heavyy
heavyy (üye)
İstanbul / Amatör

Gp Marka Şarjl Piller Makineme Aktı

Arkadaşlar Canon a700 makinemde GP2500 pil ve GP quick şarj cihazı kullanıyorum. Bugün fotoğraf makinemi açmaya çalıştığımda makine açılmadı, bende piller bitmiş olabilir dedim ve pilleri şarj etmek için fotoğraf makinemin pil bölümü kapağını açtım, pilleri çıkartmak istediğimde pillerden birinin çıkmadığını, fotoğraf makineme yapışmış olduğunu ve dış yüzeyindeki plastiğin erimiş olduğunu gördüm, cımbızla biraz uğraştıktan sonra pili ve eriyen plastik parçaları çıkarabildim.
Bu olaydan sonra fotoğraf makinemin çalışıp çalışmadığını öğrenmek için başka pil taktım ve çalıştığını gördüm. Yüreğime su serpilmişti diyebilirim. Ucuz atlattım.

Arkadaşlar sizlerden ricam, GP marka pilleri nereye şikayet edebilirim? Gp marka pillerin Türkiye distiribütörü hangi firma?
Fotoğraf makineme 900 ytl ye yakın para verdim, eğer makineye bişey olsaydı ne yapardım, hakkımı kimden tazmin edebilirdim? Bu arada Gp şarj cihazı ve şarjlı pilleri hepsiburada.com dan aldım, yani tahtakale malı değil.
Bana tavsiye edebileceğiniz, kaliteli ve gönül rahatlığıyla kullanabileceğim şarjlı pil markası hangisidir? Şarjlı pil piyasanın 1 numarası hangi markadır?
Teşekkürler

Tarih: 13 Ekim 2006, 21:29 - İp: 85.***.**2.16
heavyy
heavyy (üye)
İstanbul / Amatör

Aklıma gelmişken birşey daha soriym, GP quick şarj cihazında Varta veya Philips marka pilleri şarj edebilirmiyim? Bi problem olur mu?

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 21:35 - İp: 85.***.**2.16
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşım benim edindiğim bilgilere göre GP pilleri hiç sağlıklı değil ayrıca üzerinde yazan amperinde aslında o kadar olmadığını biliyorum.Ben kendim pil va şarz aletim varta çok fazla memnunum ama pillerimin amperi yüksek olsun dersen kodağın yeni çıkan 2500 amperliğini tavsiye ediyolar tabi bunu kullanıcaksan şarz aletininde yüksek amperi şarz edebilen iyi bişey olması lazım..

 

Tarih: 14 Ekim 2006, 08:47 - İp: 88.***.**1.132
aliv
aliv (üye)
İstanbul / Amatör

GP quick şarj aletiyle sadece Ni-Mh pilleri şarj edebilirsin...

 

Tarih: 14 Ekim 2006, 17:00 - İp: 88.***.**8.9
blackrock
blackrock (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Selam Heavyy...
Başına gelen duruma gerçekten üzüldüm, daha kötüsü olabilirdi, ucuz atlatmışsın. Elektronikle de uğraşan biri olarak en sinir olduğum şeylerden bir tanesi pilin ekipman/cihaz içine akmasıdır. Bazen tamiri çok zor olabiliyor

Yalnız şunu da belirtmeliyim ki GP marka pilleri oldukça uzun bir zamandır (sanırım TR piyasasına girdiğinden beri) kullanmaktayım ve bir sorun yaşamadım. Bir tane GP şarj aleti de var, o da sorun yapmadı ama ben genelde eski sarj aletim olan Varta'yı kullanıyorum. GP pilleri bence gerçekten iyi performans veriyorlar. Yalnız önemle söylemek istediğim bir husus pillerin şarjı ile ilgili, pil ve şarj aleti mutlaka gerek tip gerekse mA olarak uyumlu olmalı, genelde yüksek mA ile şarj edilebileceği önerilen pilleri daha düşük mA'da (çok fark olmadan yine de) şarj etmek mümkün ama yüksek oldu mu problem çıkabiliyor. Benim bir diğer önerim, yüksek mA vererek hızlı şarj eden cihazlar yerine normal sürede şarj eden cihazlar ve iki takım pil kullanmanız yönünde. İki takım pilden alacağınız total performans bir takım pilden daha yüksek olacaktır.

Diğer sorunuz, evet GP şarj aleti ile diğer markaları da şarj edebilirsiniz ama yukarıda belirttiğim hususlara dikkat ederek mutlaka...

Son olarak GP marka pilleri şikayet için

http://www.gpbatteries-tr.com.hk

adresini kullanabilirsiniz, ancak hiçbir firmanın mahkeme kararı olmadan ekipman giderini tazmin edeceğini zannetmiyorum...

Saygılar ve iyi çalışmalar...

 

Tarih: 15 Ekim 2006, 02:18 - İp: 85.***.**4.170
heavyy
heavyy (üye)
İstanbul / Amatör

Blackrock arkadaş cevabın için teşekkürler.
Fotoğraf makinemi bugün erkayalar'a garantiye verdim, teknik servis raporundan sonra arızanın durumuna göre ne yapacağıma karar vereceğim.
Teşekkürler

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 22:37 - İp: 85.***.**5.184
zduzgun
zduzgun (üye)
Kocaeli / Amatör

benim makinenin kullanma kılavuzunda asla farklı doluluktaki pilleri bir arada kullanmayın yoksa kısmen dolu olan pil makinenize akabilir diyodu bunuda dikkate almanı öneririm.

 

Tarih: 22 Ekim 2006, 19:21 - İp: 88.***.**3.225
fotohasan
fotohasan (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar
Geçmiş olsun heavyy.İnşaallah bir zarar sözkonusu değildir.Ben de 3 yıldır GP kullanıyorum.Hatta artık şarj tutmayan pillerimi attıktan sonra tekrar GP aldım.SB600 flaşımda S3 makinamda S7000 de ve 4 adet de yedekte olmak üzere 16 adet sarjlı pil kullanıyorum.Hepside GP.Bugüne kadar hiçbir şikayetim olmadı.blackrock arkadaşımızın vurguladığı gibi şarj süresi çok önemli.Sarj süresi ne kadar kısalırsa pillerin ömrü azalıyor ve bu tür riskler artıyor.
Saygılar


 

Tarih: 25 Ekim 2006, 17:01 - İp: 85.***.**0.197
pilcisedat
pilcisedat (üye)
Ankara / Firma

http://www.tap.org.tr/ buraya şikayet edebilirsin itahlatcısımert tic.http://www.mertithalat.com.tr/
geçmiş olsun varta veya unomat kulan

ben pilcisedat ankara [email protected]

 

Tarih: 25 Kasım 2006, 15:31 - İp: 85.***.**1.37
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

GP pilleri performansta şuan tüm pilleri geçebilmekte,uzun süredir kullanırım.Eski makinemde.Hiçbir sorunum olmadı.Son F1 yarışında 4 set kullanmıştık güneş altında szor şartlarda seri çekimlerde canon S3 ile tık demediler.

dış Plastiğinin erimesi,kısa devre ile olmuş olabilir.Pilleri tak çıkar yaparken yada pastikde çizik oldu ise birbirlerine değerek ısınıyorlar.1 kere eski bir gp de başıma gelmişti.

neyse geçmiş olsun dikkatli olabilirsiniz.

 

Tarih: 6 Mart 2007, 13:05 - İp: 85.***.**2.181
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Canonun kullanma klavuzunda da ORJİNAL AKSESUARLARI KULLANIN DER ORJİNAL CANON PİL, ORJİNAL CANON MARKA HAFIZA KARTI VSVS..

 

Tarih: 7 Mart 2007, 22:49 - İp: 88.***.**3.54