aerkinkas
aerkinkas (üye)
Bilecik / Amatör

Nikkor 18-105 Mm Lens Hakkında.

Arkadaşlar merhaba. Ben yeni bir nikon d90 kullanıcısıyım, bazı kaynaklarda gördüğüm kadarıyla lens üzerindeki manual netleme halkası manual netleme modu dışında dönmemesi gerekiyormus (kendini kitlemesi gibi bir şey sanırım ), ancak ben makinemde hem body'nin, hemde lensin üzerindeki netleme ayarını manual e alsamda af 'e alsamda elimle döndürebiliyorum herhangi bir zorlanma yada dönmeme durumu olmuyor. m veya af modda aynı hassaslıkta dönebiliyor netlik halkası. Sormak istediğim ise bu durum normalmidir? Yada af modundayken el ile bu halkayı çevirmek yanlış bir hareketmidir ? Fazla bilgim olmadığı için soruyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 8 Aralık 2011, 01:55 - İp: 78.***.**1.24
aerkinkas
aerkinkas (üye)
Bilecik / Amatör

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Peki manual modda netleme yapmak istediğimde lensi ve body i "m" konumuna almak yerine sadece birini alsam durum ne olur ? Örneğin manuel netleme yapmak istediğim bir durumda sadece Lens üzerindeki düğmeyi m konumuna getirsem , body deki af konumunda kalmıs olsa nasıl bir durum ortaya çıkar ?

Tarih: 9 Aralık 2011, 22:59 - İp: 78.***.**9.178
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

lens af-s ise hiç bir şey olmaz ama lens AF ise birinden birini manuel moda almazsan body uzerinde yıldız tornavidaya benzeyen zoom yaptıran bir metalik mil vardır bu dişliler üzerinden body deki motora bağlıdır makineyi m oda almazsan bu dişlilere zazar verebilirsin veya tersi durumda objektife zarar verebilirsin. çünki body manuele geçirildiğinde bu mili boşa çıkarıyor dönmesi sıkıntı yaratmıyor vs vs vs...tabii bu d7000 d300s gibi AF objektif kullanabilen modeller için geçerli bir durum...

#buzlucam' tarafından 09.12.2011 23:12:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Aralık 2011, 23:11 - İp: 78.***.**9.64
aerkinkas
aerkinkas (üye)
Bilecik / Amatör

O halde güvenlik açısından her tür lenste manual modda netleme yapmak istiyorsak body ve lensteki düğmeleri "m" moduna getirmek doğru bir hareket olacaktır diyebiliriz sanırım.

Tarih: 9 Aralık 2011, 23:13 - İp: 78.***.**9.178
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

evet en garantisi bu daha doğru olur...

Tarih: 9 Aralık 2011, 23:35 - İp: 78.***.**9.64
xyzarc
xyzarc (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Buzlucam,

"AF modundayken focus halkası dönebilir dönmeyenlerinki arızalıdır." demişsiniz.Arkadaş sorusunun yanıtını aldı ama bu sefer bende bir sıkıntı oluştu.Şimdi bendeki lens kit AF-S 18-55.Makinamı da artık biliyosunuz d5100.

Benim lensimin manuel halkası, eğer lens üzerinden manuele almamış isem dönmüyor.Şimdi benim lensim arızalı mı demek oluyor??Servis yolu bana mı gözüküyor dersiniz??

Bu arada sitenin durumu ve ıssızlığı konusunda haklısınız, ben bile bazen kendimi, sitenin gediklilerindenmişim gibi hissediyorum öyle olmadığımı bildiğim halde, çünkü yazdıklarımın altına uzun bir süre sonra dahi bir yazan çıkmıyor..

Selamlarımla...

Tarih: 10 Aralık 2011, 23:06 - İp: 85.***.**0.53
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

@alahan1963

Sorunuzun cevabı AF-S lensler ile alakalı son yazdıklarımda var. Katılım az olmasına az da , o katılanlarda dikkatli okumuyor sanki

Tarih: 11 Aralık 2011, 05:13 - İp: 96.***.**4.180
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ben onu af-s 18-105 için yazdım objektiften objektife fark var hepsi aynı değil... Sn PAPERMAN zaten aşağıda açıkladı 18-55 deki durumu....

Tarih: 11 Aralık 2011, 19:58 - İp: 78.***.**9.64
xyzarc
xyzarc (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Paperman,

Söylenecek bişey yok, haklısınız

Selamlarımla..

Not : Bu arada ben 50 ya da 35 mmm.sabit odaklı lenslerden bir müddet vazgeçtim.Bunun yerine ortalamanın biraz üstünde (her zamanki taktiğim) bir üçayak almak istiyorum.İşte yeni bir ihtiyaç ve yeni bir araştırma "debelenmesi"..Bu fotoğrafcılık hakikaten "emek" isteyen bir uğraş..

Üstelik halen, siteye yüklenebilecek kalitede birşey çekememiş durumdayım

Tarih: 15 Aralık 2011, 00:19 - İp: 85.***.**5.28
individualist
individualist (üye)
Bursa / Amatör

ben d5000 18-105 kullanıyorum, benim makinemde motor objektifte olduğundan, makine otomatik modda da olsa lens manuel modda olduğunda odaklama el ile yapılmak zorunda.

bence arkadaşın sorunu d90 makine için yanlış objektif seçimi yapmasından kaynaklanıyor.yani yanlış derken kullandığı makine içinde motoru barındırıyor, aldığı objektifte de motor var.bu durumda her ikisinde de af durumunda ne olacak?çakışma yada karışma olur mu?

bu soruyu bu tarz makine ve objektif kullanmış biri ancak cevaplayabilir.

Tarih: 26 Aralık 2011, 03:51 - İp: 94.***.**4.239
individualist
individualist (üye)
Bursa / Amatör

üyeler arasında gördüğüm kadarıyla sayın paperman'da bu tarz makineler var.18-105 ile 18-135 objektiflerin özellikleri aynı diyebilirim, d300 makinesinde 18-135 lensini taktığında hem lenste hemde makinesindeki AF ve M konumlarında farklı kombinasyonlarda gerçekleşen reaksiyonları bizimle paylaşabilirse gerçeği öğrenmiş oluruz.

Tarih: 26 Aralık 2011, 04:02 - İp: 94.***.**4.239