highliner
highliner (üye)
Ankara / Amatör

S9500 Tekerlek Arızası Ve Positif

Merhabalar, 2,5 yıldır kullandıgım s9500 ün tekerlegi sonunda dün arızalandı. tekerlek işlevini tamamen ve birden yitirdi. ben de araştırma yaptım, nerede nasıl yaptırılır diye.

Buraya baktım, positif isimli kulanıcı kendini fujifilm türkiyenin temsilcisi olarak göstermiş. ve tekerlek arızasının garanti süresi dışında olsa bile bedelsiz giderildiğini yazmış. Daha sonra Fujifilm Türkiyeyi aradım, boyle birşey olmadıgını, şahsı bilmediklerini, ve 150 liralık bir bedeli oldugunu söylediler.



Konuyla ilgili forum su adreste:
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=18300


#highliner' tarafından 02.08.2008 02:54:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Ağustos 2008, 14:04 - İp: 88.***.**7.44
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Positif (Mustafa Bey) ve Fujicem (Cem Bey) nikli üyeler Fuji Film Türkiye'nin yetkilileridir. Her ikisinden birisi ile temesa geçip durumu anlattığınızda ve ürününüzü onların dikkatine Fuji Film'e gönderdiğinizde sorununuz çözülecektir.

Her iki üyede sitemizde mevcut birçok üyenin sizinkine benzer sorunlarını en kısa sürede çözen tüketiciye saygılı ürün temsilcileridirler, sitedeki topicleri karıştırırsanız bu konudaki yazıları görürsünüz.

Her iki üye açısından bol keseden atma gibi bir durumun olması mümkün değildir. Ben dahil birçok fuji kullanıcısı site üyemizin fujiyi seçmelerinin temel nedenlerinden birisi bu iki firma yetkilisinin tüketiciye karşı tutumlarıdır.

 

Tarih: 1 Ağustos 2008, 14:55 - İp: 85.***.**2.128
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

benim makinem bozuldu positif ilgilencez demişti demediniz insallah.
bu işin şakası tabi..
ama inisiyatif kullanarak birilerine yardım etmeye calısan ınsanları bu sekilde tanımlamanızı gercekten yanlıs buluyorum.
once kendilerine ulasıp sorununuzu anlatmanızmı daha dogru yoksa direkt fujiyi arayıp tamır istemenizmi?
ilkinde insiyatif yok birebir firmayla muhatapsınız,
ikincide var ve kişi kendi yetki ve adını kullanarak boyle bir yardım sunuyor...
karar sizin.
kişiler hakkında boyle ifadeler kullanmadan once biraz daha dusunelim.

 

Tarih: 1 Ağustos 2008, 15:34 - İp: 85.***.**3.117
highliner
highliner (üye)
Ankara / Amatör

yazılı mesajda fujifilm türkiye tarafından bedelsiz tamir edilir deniliyordu, ben ilk iş olarak tabi ki mesaj attım iki kullanıcıya ve cevap beklemekteyim, umarım cevaplanır, fakat fujifilm türkiyeyi aramamda ne gibi bir sıkıntı var? yada yanlış var, yazan arkadaş şahsım tarafından bağlantı kurulsun dememiş drek fujifilm tr demiş.

Umarım sorun hallolur.

 

Tarih: 1 Ağustos 2008, 16:02 - İp: 88.***.**7.44
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ah fuji ahh .Nerde positif gibi yöneticiler. Benim samsung başıma bela. HAlimi bile soran yok. Positif ömür boyu garanti veriyor. DErs almalı Kont bilişim.

 

Tarih: 1 Ağustos 2008, 16:29 - İp: 88.***.**3.250
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

s9500'lerin ayar tekerleklerinde sizde de oluşan arızanın makinadan kaynaklanması durumunda Positif'in dediği gibi fuji ücretsiz değişim yapıyor. Bunun haricinde ayar tekerleğinde başkaca bir sebeple bozulma varsa bu positifin söylediği kapsama girmiyor. Fuji Film Türkiye'yi aramanızda bir sakınca yok tabiiki ama derdinizi tam olarak anlatmadığınız veya anlatamadığınız için bir iletişimzislik söz konusu olmuş ve size bahsettiğiniz bedel söylenmiş olabilir.

 

Tarih: 1 Ağustos 2008, 17:13 - İp: 85.***.**2.128
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Mustafa bey tatilde önümüzdeki çarşamba günü dönecek.
Teknik servisteki arkadaşlar Müdürlerini Mustafa bey diye bilirler Positif ismi ise Mustafa beyin positif kişiliğinin sanal aleme yansıması..
[email protected] mustafa beyin mail adresi
ayrıca Cem bey,Tufan bey, Mustafa beyin asistanı Puınar hanım yani kime sorununu uygun bir dille anlatırsan mutlaka seninle ilgilenilir...
ve lütfen sunuş yazındaki " Sanırım bir bol keseden konuşma olmuş " yazını sil bence zira haksız ve yakışıksız bir cümle..

 

Tarih: 1 Ağustos 2008, 21:17 - İp: 88.***.**2.19
highliner
highliner (üye)
Ankara / Amatör

Çarşambaya kadar bekleme durumuna geçtim.

 

Tarih: 3 Ağustos 2008, 14:38 - İp: 88.***.**2.74
fuji-cem
fuji-cem (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba highliner,
Yazınızı şimdi okuma fırsatım oldu.Sizden ricam makinenizi Teknik Servisimize Cem SÜSLÜ dikkatine göndermenizi rica edeceğim. Teknisyenimizin incelemesinden sonra işlevini yitirdiği dediğiniz ayar tekerleği acaba sizden kaynaklanan sebepten dolayımı yoksa makineden kaynaklanan sebepten dolayı mı görmek gerek. En kısa zamanda Servisimize gönderirseniz ve açık adresinizi size ulaşacağımız telefon numarasını beyan ederseniz. Sorununuzu en kısa zamanda çözeceğimizden emin olabilirsiniz.
Saygılarımla.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 17:04 - İp: 81.***.**2.84
highliner
highliner (üye)
Ankara / Amatör

merhaba cem bey, özelinizden mesaj attım

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 21:48 - İp: 88.***.**7.96
fuji-cem
fuji-cem (üye)
İstanbul / Firma

Tekrar Merhaba
Öncelikle sadece makineyi yollayın ve cumartesileri çalışmıyoruz.Aynı gün adresinize gönderin ve adres bilgilerinizi gönderdiğiniz kargo da da belirtirseniz sevinirim.Ayrıca Cem SÜSLÜ dikkatine yollayınız lütfen.

 

Tarih: 6 Ağustos 2008, 09:00 - İp: 81.***.**2.84