afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony A99 Ff Alımı

Arkadaşlara uzun aradan sonra merhabalar. Siteyi takip etsem de uzun ara yazmadım. üyelerimiz de çoğalıyor yeni üyeler görüyorum. Eski dostları da görmek keyifli. Mete007 aktif katılıyor ve önerilerinden mutlaka faydalanılması gereken bir kişi.

Ben Analog makinelerden sonra dijital makinelerin üretimlerini mobil telefonlara benzetiyorum.Hep tüketime yönelik çok önem arzetmeyen yenilikler diye önümüze sürülen fonksiyonlar yumağı. Eskilerde Laica m veya Nikon FM2 modellerde kaç fonksiyon vardı çekim adına diye kendime soruyorum. Neyse, şimdi marka fanlığı da son derece etkili. Sanki Canon veya Nikon dışında üretici yok gibi veya en iyi fotoğrafı makine ya da markalar çekermiş gibi davranıyoruz. Bir zamanlar Dynax9 kullanırdım, göz ile fokus yapyordu evet baktığın noktayı netleyen teknoloji. Şimdi bu kadar ileri teknikte bunu kullanan marka yok.

Bir çok makine kullandım Canon 7D (ki bu sitede D7 diye yazdığım için muazzam bir eleştiri almış ve cahillikle itham edilmiştim) sevdiğim bir makine, sonra 5D mark2, ve anladım ki bu ekipman işi gönül işi. hepsini eledim elde Nikon DF1 ile Sony A99 kaldı. A99 fiyat açısından çok ucuz bulduğum için tercihim oldu ve karar kıldım. Lens bulunmazmış. Eski Muhteşem Minolta lenslerinin suyu mu çıktı? Hepsini de kullanıyor bu makine. Handicapı aynasına fırça, bez veya herhangi bir şey asla sürmemek. Yumuşak dokulu olması nedeniyle çizilme riski yüksek. Eksiği ne bu makinenin? Bir amatör için fazlalıkları var ama eksiği yok. Piyasanın zayıf olması aslında amatörlere ucuzluk sağladığı da bir gerçek. Güçlü bir gövde. Finder elektronik ama bana göre çokta güzel. Batarya ömrü de yeterli. Severek kullancağım bir alet bakalım nasıl sonuçlar alacağız?

Tarih: 21 Ağustos 2015, 12:33 - İp: 212.***.**3.153
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Değerli Veysel ağabeyim öncelikle makineniz hayırlı olsun..

Teknoloji sayesinde o kadar çok imkanlara kavuşuldu ki, kıymetini bilen yok.. teknoloji şirketleri olarak bildiğimiz dSlr üreticileri de öylesine kırpmalar yaptı ki, onunda farkında olan yok.. Full frame gövde siz ve bir çok arkadaş için oldukça avantajlı.. hele lensleri nasıl seçeceğini bilen kimseler için en doğru seçim.. Ama ben kendime öyle bir yol seçiyorum ki, "yolları ayırdık" diyebiliriz..

https://youtu.be/GDpoFjS_vHY

Linkteki videoyu drone üzerinde gelen kamerayla çektim, tahmin edeceğiniz üzere kaliteyi artırma çabasındayım...

Sensor boyutu küçük olsa da, hafiflikleri nedeniyle yeni oluşan lens büyüklüğünde aynasız kategorisi haricinde yatırım yapmama kararı aldım..

www.bhphotovideo.com/c/product/1078352-REG/sony_ilce_qx1_mirrorless_lens_style_digital.html

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1162571-REG/olympus_v208010bu000_air_a01_camera_body.html

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1137295-REG/blackmagic_design_cinstudmft_uhd_mr_micro_studio_cinema_camera.html

yakın gelecekte, linklerdeki gibi cihazlarla devam edeceğim..



A99 sahibi olsaydım, herhalde ikinci el lens satan esnafları tavaf ederdim.. piyasada zoom lenslerin pek olmadığı günleri hatırlıyorum da.. sadece 70-210 aralığıda olanlar vardı etrafta, sonra geniş açı zoomlar geldi.. ve yaptıkları distorsiyonla, tepkilerimizi çekti.. prime lensler hep daha kaliteliydi, ama yeni nesiller onlardan gitgide uzaklaştı..

A99 sayesinde, elinizde iki makine oluşu avantajıyla, lens konusunda daha rahat seçimler yapabileceğinizi düşünüyorum. Bu konuyu okurken hatırıma gelen; geçen hafta bir arkadaşın D3x boynuma asılı şekilde arabasına bindim, çekimdeyiz susamışız tabi, arabayı sarsarak kullanınca D3x üzerine ayranı boca etmiş oldum.. aman dikkat edin diyorum, size iyi çekimler, makinelerinize de susuz, ayransız günler diliyorum.. görüşmek dileğiyle...


 

Tarih: 4 Eylül 2015, 23:51 - İp: 85.***.**0.38
  • 1