rarefied
rarefied (üye)
Adana / Amatör

Revueflex Sc1 Ve Yashica Gsn

Merhabalar,

Uzun zamandır fotoğrafçılıkla ilgilenmek istediğimden ötürü, kelepir olarak satın aldığım RevueFlex SC1 ve Yashica GSN analog fotoğraf makineleri ile amatör anlamda giriş yapmış bulunmaktayım.

Kısa süredir epey makale, inceleme vs gibi çalışmalar yaptım. Edindiğim bilgilerle birkaç çalışma yapmak istiyorum ancak kafama takılan epey bir problem mevcut

İlk olarak yaptığım iş; Kodak Color+ 36/200 makara satın aldım ama henüz makinama yerleştirmedim. Hazır olduğumu düşündüğüm an makarayı yerleştirip çekim yapacağım.

Elimdeki makinelerden RevueFlex SC1 modelini kullanmak istiyorum. Objektifin kullanımı Yashica'ya göre daha basit ve yaklaştırma kapasitesi daha yüksek ayrıca Yashica'daki kadraj objektif üzerinden sağa sola kaydırılıyor vs pek anlam veremedim :
Şu linkten bir üst model olan Revueflex AC2 modelini inceleyebilirsiniz;

RevueFlex AC2

Sormak istediğim sorularımı aşağıdaki resim üzerinden sormak istiyorum;



1- Sol taraftaki düğme; makara sarma ve makara tipini seçmek için kullanılıyor. Elimdeki Kodak Color+ 36/200 sanırım 200'lük. Buna göre 200/24 ayarınımı yapmam gerekiyor?

2- Sağ taraftaki "Film advance lever" sanırım exposure (pozlama süresi) ayar düğmesini kaçta kullanmam gerekiyor? Okuduğum dökümanlarda; hareketli pozları yakalayabilmek için rakamı arttırmak gerektiği yazıyor.

3- Birde tam olarak objektif üzerindeki rakamların ne işe yaradığını anlayabilmiş değilim. Bana uzaklığı 2.5 metre olan bir çiçeği çekerken; objektifi 2.5 m ayarına getirdikten sonra f değerini kaç yaparsam, çiçeğin etrafındaki küçük bir kısmıda alıp geri kalanını blur hale getiririm?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Tarih: 11 Mart 2012, 00:38 - İp: 78.***.**0.181