dewlove
dewlove (üye)
Adana / Amatör

Hp R707 Müthiş Bir Alet

arkadaşlar bende sizin gibi dfm almaya karar vermiştim ama hangisini alacağıma karar verememiştim daha doğrusu 2 marka arasında hp r707 ve canon a85 arasında kararsız kalmıştım fakat herkesin hp nin kötü olduğu konusunda karar kılması beni hp tan soğuttu herkes hp iyi değil canon süper falan diyorlardı bir arkadaşımda da canon a 85 vardı inceleme fırsatım oldu ve hoşumada gitti fotoğraflar gerçekten çok netti hatta paramı bile denkleştirmiştim 519 milyona canon a 85 alacaktım ama sonra bir arkadaşım r707 aldı sonra onuda inceledim şu sonuca vardım bence hp çok kötü değil hatta fotoğraf kalitesi ve çözünürlüğü canondan kat kat iyi üstelik sınırsız video kaydı duracell şarzedilebilir lityum pili ve makül fiyatı ve daha birsürü özelliği beni cezb ettti üstelik boyutları çok küçük avuç içine sığabiliyor istediğin zaman cebinde rahatlıkla taşıyabilirsiniz ben r707+256 hafıza kartını 470 milyona aldım üstelik bu alet 10 -15 tane ödül aldı tavsiye edilir bence pekte marka takıntısında kalmak akıllıca diil eğer profösyönel alamıyacaksanız bence r707 en iyisi

Tarih: 13 Mart 2005, 18:24 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Madem ne istediğini biliyordu da neden sapla samanı karıştırdı. Ve yine ihtiyaçlarını biliyordu da neden bu kadar yazı yazdı. Ayrıca neden bu konuyu izah etmek zorunda olduğunuzu hissettiniz. Burada herkes otorite numarası yapmayı ne kadar da çok seviyor.

Tarih: 22 Mart 2005, 12:33 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

evet! tıpkı sizin gibi otoritelerle dolu burası...

Tarih: 22 Mart 2005, 15:02 - İp: yok
buba
buba (üye)
İstanbul / Amatör

ya arkadaşlar herkes keni yaşam tarzına göre makina seçer ve bunu kimse sorguluyamaz bunu seçerkende fiyatınada bakar ve canon fiyat açısından Türkiyeye abanabildiği kadar abanıyo. bildiğim kadarıyla hp R seriysiyle imajını düzeltmeye çalışıyo, nitekim denilenlere görede başarmış. bakımında problem çıkarabilir ama benim elimden 3 tane hp printer bi tanede çok fonksuyonel yazıcı ve tarayıcı geçti babam iş yerinde hp LCD kullanıyo ve yine babam iş yerinde hp lazerli yazıcı kullanıyo ve bu alet 5 yaşında ve bugüne kadar bi kere bakımı yapılmamış. normalde lazerli yazıcıların belirli aralıklarla bakıma girmeleri gerekiyor. ben hp 945 digital fotograf makinası kullanıyom (bunu almamım nedeni sadece bundan önceki hplere duyduğum güvendir) ve bu aletlerin hepsi takır takır çalışıyo yani aleti düşürmedikten çarpmadıktan sonra bozulmaları zor diye düşünüyorum ve ben 945i pilleri içindeyken 30 cm yükseklikte bi yerden yere açık bi şekilde düşürdüm ama allahtan lensin üstüne düşmedi ve bişeyde olmadı. dewlove bu arada makinan hayırlı olsun, sen makinana iyi bakarsan bişey olmaz.

Tarih: 22 Mart 2005, 18:08 - İp: yok
seregon
seregon (üye)
İstanbul / Amatör

ben haftasonu hp r 507 aldım ama mutlu değilim.değiştirmeyi düşünüyorum....hp almak hataydı gal,iba..

Tarih: 22 Mart 2005, 18:22 - İp: yok
cou_grace
cou_grace (üye)
İstanbul / Meraklı

centurion ole bı yazmıssınkı gorende Canon'da sınırsız vıdeo ceken makına yok sancak. S1 IS var pasalar gıbı kart bıtene kadar aralıksız cekıyor. Ayrıca belkı arkadas manuel ayarlarla ugrasmak ıstemedıgı ıcın A85 ı bırakmıstır demıssın. Hatırlatırım o makınalarda cekım modunu Auto ya ayarlarsan hıc bı seyı karıstırmana gerek kalmıyor.

Tarih: 22 Mart 2005, 20:23 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Ben kesinlikle otorite olduğumu söylemedim sadece bir durum değerlendirmesi yaptım. İnsanlar o kadar para verip fotoğraf makinesi almak istiyorlar ve ilerde keşke şunu alsaydım demeyecekleri bir fotoğraf makinesi almalılar. Bunun içinde en iyisini bulmak zorundalar. Benim kişisel tercihim manuel ayarları tam olan Canon A85 oldu. Ben de video çekimi sınırlı olduğu için makineyi aldıktan sonra tereddüt geçirdim. Ama sınırsız video çeken makinelerle de en fazla karta bağlı olarak (üst sınıf makineler hariç) kartınızın kapasitesi çok büyük olsa da en fazla 15-20 dakika çekim yapabiliyorsunuz. Bir de şu var. 15-20 dakika devamlılık video çekimi için şart mıdır? Bu devamlılığı gerektirebilecek çok fazla bir durum da olmaz herhalde. Ayrıca Canon A85 320*240 formatında 15 fps ile 3 dakika video kaydı yapıyor. Bu süre ve kalite, benim gördüğüm kadarı ile anı amaçlı olarak yeterlidir. (Her ne kadar makineyi kullanmadan önce böyle düşünmesem de) Avi formatında 3 dakikayı 40 MB olarak kayıt yapıyor. Alırsınız 256 MB ya da 512 MB CF kart, çekersiniz vidolarınızı sonra da bilgisayarda birleştirirsiniz.(Aynı konulu olması birleştirmelerde bana göre tercih konusu olmalıdır.) Her neyse konuyu uzattık. Bence Canon A85 tam manuel ayarları ile fotoğrafçılığı ve fotoğrafçılık terimlerini öğrenmek isteyenler için ideal bir makine.Ben de bu makineyi alarak fotoğrafçılığın kıyısından yakaladım. Yoksa otorite falan değilim.

Tarih: 23 Mart 2005, 08:06 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Hiç bir makine mükemmel değildir!Hep bir tarafları eksiktir.
Makineleri kişisel bazda ele aldığımızda ise :En iyi makine sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebilen makinedir.Mükemmel makine ise sizi bir adım öteye taşıyabilen olanıdır.Buradan da anlaşılabileceği gibi makinenin kalitesini belirleyen sizsiniz önemli olan sizin nerede durduğunuz ve fotoğraf bilginizin seviyesidir.
Sitede bir makineyi tarif ederken hep şu cümlelere rastlarsınız:"....aldım harika resim çekiyor...." Bu çok algıya dayalı ve bilimsel olmayan bir yargıdır ve tabiiki değersizdir.Bana aynı kategoride olup da (örneğin ccd ve 3 mp ,jpeg ve sağlam ) kötü fotoğraf çeken bir makine gösterebilir misiniz?

Tarih: 23 Mart 2005, 10:19 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

var tabii ki! örneğin datron (modelini ne yazık ki hatırlayamıyorum). bir arkadaşım almıştı, foto kalitesi rezalet! hiç bir keskinlik yok. renkler rezalet... lensi mika mıdır nedir, böyle kalitesiz bir dijital makine görmedim.

Tarih: 23 Mart 2005, 11:57 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili centurion,
Datron cmos sensör kullanan ve flaş gerektiren ortamlarda cmos sensörün ışığı işleyip D.S.P. 'e gönderebilme hızının düşüklüğünden kaynaklanan (lens den değil ) kalite düşüklüğü var. Peki aynı kategoride örneğin ogatech veya mustek ten daha kötü diyebilir misin Datrona? Bu kalitesizlik cmos sensörden kaynaklanıyor ki bu da ancak ışık yetersizliğinde söz konusu oysa aynı makine dışarıda canavar gibi çekim yapıyor..
Burda yine geldik makinelerin teknik özelliklerine ama markalarına değil...Örneğin 2 mp lik bir makine cmos sensörlü ve scatch marka D.S.P. li olsun Markası Kodakta olsa Olympusda olsa Hasselblad da olsa ışığın az olduğu ve flaş gerektiren ortamlarda sonuç kötü fotoğraf olacaktır.
Öyleyse burada kaliteyi belirleyen faktörler nedir sorusu gündeme geliyor:1-Benim öteden beri vurguladığı satış sonrası teknik destek...Aradığınızda karşınıza adam gibi birinin çıkıp size doğru bilgileri verdiği bir müşteri danışma hattı.

Geri kalanlarıda sizler belirleyin ve bu konuyu sürdürelim...

Tarih: 23 Mart 2005, 12:12 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ama cmos'tan için elimdeki dijital fotoğrafçılık terimleri sözlüğü diyor ki: "şu an ccd kadar yaygın olmasa da, daha kaliteli neticeler vermesi ve daha az enerji sarfiyatı sebebiyle, gelecekte pek çok iyi markanın cmos sensor kullanması kuvvetle muhtemel." nitekim, günümüzde dahi bazı dslr makineler cmos sensor kullanıyor.
diğer taraftan, sözünü ettiğim datron'un açık hava çekimleri de çok kötüydü.

Tarih: 23 Mart 2005, 13:47 - İp: yok