değerlendirilmiyor diye düşünüyorum.

Benim daha zamanım var Dslr için. Daha geliştirmem gereken çok nokta var. Fuji S9500 ise yanımda olacak hep.

Çünkü buradaki dostların söylediği gibi (dadanagast,as, pazarbey vb.) bu makineye ben ısındım ve dibine kadarda kullanacağım. Çünkü şu an yukarıda söylediğim isteklerimi karşılıyor.

yanına ekledik Raynox larıda takılıyoruz. Sözlerimizde yanlışlık olduysa afola

 

Tarih: 14 Mart 2007, 10:37 - İp: 81.***.**9.145