liberty1
liberty1 (üye)
Kayseri / Amatör

F50fd Alımı

daha önce araştırıp sizlerinde katkılarıyla z5 almıştım
düşüncem 6.3 mp ama afiş bastırmayacağım nasıl olsa idi
z5 den çok memnunum ama bilgisayar ortamında 12mp
çok iyi sonuç verir diye düşünüyorum f50 alacağım ama sizden istediğim yardım biraz daha farklı z5 imi daha önce teknosadan almıştım yurt dışından getirtme şansım yok teknosadaki fiyat 699 tl imiş hemal-hemsat yada gitti gidiyor gibi sitelerde sıfır kutu için 389 tl bile fiyatlar var buralardan alış veriş yapan varmı güvenlimi bildiğim kadarıyla teknosa garanti için takibini yapıyor ben bu sitelerden alsam teknik konularda servisten destek almam gerektiğinde zorlanırmıyım herşeyden önemlisi bu sitelerden alışveriş güvenlimi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Tarih: 27 Kasım 2007, 23:34 - İp: 78.***.**8.29
akinlasinn
akinlasinn (üye)
İstanbul / Meraklı

F50fd isteyen varsa arkadaşlar getirttim. Diğer sitelerdeki gibi haftalarca beklemeden, ertesi gün makine elinizde. 475 ytl. sonra haber vermedin demeyin.
555 835 50 10 yada [email protected]

 

Tarih: 5 Aralık 2007, 21:14 - İp: 85.***.**1.223
fuji-cem
fuji-cem (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba Liberty1;
Yurt dışından getirilen makineler Yasal olmayan , legal yollarla ülke piyasasına sokulan ve KDV vs. vergiler ödenmeden satılan ürünler hiç bir firma tarafından Garanti kapsamına alınmamaktadır.Akinlasinn arkadaşımızın da getirdiği ürün Fujifilm Türkiye garanti kapsamında olmayacaktır.Ayrıca Kullanım Klavuzu da Türkçe teymin etme durumunuz yoktur.Bu konuda hassas davranmamızı anlayışla karşılayacağınızı düşünüyoruz.
Saygılarımızla.

 

Tarih: 10 Aralık 2007, 15:31 - İp: 81.***.**2.84
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

z5 o sınıfın en iyi makinası idi. Hatta nikonun aynı tipteki makinasının kenarlarında bulanıklaşma olurkan z5 ti hiç olmaması çok büyük artı. Aslında o tür bir makinaya sahip olmayı isterdim.
Ayrıca f50 nin fotorıflarını gördüm tek kelime ile mükemmel buldum.
z5 satılıkmı.

 

Tarih: 10 Aralık 2007, 22:56 - İp: 88.***.**8.232
liberty38
liberty38 (üye)
Kayseri / Amatör

sevgili pazarbey ve fujicem katkılarınız için teşekkür ederim z5 imden çok memnunum z5imi kardeşim istiyordu ona hediye edip f50 alacağım ama kafam karıştı zserisinden z100fd yi bekleyeceğim f50 12 mp olması dikkatimi çekmişti
birde fujifilm türkiye bayilerine ositelerde gördüğüm araç sarj cihası ve batarya gibi ürünlerinide satışa sunamazmı

 

Tarih: 11 Aralık 2007, 10:50 - İp: 78.***.**9.132
lazury
lazury (üye)
Artvin / Amatör

evet bende bu gittigidiyor meselesini merak ediyorum. sorun çıkarmı odaki makinalar ile ilgili güvenilirmidir.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 21:24 - İp: 88.***.**0.235
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili lazury,
şu anda bizim Fuji ist. merkez servisimizde gitti gidiyor üzerinden veya serbest satılan makinelerden yaklaşık 30-35 adet civarında makine garanti sorunları yüzünden bekliyor.bu makineler Türkiye ye yasal yollardan getirilmediği için bizim merkezimiz kesinlikle garanti ve servisini üstlenmiyor. bu konuda aslında siz bu ürünleri ucuza almıyorsunuz - sadece KDV ve gümrükleme den oluşan masrafları ödemeyen bir kişiye haksız nemalandırıyorsunuz. genelde bu tür kişiler bir aksaklık durumunda da "bulunamıyorlar" ve bu aksaklıklar mutlaka oluyor çünkü bu ürünler çoğunlukla "CE" zertifikası dahil (Türkiyede zorunlu olan) taşımıyorlar. Yani her yönüyle sıkıntılı ürünler. uygun fiyata ve resmi ithal edilmiş ürünü Sirkeci piyasasında örn. Yuvam Fotoğrafçılık ta bulabilirsiniz.
Sizi önemli bir konuda daha uyarmak istiyorum: Bu şekilde resmi olmayan bir "bavul ticareti" yapan kişiler bizim ihbarlarımız üzerine ticaret bakanlığı tarafından - haksız rekabet dairesi ve İl maliye yetkilileri tarafından takibe alınıyor. Şimdiye kadar ihbar edilen her kişi maliye tarafından KDV kaçırdığına dair suçlu bulundu ve ciddi anlamda bize ve devlete ceza/tazminat ödeme durumunda kaldı. Bu konuda bizim de Fujifilm türkiye olarak affımız kesinlikle söz konusu olamaz ve biz de hukuk büromuz aracılığı ile ciddi anlamda dava açmaktayız. Bu satıcıların bilgisayarlarına ve defterlerine el konulduğu için - Bu kişilerin nereye ve kimlere bu makineleri sattıkları tespit edilerek makinelere el koyma yetkisi doğuyor. Dolayısıyla dava sonucu makinenizden olabilir ve ödediğiniz parayı geri alamayabilirsiniz çünkü bu kişiler ticari açıdan tükenmiş oluyorlar.
Sadece 2007 yılında açtığımız 8 davanın 5 ini kazandık ve olabildiğince satılan makineleri geri toplattık.
Bilginize...
Mustafa Hoşbakan
FUJIFILM TÜRKİYE
Dijital grup Müdürü

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 15:47 - İp: 88.***.**7.126
liberty38
liberty38 (üye)
Kayseri / Amatör

konuyu ben açmıştım bu kanallarla ilgili terettütlerim olduğu için şimdi düşünüyorumda evet 600 tl lik mainayı 300 e alabiliyorsun lakin bir sorun çıkarsada 300 ytl yi çöpe atıyorsun. Bu konunun tartışılması iyi oluyor bence. Çünkü model araştırmak için internette arama yapınca bu siteler çıkıyor hep karşınıza bu ürünleri almış ve sorun yaşayan arkadaşlar sorunlarını bu alanda paylaşması acaba diyenler için faydalı olacaktır çünki testi kırıldıktan sonra yapıştırsanızda su sızdırır. Bir arkadaşım almanya MediaMarkt tan tırcılar aracılığıyla makina getirtti makina sağlamdı ama Türkiyemizdeki modellerde çoklu dil desteği olmasına rağmen onun makinasında sadece 3 dil desteği vardı almanca ingilizce ve japonca çok basit bir örnek ama bu makinaları alacaklar türkçe menü beklemesin. ben vazgeçtim f50'mide aldım

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 01:40 - İp: 78.***.**4.183
lazury
lazury (üye)
Artvin / Amatör

liberty1 makinayı türkiyeden aldın hayırlı olsun. Sayın positif Teşekkür ederiz. Bilgilendirmeniz ile ilgili lakin. Dediğiniz gibi vergisi gümrüğü derken ürün türkiye fiyatı 700 ytl yi buluyor. Dışardaki resmi satış sitelerinde fiyat maksimum 300 dolar civarı 400 ytl şimdi bukadar fark sırf vergi ve gümrüktenmi geliyor bu vatandaşlarda vergi alıyorlar karda yapıyorlar. neden türkiyede bu kadar pahalı. birde son bir şey kameraburada adında bir site var ve fiyatlar çok uygun gözüküyor. Acaba bu sitede sizin sölediğiniz bir tip satış noktasımı.

#lazury' tarafından 21.01.2008 00:41:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Ocak 2008, 00:26 - İp: 88.***.**0.235
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili Lazury,
kameraburada da aynı şekilde klasik "davalıklardan".
Site ismi hepsiburada gibi dürüst ticaret yapan bir kuruluştan kopyalanmış ve bir nevi modern kaçakçılık yapan bir merdivenaltı şirket. Yurtdışından sizin adınıza sipariş getiriyor - Fatura "kesemiyor" ( sitesinde kendi yazıyor bunları ) ve 2 yıl Garanti hizmeti "yurtdışında" halloluyormuş ?! ( Nasıl oluyorsa )
1.Bu sitede ithalat yapılıyor ancak çift yönlü KDV ödenmiyor.
2. Tüketici koruma yasasına göre yurtiçinde garanti hizmeti vermek zorundasınız - Verilmiyor.
3. Burada satıcı kim ?? ( Tic. kanuna aykırı, çünkü belli değil.

Şimdi burayı tavsiye ediyormusunuz diye sorarsanız ??
Siz karar verin...
Sevgiler...

 

Tarih: 22 Ocak 2008, 09:34 - İp: 81.***.**2.84
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Lazury,
şu anda www.kameraburada.com diye bir site bulunmuyor, çünkü ihbar üzerine kapatıldı.
Buradan makine alanlara geçmiş olsun.

 

Tarih: 22 Ocak 2008, 11:07 - İp: 81.***.**2.84