Fotoğrafçılık Forumları
Konica Minolta Dimage Z10
merhaba arkadaşlar. Uygun fiyata bir konica minolta dimage z10 digital fotoğraf makinası buldum. (300 ytl) Ancak bu konularda acemi olduğum için karar veremiyorum. İnternette özelliklerine baktım ama dediğim gibi bilgi noksanlığından tam fikir sahibi olamadım. Özellikle ses kaydının olup olmadığını anlayamadım. Bu fotoğraf makinesi ile ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar halâ bir cevap bekliyorum. yok cevap verilmeye bile değmez kötü bir makineyse söyleyin de vaz geçeyim....
Ses kaydı var. Ancak kötü makine ve çok ağır. Hammallık yapmak istemiyorsanız aynı işi yapabilecek daha küçük kompaklara yönelebilirsiniz. Tabi nasıl bir makine istediğinizi bilemem. Sırf fiyatı ucuz diye almayın.
hayır ses kaydı yok, sessiz video çekiyor.
ama 300 ytl'ye sudan ucuz, sadece 8x optik zoom'u için bile alınabilir.
Arkadaşlar kafam karıştı. İlk olarak ses kaydı olup olmadığı konusunda halâ çelişkideyim. İki cevap ikiside birbirinden farklı . Fotoğraf makinesine en fazla 500 ytl ayırabilirim. Eğer bana başka tavsiyeleriniz varsa onları da göz önünde bulundurabilirim.
yekaga haklı ses kaydı var. ben z20 ile karıştırmışım. düzeltir, özür dilerim...
ancak hem sınırsız video kaydı olsun ve hem yüksek zoom'û olsun derseniz 500 ytl'ye de makine bulamazsınız. bu özelliklere sahip en ucuz makine 700-800 ytl'den başlar.
dolayısıyla 300 ytl'ye bu makine gerçekten çok ucuz. manuel ayar imkanı mevcut. makrosu çok iyi. limitsiz 640x480 30 fps video çekiyor. 8x optik zoom'u var... tek kusuru biraz ağır ve tipi alışılmışın dışında. bence kesinlikle "value-for-money" bir dfm! yüksek zoom'dan vazgeçerseniz 500 ytl civarında iyice bir dfm alabilirsiniz. ama aynı zamanda hem manuel kontrolleri olsun hem sınırsız videosu olsun derseniz zor...
Bence istediklerinizi kendiniz belirleyin şahsen tipini hiç beğenmediğim bir makineyi özellikleri ne kadar iyi olursa olsun almam.
manuel özellikleri fazla mı olsun?
zoomu iyi olsun
ucuz olsun?
hafif olsun
sınırsız ses ve video çeksin gibi kriterleri artırabilirsiniz.
yekaga seni anlamakta zorluk çekiyorum .
Arkadaşım makinelerin tipi senin için kötü olabilir bence değil bu ayrıda.Tipnin ne önemi var fotoğraf çekeceksin.Amacın bu..Fotoğraf kalitesini ön planda tutman gerekmezmi.
Garipsiyorum doğrusu.
Arkadaşlar yanlız halâ kafamda bu ses konusu ile alakalı sorunlar var. burada arkadaşlar ses kaydı var dediler tamam bu makineyi alıyorum dedim. Konicanın sitesine girdim ses kaydı yok diyor. Etrade center e görüş sordum olmaz olurmu tabi ki ses kaydı var diyor . Eniyidijital .com' a yazdım ses kaydı yok diyor. Yani şu olayı bi açıklığa kavuşturamadım. benim için şu an bu makine için tek sorun ses kaydının olup olmaması.
Bu konu da kesin cevap verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.......
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Canon Ae1 Program Mı, Minolta X500 Mü?
14 Eyl. 2016, 02:14 acaydin
4274916 Eyl. 2016, 21:15
acaydin -
-