likantrof
likantrof (üye)
Bursa / Amatör

Yashica Mat 124g Hakkında Bilgi .

İyi günler hobi olarak fotograf çekmek istiyorum elimde yashica mat 124g var acaba bunun ayarlarını. Ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgisi olan varmı varsa yardımcı olursa sevinirim açıkcası filimli makineye para vermek istemiyorum bu saatden sonra bu makine ile çekim yapmak istiyorum makinenin artışarını eksikerini nasıl kullanılması gerektiğini nasıl kullanılmaması gerek tiğini öğrenmen istiyorum . Şimdiden yardımınız için teşekkürler ...

Tarih: 19 Ağustos 2014, 01:23 - İp: 176.***.**3.10
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Bende o makinadan var, ve aktif bir sekilde kullaniyorum. Makinaya niye para vermen gerekliki , zaten elindeki yashica mat 500tl civari bir makine, rolleiflexin iyi kopyalarindan biri. bir ust sinifi Mamiya dir ama seninkide gayet iyi.

Sordugun soruya cevap gelmemesinin nedeni bence su ki, aslinda cogu isnan makinalar hakkinda bilgi istiyor ama bu bilgileri istiyen insanlar aslinda fotografcilik hakkinda temel bilgilere sahip degil. Bu bilgilere sahip olmayan bir insana bir makinanin nasil kullanilacaigni, ayarlarini anlatamaz ki hickimse, once fotografciligin temelini anlatmasi gerekir. Bunu anladiginda zaten tum makinalar aynidir, hepsinde enstante diafram deklansor ve kurma kolu vardir.

Ben sana ayarlari cok kolan anlatabilirim:
iki objektifin arasinda kalan , sagda ve solda , iki tane ring var, ikiside donuyor, biri enstante ayari dieri diafram. Ikisinin degerleri makinaya ustten bakinca kucuk bir pencereden gorrunuyor, cevirdiginde degerler degisir. Makinanin solunda odak ringi var. Sagda ise kurma kolu. USt kapagi actiginda goruntuyu gorebilirsin (objektiflerin onunde kapak yoksa). Ayni zamanda ust kapak acildiginda eksponometre (isik olcer) devreye girer. Makinaya ustten baktiginda iki ibre gorursun. Bunlar ust uste geldigi zaman enstante ve diafram ayari o anki isik kosullarina gore iyi demektir. MAkinanin sag tarafidna iso degeri var, ve bir pencerede gozukuyor. Filmin iso/asa degerini oradan makinaya giriyorsunki makina ona gore olcum yapsin. Ayarlar bunlar. Makinayi nasil kullanacagini anladinmi? Bilgi yeterli mi?

 

Tarih: 11 Eylül 2014, 09:33 - İp: 217.***.**3.225
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Birdaha yazma gereyi duymadigin icin teskkurler. Biliklerimi paylasmama karari verdim. Bos bir duvara yazmanin ne anlami var... Basarilar.

 

Tarih: 14 Ekim 2014, 11:53 - İp: 217.***.**3.225
fotojenikkiz
fotojenikkiz (üye)
İstanbul / Amatör

ben de de aynı makineden var bana da yararlı olucak paylaşımlart teşekkür ederim

 

Tarih: 4 Ağustos 2016, 12:23 - İp: 88.***.**7.113
  • 1