kahvecia
kahvecia (üye)
Kayseri / Amatör

Konica Minolta Dimage Z10

merhaba arkadaşlar. Uygun fiyata bir konica minolta dimage z10 digital fotoğraf makinası buldum. (300 ytl) Ancak bu konularda acemi olduğum için karar veremiyorum. İnternette özelliklerine baktım ama dediğim gibi bilgi noksanlığından tam fikir sahibi olamadım. Özellikle ses kaydının olup olmadığını anlayamadım. Bu fotoğraf makinesi ile ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 6 Haziran 2005, 12:09 - İp: yok
kahvecia
kahvecia (üye)
Kayseri / Amatör

dadanagast çok haklısın. Birebir görmeden karar vermemk lazım. Ama bu dfm sektörü ne karışıkmış böyle. içinden çıkamadım bir türlü.
Bende herkesin istediği gibi hem ucuz olsun hem kaliteli olsun deyince böyle kalıyorum ortada.
Geçen konica'nın g530 modelini inceledim. Hem lcd ekran da hemde bilgisayar ortamında görüntü kalitesi ne bayıldım. 5mp. 3*opt. 3*dig. Çift kart girişli . Hem sd hem ms. 256 mb kart dahil 475 milyon'a mâl oluyor.
Bu makine hakkında ne dersin.
teşekkürler...
Grüşürüz...

Tarih: 9 Haziran 2005, 12:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla ilk defa duydum kahvecia..
bilen vardir belki forumda.. bana internet adresini versene kameranin? ben de bir bakayim.. gormedigimiz kalmasin hani..

Tarih: 9 Haziran 2005, 12:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

alker aralarinda 200 milyon fark oldugunu soylemis, daha yeni gordum.. hem kendisi de kullaniyor ve memnun.. 12 taksit imkani da bana gore harika sayilir..
..
ama anladigim kadariyla seni ates basmis, aman bir tane alayim da ne optik zoom'u 10 olsun diyorsun ne de video'dan odun veriyorsun.. yani sen biraz sasirmissin..
..
en iyisi bir dukkana git dedigim gibi ve oradaki butun makinelere bir bak.. icinde kalan modelleri de burada foruma duyur; herkes fikirlerini soylesin..
cunku sende ben biraz da yonetmen ruhu gordum, ne yalan soyleyeyim.. sen film cekmek istiyorsun.. oscar kazanmak falan..
saka bir yana, tabii ki olmusken hepsi olsun. ileride bak bu yok ama demezsin hem..
..
o kadar ucuza olan modeller hakkinda pek de bilgim yok aslinda.. canon A510 veya A520 de olabilir.. 4x zoom.. video kaydediyor.. manuel ayarlari mevcut.. hesapli.. ne dersin?
hadi he de..

Tarih: 9 Haziran 2005, 12:38 - İp: yok
kahvecia
kahvecia (üye)
Kayseri / Amatör

Zaten kime sorsam nerden buldun bu modeli diyor.
Artık anlıyamıyorum bendemi problem yoksa dfm lerde mi . Baktığım modeller kimsenin tercih etmediği modeller oluyor hep.
Bir de nedense kendimi konicalarda şartlanmış hissediyorum. Bir türlü şu konicadan kurtaramadım.
Beni Konica takıntımdan kurtaracak 4-5 mp ,görüntü kalitesi makro ve gece çekimleri de dahil olmak üzere iyi, sesli mov kayıdı da yapabileceğim bir dfm önerirsen çok sevinirim.
Bu arada konica minolta dimage g530'u inceleyebileceğin adres:
http://www.eftas.com.tr/konica/products/cameras/new_g530.html

Tarih: 9 Haziran 2005, 12:38 - İp: yok
kahvecia
kahvecia (üye)
Kayseri / Amatör

dadanagast
Haklısın aslında kendimde bir yönetmenlik cevheri hissediyordum zaten sen de bunu keşfettin ya kimse tutamaz beni.
Artık oskar ödüllümü alırken ödülü sana ithaf ederim.
"İlk fotoğrafçılığa başladığımda bana dfm seçmemde ve içimdeki cevheri fark etmem de yardımlarından dolayı dadanagast(söylemesi biraz zor olacak ama) 'e bu ödülü ithaf ediyorum".
Nasıl ama....

Tarih: 9 Haziran 2005, 12:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla gecen senenin bir modeliymis artik uretilmiyormus.. bence yeni cikanlara bak, hergun daha iyisini cikartiyorlar.. teknoloji cok degisti gecen seneye gore..

Tarih: 9 Haziran 2005, 12:50 - İp: yok
hawkmoon
hawkmoon (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba,

Aslında z10'un dizaynını biraz itici bulabilirsin kahvecia. Örneğin benim hoşuma gitmedi. Adeta bir uzay tabancasını andırıyır. Fotoğraf makinesi benim açımdan klasik bir görünüm arzetmeli. Ama daha önce de söylediğim gibi z10'un resim kalitesi o kategorideki rakiplerine göre oldukça güzel.
Bu arada konica minoltanın xg modeli de en azından dizayn olarak güzel. Bir incelemeni öneririm.

Tarih: 9 Haziran 2005, 13:32 - İp: yok
megrim
megrim (üye)
İstanbul / Meraklı

yahu türkiye de z10 satan var mı? hiçbir teknosa'da yok. var mı gören?

Tarih: 10 Haziran 2005, 15:28 - İp: yok
alker
alker (üye)
İstanbul / Meraklı

Geçen hafat cumartesi günü Bakırköy carouselde gördüm.Hem z10 hemde z20 vardı.

Tarih: 10 Haziran 2005, 16:22 - İp: yok
deftones
deftones (üye)
Eskişehir / Meraklı

Merhaba arkadaşlar konica minolta Z10 ismini duydum tartışmaya katılayım dedim. Makineyi 20 gün öncesine kadar baya inceledim ve almaya karar verdim kredi kartımı sonuna kadar zorlayacaktım.(Malum HSBC University Limiti )ama bütün aramalarıma rağmen hiçbir yerde bulamadım YETKİLİSİ olan EFTAŞ A.Ş. mail attım ve bana bu makinenin artık türkiye piyasasına girmeyeceini Z20 düşünmemi söylediler. Bende bu maceradan 15 gün sonra Uzun incelemeler sonunda Canon powershot a510 alrım makineden çok memnunum tavsiye ederim..

Tarih: 13 Haziran 2005, 12:46 - İp: yok