dewlove
dewlove (üye)
Adana / Amatör

Hp R707 Müthiş Bir Alet

arkadaşlar bende sizin gibi dfm almaya karar vermiştim ama hangisini alacağıma karar verememiştim daha doğrusu 2 marka arasında hp r707 ve canon a85 arasında kararsız kalmıştım fakat herkesin hp nin kötü olduğu konusunda karar kılması beni hp tan soğuttu herkes hp iyi değil canon süper falan diyorlardı bir arkadaşımda da canon a 85 vardı inceleme fırsatım oldu ve hoşumada gitti fotoğraflar gerçekten çok netti hatta paramı bile denkleştirmiştim 519 milyona canon a 85 alacaktım ama sonra bir arkadaşım r707 aldı sonra onuda inceledim şu sonuca vardım bence hp çok kötü değil hatta fotoğraf kalitesi ve çözünürlüğü canondan kat kat iyi üstelik sınırsız video kaydı duracell şarzedilebilir lityum pili ve makül fiyatı ve daha birsürü özelliği beni cezb ettti üstelik boyutları çok küçük avuç içine sığabiliyor istediğin zaman cebinde rahatlıkla taşıyabilirsiniz ben r707+256 hafıza kartını 470 milyona aldım üstelik bu alet 10 -15 tane ödül aldı tavsiye edilir bence pekte marka takıntısında kalmak akıllıca diil eğer profösyönel alamıyacaksanız bence r707 en iyisi

Tarih: 13 Mart 2005, 18:24 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili centurion ,
Konuyu sürekli dağıtıyorsun.
Ben 2 mp lik bir makineden bahsediyorum sen bana dslr lerden örnek veriyorsun! Dslr lerdeki sensör çapı ile 2 mp lik makineyi nasıl yanyana koyabiliyorsun anlamıyorum.(fiyatları arasındaki uçurumu ele bile almıyorum).
Cmos un geleceğin teknolojisi olacağı bir dönem sıkça söz edilirdi.Bunun nedeni DSLR lerde yüksek ASA larda ccd nin kullandığı voltajın artması ile beraber gelen sensörün ısınması ve fotoğrafta gürültü /nois oluşmasıydı.Nois D70 lerde makineye yüklenen bir nois giderici programla çözümlenmeye çalışıldıysada Nikon bu işte başarılı olamadı ve Canonun kullandığı ve geliştirdiği CMOS teknolojisine yöneldi sırf nois yüzünden...
Foveon teknolojisini bir araştır bakalım fikrin ne olacak?

#burkay' tarafından 23.03.2005 19:23:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Mart 2005, 19:21 - İp: yok
karde
karde (üye)
Karabük / Amatör

merhaba dewlove eğer daha dfm' nı almadıysan yaklaşık 450ytl ye Kodak DX7630 öneririn makinayı1,5 aydır kullanıyorum manual ayarlarıyla netlenesi ve hızıyla ve bir dolumda 250 fotoğraf çeken bataryası ile iyi bir seçim yaparsın bence ben aldım aşırı derecede memnunum hiç bir şikayetim yok dayı oğlundada canon A85 var samimiyetimle söylüyorum benim makinanın artıları A85 den çok çok fazla flaşın çakma gücünden alda beyaz ayarına ve manual çekimde odak estantene ayarlarına kadar yanı şiddetle tavsiye ederin iyi günler.

Tarih: 24 Mart 2005, 10:54 - İp: yok
tungsten
tungsten (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaslar,
www.pbase.com sitesinde merak edilen dfm'ler icin kullanicilarin cektikleri ornek fotograflar mevcut.

Bu sitede bir sure inceleme yapildiginda dfm'lerin karakteristikleri anlasiliyor. Ayni zamanda o DFM icin kac kullanicinin ve kac foto'nun oldugu istatistiki bilgisi de mevcut.

Bu sitede lensler icin de ayni sekilde bir database mevcut.

Bence faydali bir site. Fakat en azindan yarim gununuzu ayirmaniz gerekli ki cok cok fotografa bakarak ilgilendiginiz dfm'nin karakteristiklerini anlayabilesiniz.

Yoksa firmalarin speck'lerine bakarak, turkce forumlarda arkadaslarin yorumlarini okuyarak dfm almak bizi istemidigimiz yere goturebilir. Ozellikle Turkce forumlarda benim makinem kotu diyen duymadim. Tabi Burkay teknik servis olarak bu genellemenin disinda, fikirleri cok yol gosterici.

Ha birde alacagimiz cihaz'i ne kadar kullanmak istedigimiz de onemli. Eger ben bunu zaten maz 1.5 sene kullanirim sonra yenisini alirim diyorsaniz zaten problem yok. Bozulsa'da bastan 1.5 senelik omur bictigimiz icin uzulmezsiniz.

HP konusunda soylemek istedigim: elimden geldigince calistigim sirkete printeri'ni dahi sokmuyorum. hp urunlerinde genel bir kalitesizlik ve buyuk firma imajina sigmayan unsurlar hakim. Benden daha yasli arkadaslar da benim gibi dusunuyorlar. Turkiye'de bir cok sirket hp printerlari ile ugrasmaktan usanarak xerox'a topluca ve eski hp'leri de cope atarak geciyor.

selamlar.....

Tarih: 25 Mart 2005, 04:15 - İp: yok