ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Sorunlar Nerden Kaynaklanıyor?

Bu sitede okuduğum kadarıyla arkadaşların sorunları genellikle garantisiz, ikinci el yani kullanılmış mmakinalardan kaynaklanmaktadır.
Makine almak isteyenlare genellikle belirli semtlerde ve diğer piyasalardaki spot mağazalar tavsiye edilmektedir.
ikinci el makinelerin eksileri şunlar;
- Mal ucuz da olsa toplu para çıkışı oluyor.
-Taksit imkânı her zaman yok.
-Garanti sözkonusu olmuyor.
- Makina çoğu zaman açılmış veya tamir görmüş oluyor. Neden tamir gördüğü konusunda bilgi almak mümkün olmuyor. Çünkü satıcı da çoğu zaman bilemeyebiliyor.
- Türkçe kullanma klavuzu olmuyor.
- Ne kadar kullanıldığı yani perde ömrünün ne kadar kaldığı konusunda satınalırken bilgi sahibi olmak mümkün olmuyor.
Halbuki avuç dolusu para veriyoruz bu makinelere... En değerli oyuncağımız bu makineler...
Valla ben linklerde okudukça şaşıyorum. Makine lâzımmı? arkadaşlar hemen spot mağazalara koşuyorlar. Garantisiz, kullanılmış, tamir görmüş malı sanki bedavaymış gibi avuç dolusu para verip satınalıyorlar. Sonra da ah yandım vah yandım!... Ben yandım aman siz dikkatli olun !... Feryatlarıyla bu köşeleri dolduruyorlar.
Ben şahsen ilk fotograf makinamı ve 55-250 lik zumu Türkiye distribütörünün bizzat kendisinden faturalı ve garantili olarak aldım. Bakın dikkat edin yetkili bayiden değil. Distribütörün bizzat kendisinden... Çünkü bayilere bile güvenim yok...
Uzun sözün kısası, arkadaşlara tavsiyem o ki, makine alırken yukarıdaki tavsiyelere dikkat ederlerse kendileri kazanır.


Tarih: 27 Ağustos 2009, 23:12 - İp: 217.***.**0.228
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bir şeyi merak ediyorum ....
DSLR yazılımlarının kırılıp , sayaç sıfırlanması mümkün değil midir ?? Malum , PC programları , cep telefonlarının SIMLock'ları vs crack edilebiliyor . $1000'lık Photoshop crack edilebiliyorsa , çok basit bir elektronik sayaçın sıfırlanması ne kadar zor olabilir ??

Perde mekanizması arıza sebebiyle ( veya keyfi ) değişmiş ise " sıfır " mı gösterir sayaç ??

------------------

Yukarıdakilere nette cevap ararken Canon 7D ( APS-C , 18 Mp ) ilan edildiğini okudum .( sonunda D300'e bir rakip ?? ) Balon mu gerçek mi araştırmaya ugraşamıyacağım -birileri yazar zaten bugün ....

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 09:26 - İp: 96.***.**9.175
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Burkay'ın yaşadığı deneyim ucuz diye spot mal almayı düşünen arkadaşları en az on defa daha düşündürmelidir. Burkay arkadaş bu konularda bilgili olduğu için numarayı yutmamış. Ama herkes aynı bilgiye sahip değil, Remi5861 arkadaşın dediği gibi o makine daha sonra sıfır diye başka bir kişiye satıldığından ben de yüzde yüz eminim...
Hatta bazı spotçular ambalajı tekrar bantlayıp sanki hiç açılmamış süsü dahi verebilmektedirler.. Malesef Türkiye gerçeği bu...
Peki ne yapmalı ?...
İllâki spot mal almak isteyen arkadaş imkânı varsa yurt dışından getirtmeli. Örneğin Dubai'de spot ürünler orijinal kapalı ambalajında satılır. Açılmış ambalaj sıfır olsa dahi prensip olarak satılmaz. Diğer ülkelerde de belki aynıdır, ama Dubaiyi iyi bildiğim için söyledim.
Burkay arkadaşımıza deneyimlerini aktardığı ve üyeleri bu konuda uyardığı için teşekkür ediyorum...

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 11:13 - İp: 217.***.**6.114
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Artık bu konuda yazmakla inanın boşa yere zaman harcadığımı ve boşuna konuştuğumu düşünmeye başladım..

Sevgili Burkay abimizin bbahsettiği olay, anladığım kadarıyla münferit bir olaydır..Oysa sizin de bahsettiğini o ''belirli semtlerdeki'' fotoğrafçılardan alışveriş yapaak olursanız, bu tür durumlarla asla karşılaşmazsınız..Ercan Bey size göre Türkiye'de satılan bütün spot fotoğraf makinelerinin kullnılmış, arızalnmış olması ihtimal dahilinde bile değil, yüzde yüz kesin..Spot ürün satışı yapan mağazaların sahipleri de sahtekarlar..O nedenle Türkiye'den spot fotoğraf makinesi asla alınmaz..Hakkında zerre kadar bilginizin olmadığı bir konuda nasıl da bu kadar net ifadeler kullanabiliyorsunuz..Size çevremdeki onlarca insanı bırakıp bizzat kendimden örnek veriyorum; halen bildiğinizi okumaya devam ediyorsunuz..

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 12:20 - İp: 94.***.**4.34