drlecter
drlecter (üye)
Trabzon / Amatör

Fuji 9600'ün Ayar Tekerleği

Merhabalar,
Merak ettiğim bi konu var. Fujifilm s9500'ün ayar tekerleğinin kısa bir zamanda bozulduğu yönünde çok sayıda şikayet mesajları okumuştum. Bu nedenle ürünü almaktan vazgeçtim. Aradığım niteliklere çok uygun olmasına rağman bu arıza ihtimalini göze alamadım. Şimdi S9600 çıktı piyasaya. Bazı internet istelerinde 2GB kart ve Taşıma Çantası ile 1200,00YTL civarında satış fiyatı ile piyasada... Ama merak ediyorum, bu üründe s9500'de olan ayar tekerleği arızası tekerrür eder mi ya da düzeltilmiş midir? Bu konuda bilgisi olanların bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

Tarih: 13 Mart 2007, 12:30 - İp: 88.***.**4.189
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

O ne demiş, bu ne demiş beni hiç ilgilendirmiyor. Ben gerçek hayatta yaşadıklarıma ve gözlerime inanırım. "SR faydalıdır ama tripodun yerini tutmaz" gibi neredeyse "SR olsa da olur olmasa da" anlamına gelecek söylemler de beni hiç etkilemez. Sanki tripod çok pratik birşeymiş ve canımızın her istediği her yere tripod kurma imkanımız varmış gibi. Kaldı ki aynı şekilde bazen de tripod SR'nin yerini tutmaz. Örnek mi? Vapurda giderken tripod kurup bir deneyin isterseniz. Mesela SR'siz makine kullansaydım aşağıdaki fotoğrafı çekmek için ya 3200 ISO kullanmam gerekecekti ya da binlerce insanın arasında Yenicaminin merdivenlerine tripod kurmak zorunda kalacaktım.

edit: 190mm , f:6.3 , 1/25 sn. Iso 200








#bitpire' tarafından 14.03.2007 11:50:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 10:49 - İp: 213.***.**5.242
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ilker,

Ken amca boru gibi dogruyu soyluyor. Yani adam bizzat kendi tecrubesini iletiyor, ortada yorum falan yok, bilfiil gercegin taaaa kendisi,

Ana fikir su:

Tripodu kurana kadar gececek surede, 10 tane az bulanik kare cekerim, stabilizasyon varsa, daha berrak olur. Bir seansa tripodla 10 tane resim cekecegime 1000 tane cekerim, dijitalin ozu bu. Dahasi tripod tasima zahmeti olmadigi icin seanslarim daha eglenceli gecer diyor.

Dogru Ken Gitzo kullaniyor olabilir ama uzerine amele 35mm SLR koymuyor, Tachihara gibi 4x5 inclik makine kullaniyor o isler icin.





1200 YTL.

Walla Ingiltere'den nasil gozukuyor bilmem ama burada o paraya Fuji'den cok daha iyi makinalar satiliyor. Birak kompaktlari DSLR aliyorsun o paraya. "Flash extender" falan, sen ne diyordsun be Ilkercigim, adam bunlari tasimamak icin yuksek zoom istiyor. (Bu arada mesele lensin golgesi degil, 300 mm ile uzagi cekeceksen, herhalde buzdolabi boyutunda bir flasla yola cikman gerekir, macro cekeceksen, onun flasi zaten farkli)



1200 YTL.

Bu fiyatin uzerine ben tartismayi bos buluyorum. Bu arada Fujinin yuksek ISO'da digerlerinden daha performans verdi palavradir, fizik kurallarina aykiridir, sensor boyut ve MPli dogrultusunda ne gurultu vermesi gerekiyorsa, onu veriyor.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 11:12 - İp: 85.***.**1.242
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bitpire,

Fotografin soylenecek olani soylemis, tebrik ederim, cok guzel.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 11:16 - İp: 85.***.**1.242
drlecter
drlecter (üye)
Trabzon / Amatör

Arkadaşlar,
Dedim ya amatör bir kullanıcıyım. Verdiğiniz bilgiler için herkese çok teşekkür ederim. Bu işi öğrenmek, geliştirmek için ne yapmalu? Daha çok, daha çok, daha çok fotoğraf çekmeli. Elimdeki Hp R707 ile bu iş pek istediğim gibi olmuyor. İhtiyaçlar doğrultusunda hareket etmeli...
Pentax K100D'nin çift lensli paketi fena değil, fiyatı da uygun, düşünülebilir. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 12:49 - İp: 88.***.**4.189
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

eskiden titresim onleme mi vardi?..
aslinda gulecegimiz bir cumle bu.. ama aslinda su an yasadigimiz cagi dusundugumuzde, neden titresim onlemenin onemli oldugunu gorebiliyorum..
kucuk sensorlu makinelerden dolayi, elle yapailacak cekimlerde, safe shutter speed artiyor.. 1/100 kullanacakken, 1.5x sensorlu makinede 1/150 kullanmak gerekiyor..
diger yandan, eskiden, film fotografciligi vardi.. fotograflar direk basilirdi.. simdiki gibi photoshop'larda fotograflari acip da %100 hatta bazen %200'lere getirip de bakma denen sey yoktu..
dijital cag, titresim onlemeyi bir yerde zorunlu kiliyor.. cunku insanlar artik ihtiyaclari olmasa da daha kaliteli lenslere yatirim yapiyorlar.. her bir pixeli karistirarak, daha da kalitelisini almak istiyorlar..

ama hicbir zaman, tripod'a gerek yok diyemeyiz..
cunku var..
ha ama pratik degil.. evet dogru.. tripod pratik degil..(ki bu da her tripod icin gecerli degil) ama gercekten kaliteli fotograflar almanin yolu tripod'dan geciyor.. bunun da amasi mamasi yok bana gore..

...............................................

bitpire merhaba..

pratik olan tripod var olmayan var.. eger ki pratik olanindan secmezsen, tripod kullanmaktan nefret edersin.. tasimak istemezsin.. cunku iki saat acip da kamerayi ustune koymak falan olum gibi gelir.. ne gerek var dersin ve cikarirsin kamerani cekersin..

ama haklisin.. o veya bu sekilde istedigi kadar kolay kullanimi olsun secilecek tripod'un; kullanimi icin ekstradan zaman kaybetmek gerekiyor.. ne kadar? bir tripod'u cantanin yanindan alip kurmak, 15-20 saniye kadardan, birkac dakikaya kadar cikabilir..

...cogu insanin psikolojisi ayni hep.. aman bir dslr alayim, cunku kaliteli fotograf istiyorum; aman bir 18-200 gibi bir lens alayim yanina da cunku lens degistirmek de istemiyorum..
bazi insanlar, madem dslr aldin neden 18-200 alip kullaniyorsun da diyeceklerdir.. ama bence bunun aciklamasi cok basit.. yukarida da soyledim zaten.. kullanim basitligi....

bitpire sen ne kullaniyorsun? 18-200 mu yoksa iki tane lens mi?
eger ki iki lens kullaniyorsan, bir tek 18-200 araligini tek lensle almak yerine; o zaman senin kullanim basitligi prensibine de ters dusmus oluyorsun.. bilmiyorum yaniliyor muyum?

sokakta geziyorsun.. baktin, guzel bir fotograf sansi var.. ama kameranda 18-55'in takili.. fakat 50-200'e ihtiyacin var en azindan.. cantadan 50-200'u cikaracaksin, 18-55'i kameradan cikaracaksin, sonra 50-200'u takacaksin falan... ne kadar zaman gecti?
kafadan, yine lense ulasiminin kolayligina gore, 10-15 saniye ile 1-2 dakika zaman kaybedersin..

cok mu abuk konusuyorum?
sanmiyorum dogrusu.. sunu aciklamaya calisiyorum.. insanlar bir konuda cok dikkatli oluyorlar ama goremedigimiz bircok sey oluyor.. zaman kaybediliyor birsekilde.. o veya bu sekilde..
iyi bir canta kullanarak, yine zamandan istifade edilebilir.. iyi bir kamera ile daha hizli fokus yaparsin.. iyi bir lensle veya.. veya senin tecrubelerin.. ne kadar tecrubeliysen, cok daha hizli karar verip fotografi alirsin.. bazi insanlar o kuslara bakarlardi belki ama ne yapacaklarina karar verinceye kadar kuslar ucup giderdi veya kadraj bozulurdu..

aam bu dediklerimi yanlis anlama, ben titresim onleme dusmani degilim.. kesinlikle yararli.. ben de 70-200'umu IS'li olan modelle degistimeyi dusunuyorum hatta..


ama tripod konusundaki kati yaklasimi anlamakta gucluk cekiyorum bitpire.. aman hersey basit olsuna kaciyor bazilarimiz, ama fotograf cekmek istiyorsan tripod kullanmalisin, bunu inkar etmeyi anlayamiyorum dogrusu..

bir zamanlar bir yerde okumustum; bir fotografci, eger ki tripod kullanmadan cekiyorsaniz, sadece ani fotografi cekiyorsunuzdur diyordu.. o zamanlar pek anlayamiyordum bunu, ama su anda buna katiliyorum kesinlikle..

...ama yine soylemeden gecmeyecegim.. tripod kullanmak zordur ve bazi durumlarda kullanmasi gercekten zordur.. mesela, caddede dolasirken,

 

Tarih: 14 Mart 2007, 13:17 - İp: 86.***.**0.120
dsc_dsc
dsc_dsc (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

bendede fuji s9500 var ve gayet memnunm tüm isteklerimi karşılamakta
üzerine 2x telephoto
0.45x wide angle aldım slrlerle yarışır durumda

 

Tarih: 14 Mart 2007, 13:30 - İp: 212.***.**6.246
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Dadanagast merhaba;

pratik olan tripod var olmayan var.. eger ki pratik olanindan secmezsen, tripod kullanmaktan nefret edersin..

Son derece pratik bir tripodum var. Ayaklarını uzatıp çevirdin mi otomatik olarak kilitleniyor. Katlanmış haliyle de Lowepro Nova2 çantama sığıyor. Devamlı yanımdadır zaten. Buna rağmen dediğin gibi istediği kadar pratik olsun, tripod üşendirici bir iştir. Tabii ki zorunlu olarak kullanmam gereken durumlar oluyor. Geçen gün ay tutulmasını çekerken mecburen kullandım mesela.




bitpire sen ne kullaniyorsun? 18-200 mu yoksa iki tane lens mi?
eger ki iki lens kullaniyorsan, bir tek 18-200 araligini tek lensle almak yerine; o zaman senin kullanim basitligi prensibine de ters dusmus oluyorsun.. bilmiyorum yaniliyor muyum?
sokakta geziyorsun.. baktin, guzel bir fotograf sansi var.. ama kameranda 18-55'in takili.. fakat 50-200'e ihtiyacin var en azindan.. cantadan 50-200'u cikaracaksin, 18-55'i kameradan cikaracaksin, sonra 50-200'u takacaksin falan... ne kadar zaman gecti? kafadan, yine lense ulasiminin kolayligina gore, 10-15 saniye ile 1-2 dakika zaman kaybedersin..

Evet iki lens kullanıyorum ve bu sıkıntıları yaşıyorum. Tamam da ne yapayım yani, battı balık yan gider deyip tripod da mı kullanmam gerekiyor. Yani bir konuda pratikliği bir kere kaybettik mi geri kalan herşeyi de zorlaştırmamız mı lazım

ama tripod konusundaki kati yaklasimi anlamakta gucluk cekiyorum bitpire.. aman hersey basit olsuna kaciyor bazilarimiz, ama fotograf cekmek istiyorsan tripod kullanmalisin, bunu inkar etmeyi anlayamiyorum dogrusu..

Hiç de katı değilim ve inkar etmiyorum. Gece fotoğrafları çekmeyi çok severim ve obviously tripodsuz gece fotoğrafı çekilmez.

diger konuda titresim onlemenin bazi yan etkileri de olabilir demistim, sen de bu yan etkilerden birini gostermissin burada bitpire..
titresim onleme hareketi dondurmaz..

iste kusun gozu nasil da bugulu cikmis.. keskin mi sence?

Yanlış. Aslında doğru da şu açıdan yanlış. Tripod da hareketi dondurmaz. Tripodla da çekseydim pozlama değerlerim aynı olacağı için kuşun gözü yine buğulu olacaktı. Hem kuşun gözünün buğulu olmasının nedeni hüzünlü bir anında çekmiş olmamdan kaynaklanıyor. Kuşun gözü buğulu ben ne yapayım. Sonra bu güvercin denen mahlukat kafasını ışık hızıyla hareket ettirdiği için durağan anında çekmekten başka şansın yok. Hareket halindeyken 1/4000 sn. de çeksen bile donacağından şüpheliyim.

Fotoğrafı raw çekip direkt jpeg'e çevirdim. Sonra Usm uyguladım. Photoshop'um yok. AcdSee kullanıyorum.

fakat eger ki baska ortamlarda cekim yapiyorsan? mesela macro cekiyorsun.. titresim onlemeye ihtiyacin var mi? yoksa gercek bir tripod'a mi ihtiyacin var?

Tripoda.

eger ki o ufacik boceklerin butun ayrintilarini yakalamak istiyorsan, tripod kullanmalisin..

Doğru.

manzara cekiyorsun.. yine tripod kullanmalisin..

Işık şartlarına ve fotoğraf boyutuna bağlı

ne zaman ki kalite istiyorsan tripod kullanmalisin..

Işık şartlarına ve fotoğraf boyutuna bağlı

Bundan sonrası antika'ya sorulmuş. Süremi de aştım zaten.



#bitpire' tarafından 14.03.2007 16:19:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 15:30 - İp: 213.***.**5.242
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Son derece pratik bir tripodum var. Ayaklarını uzatıp çevirdin mi otomatik olarak kilitleniyor. Katlanmış haliyle de Lowepro Nova2 çantama sığıyor. Devamlı yanımdadır zaten. Buna rağmen dediğin gibi istediği kadar pratik olsun, tripod üşendirici bir iştir. Tabii ki zorunlu olarak kullanmam gereken durumlar oluyor. Geçen gün ay tutulmasını çekerken mecburen kullandım mesela.

bitpire, o kadar kucukse tripod'un ona tripod degil tripod-cuk deniyor.. gercekten o ne bicim bir tripod oyle?..
hani eskiden bir cizgifilm vardi, sportbilly mi neydi; cantasindan herbirseyi cikariyordu..

isin asli su ki, o tripod'la sen zaten keskin sonuc da alamazsin.. hafifce bir ufflesen uzerine dogru sakir sukur sallanir herhalde..
......


Evet iki lens kullanıyorum ve bu sıkıntıları yaşıyorum. Tamam da ne yapayım yani, battı balık yan gider deyip tripod da mı kullanmam gerekiyor. Yani bir konuda pratikliği bir kere kaybettik mi geri kalan herşeyi de zorlaştırmamız mı lazım

hayir tabii ki zorlastirmanin anlami yok..
ama sunu unutmamak gerekiyor; iki lens kullaniyorsun cunku optik kalitenin daha yuksek olacagini dusundugunden.. ama tripod kullanmayarak, asil alabilecegin kaliteyi almiyorsun..
ama tabii bu senin bilecegin birsey..


Yanlış. Aslında doğru da şu açıdan yanlış. Tripod da hareketi dondurmaz.


bir cumle sonrasinda aynen soyle demistim bitpire:

"kusun fotografini cekerken zaten yuksek diyafram ve yuksek iso kullanmaliydin.. dondurabilmek icin.."

zaten tripod demedim..

manzara cekiyorsun.. yine tripod kullanmalisin..

evet kesinlikle tripod kullanmalisin bitpire.. ayrica remote shutter kullanmalisin.. ve mirror lock-up yapmalisin..
zaten tripod kullanilmasinin cok onemli oldugu alanlardan birisi manzara fotografciligi.. ayni macro fotografciligi gibi..

............

son olarak kusu dondurabilmek icin 1/500 fazla fazla yeterdi..
bir de neden photoshop'un yok senin?..

dslr kullanan adam, hem tripod hem de photoshop kullanmalidir..

 

Tarih: 14 Mart 2007, 16:25 - İp: 86.***.**0.120
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Tripodumu da pratik olanından seçtim. Sırtımda taşıyacağıma çantaya sığsın, varsın biraz zayıf olsun diye düşündüm. Hem o kadar da kötü değil. Galerimdeki kız kulesi fotoğrafını o tripodla çektim mesela. Hava rüzgarlı değilse mirror lock up da yaptım mı çok iyi iş görüyor.

Yok valla photoshop'um. Pazarbey'den sadece bir level ilerdeyim ben. Usm yapabiliyorum.





#bitpire' tarafından 14.03.2007 16:46:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 16:36 - İp: 213.***.**5.242
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ilker,

Bitpire'nin cektigi fotografi gordukten sonra bana konusmak bos geliyor anlamsiz geliyor.

Orada tripodu kurana kadar kus coktaaaan ucmus olurdu. ( Muhtemelen tripodun uzerindeki makineye "korkuluk" muamelesi yapacaklari icin alisana kadar bir sure daha gelmezlerdi )

Al hocam sana bir makale daha, hem de benim en sevdigim :

Nikon D200 vs Film

Hikayenin basinda film , yani burada senin timsal ettigin "mukemmel resim kalitesi" pesinde kosan puristlerin tercihi, daha ustunmus gibi gozukuyor, hem de acik ara. Ama is pratiklige gelince, purist tercih yapilinca elde bir suru "bosh" kare kaliyor geriye.

Sakin bana "yok artik o kadar da degil, benim tercihim dijital" falan deme, senin gittigin yol oraya cikiyor, cunku resim kalitesi farki gayet bariz ortada iste, bosuna DSLR ile vakit kaybetme bence , birak su yolundan yurusun.

Bu arada hala bu yaziyi okuyorsan , sana guzel haberim var: Fuji Velvia 50 tekrar uretiliyormus, artik alirsin 4x5 inclik makinani altina da guzel bir tripod, oyle yaparsin seanslari, hem DSLRdan daha pahaliya malolmaz butun bunlari duzmen.



#antika' tarafından 14.03.2007 17:01:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 16:56 - İp: 85.***.**1.242