Fotoğrafçılık Forumları
Konica Minolta Dimage Z10
merhaba arkadaşlar. Uygun fiyata bir konica minolta dimage z10 digital fotoğraf makinası buldum. (300 ytl) Ancak bu konularda acemi olduğum için karar veremiyorum. İnternette özelliklerine baktım ama dediğim gibi bilgi noksanlığından tam fikir sahibi olamadım. Özellikle ses kaydının olup olmadığını anlayamadım. Bu fotoğraf makinesi ile ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
alker tabii ki tipin cok onemi var.. fotograf cekeceksin tamam da.. bu ayni seye benziyor.. ne giyersen giy, sonucta vucudunu kapatmak icin giyeceksin..
olur mu oyle sey.. o yuzden herbiri yirtinip duruyor, nasil daha gosterisli makine ertuecegim diye.. zaten cogu makine birbirinin ayni, sadece tipi baska..
kahvecia valla ne zor ismis bu, degil mi..
konica'nin sitesinde yok diyorsa yoktur.. digerleri yanilmistir..
Vallahi öyle dadanagast.
Normalde hiç aklımda yoktu dfm almak.
BİM mağazalarının ucuzluk zamanında 190 ytl ye Datron dc4300 var dediler dur gidip alayım dedim. Aldım.!!
Ama görüntü kalitesi, gece çekimleri, pil ömrü velhasıl bir çok özelliği hoşuma gitmedi. şimdi onu geri verdim sanki yıllardır dfm sahibiymişimde 10 gündür makinasız kalmış gibi kendi bir garip hissettim. Bir hastalık bu. Ama memur maaşıyla iyi bir makine almakta çok zor. Amazonun sitesinde bu Z10'u gördüm . özellikleri falan çok iyi gibi geldi. Tamam bunu alayım dedim. Sonra geldim ses olayında takıldım kaldım. atık eninde sonunda bir makine alacağım ama artık bu olur veya bir başkası.
"sanki yıllardır dfm sahibiymişimde 10 gündür makinasız kalmış gibi kendi bir garip hissettim."
bu kadar cok gulmemistim dogrusu kahvecia.. sen cok yasa..
.. oyle, oyle valla.. sanki dunya sona ermis gibi oluyor insan.. ben su anda mesela aman genis acili bir lens almazsam ne yaparim diye cirpinip duruyorum.. halbuki birsey olacagi yok.niye olsun ki..
...
kahvecia, bence fiyati itibariyle fena degil konica.. bir dukkana gidip incelemeden kesinlikle alma.. iyice kurcala.. hatta beraberinde AA pili kullaniyorsa sayet, pil, hangi kartdan kullaniyorsa da o kartdan gotur.. tabii elinde varsa.. orada denemek istedigini sor saticiya.. dukkanin icinde cek birkac tane fotograf.. bakalim nasil hissedeceksin.. belki hic begenmezsin..
eger bir deneme sureci sonrasinda geeri verme imkani varsa daha da guzel tabii.. sana uyup uymadigini iyice gormus olursun..
..
daha fazla fiyati da yuksege cekmeden bir an once al ve kurtul.. ama begenmeden de ezbere alma.. fazla ozellik de aramana gerek yok..
senin icin fotograf cekmek onemli ise fotograf ceken ozellikleriyle ilgilen.. video moduna getirsen bile cok da kaliteli goruntu vermeyecek sana, unutma.. tabii ses kaydedebilme ozellligi de olsun..
..
sen sec makineni.. baskalarina iyi gelen sana iyi gelmeyebilir.. kim ne derse desin.. sen aliyorsun sonucta.. ustelik merak etme, hepsi de biraz iyi biraz kotu fotograflar cekiyorlar..
kolay gelsin.
.. ustelik kendini garip hissetmekten kurtarmak icin bir an once karar vermen de sart..
bu z3 ve z5 modelleriyle arasinda ne kadar fark var z10'in? bir de 300 ytl'den daha dusuk ucrete bulan var mi acaba forumda? eger ki cok azsa aralarindaki fark onlardan bakarsan bir almis ama pir almis olursun..
Merhaba Kahvecia,
Daha önce bu makine ile (z10) çekilen resimleri görmüştüm. Eğer silmemiş olsaydım size de iletirdim. Benim bir amatör olarak z10 ile çekilen resimler hoşuma gitti. Anca yakın tarihte bir mğazada bu ürünün fiyatının 400 milyon tl civarında olduğunu gördüm ve alamadım tabiki. (Eğer üçyüzmilyona sıfır bir z10 varsa açıkçası ben de almak isterdim.)
Forumaki bilgili arkadaşların değerli yorumları haricinde benim görüşüm z10 un söylediğiniz fiyat açısından oldukça uygun olduğudur ancak makinenin bence tek handikapı dizaynı. Zira z10 cepte taşınacak türden bir dizayna sahip değil. Daha ziyade bir boyun askısı kullanmayı gerektiriyor.
Saygılar
merhaba hawkmoon
Konica z10 amazon.com'da 167 $ . Masraflarla 312 milyona geliyor.
dadanagast; zaten Türkiye'de z10 bile 500 ytl civarında z3ler ise 900 civarlarında. Amazonda ise 200euro dan sonra maliyet artığı için mesela z3 611 milyon gibi bir maliyete çıkıyor.
Arkadaşlar fiyat konusuna noktayı koyayım.
Z10 Teknosada 339 ytl 12 taksit.
Z20 Teknosada 549 ytl 12 taksit.
Ayrıca Z10 ve Z20 sessiz video çekiyor.
Makinalar birebir aynı gibi görünsede Z10 kullananlar gece çekimlerinde problem olduğunu söylyorlar.
Ben z20 kullanıyorum kesinlikle çok memnunum şimdiye kadar kullandıklarım arasında en iyisi.Tavsiye ederim.
onceden de dedigim gibi bir fotograf makinesi satan dukkana gidip incele kahvecia.. belki hic begenmeyeceksin.. web'de duzgun gorunuyorlar da acaba gercekten de oyle mi gormek lazim..
bence 300 milyon farka da degmez.. iki kati.. ama dedigim gibi bir yerde bak once.. sonradan pisman olma ihtimalini kaldirmis olursun.. begenmezsen de amazon'a geri iade zaman alir.. kafayi yersin..
gorusmek uzere..
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Canon Ae1 Program Mı, Minolta X500 Mü?
14 Eyl. 2016, 02:14 acaydin
4274916 Eyl. 2016, 21:15
acaydin -