aerkinkas
aerkinkas (üye)
Bilecik / Amatör

Nikkor 18-105 Mm Lens Hakkında.

Arkadaşlar merhaba. Ben yeni bir nikon d90 kullanıcısıyım, bazı kaynaklarda gördüğüm kadarıyla lens üzerindeki manual netleme halkası manual netleme modu dışında dönmemesi gerekiyormus (kendini kitlemesi gibi bir şey sanırım ), ancak ben makinemde hem body'nin, hemde lensin üzerindeki netleme ayarını manual e alsamda af 'e alsamda elimle döndürebiliyorum herhangi bir zorlanma yada dönmeme durumu olmuyor. m veya af modda aynı hassaslıkta dönebiliyor netlik halkası. Sormak istediğim ise bu durum normalmidir? Yada af modundayken el ile bu halkayı çevirmek yanlış bir hareketmidir ? Fazla bilgim olmadığı için soruyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 8 Aralık 2011, 01:55 - İp: 78.***.**1.24
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"arkadaşın sorunu d90 makine için yanlış objektif seçimi yapmasından kaynaklanıyor.yani yanlış derken kullandığı makine içinde motoru barındırıyor, aldığı objektifte de motor var.bu durumda her ikisinde de af durumunda ne olacak?çakışma yada karışma olur mu? "

Olmaz ...

Yanlış lens diye bir durum da söz konusu değil . D90 üzeri tüm modellerde AF motoru gövdede var . Bu gövdelere de takılan bir çok lens de AF-S yani kendinden fokus motorlu .

Gövdedeki veya lensdeki AF/M seçeneklerinden herhangi birinin Manuel'e getirilmesi, AF'yi devreden çıkarır ( Fokus motorlu D90 ve üzeri makinalarda )- manuel fokusa geçer.

Her iki ayar da AF'de ise makina sorunsuz AF yapar ama hangi motoru kullanarak bilmiyorum ( merak etmedim de değil )

Tarih: 26 Aralık 2011, 09:05 - İp: 96.***.**5.17
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı

Her iki ayar da AF'de ise makina sorunsuz AF yapar ama hangi motoru kullanarak bilmiyorum

d90 v.b. ile af-s lensler arasında af uyumu varsa eğer, tabiiki lens motoru ile AF yapar diye düşünüyorum mantık olarak...body motoru iş görmez, mekanik bağlantı yok çünkü...

Tarih: 26 Aralık 2011, 16:07 - İp: 46.***.**7.35