Fotoğrafçılık Forumları
Hp R707 Müthiş Bir Alet
arkadaşlar bende sizin gibi dfm almaya karar vermiştim ama hangisini alacağıma karar verememiştim daha doğrusu 2 marka arasında hp r707 ve canon a85 arasında kararsız kalmıştım fakat herkesin hp nin kötü olduğu konusunda karar kılması beni hp tan soğuttu herkes hp iyi değil canon süper falan diyorlardı bir arkadaşımda da canon a 85 vardı inceleme fırsatım oldu ve hoşumada gitti fotoğraflar gerçekten çok netti hatta paramı bile denkleştirmiştim 519 milyona canon a 85 alacaktım ama sonra bir arkadaşım r707 aldı sonra onuda inceledim şu sonuca vardım bence hp çok kötü değil hatta fotoğraf kalitesi ve çözünürlüğü canondan kat kat iyi üstelik sınırsız video kaydı duracell şarzedilebilir lityum pili ve makül fiyatı ve daha birsürü özelliği beni cezb ettti üstelik boyutları çok küçük avuç içine sığabiliyor istediğin zaman cebinde rahatlıkla taşıyabilirsiniz ben r707+256 hafıza kartını 470 milyona aldım üstelik bu alet 10 -15 tane ödül aldı tavsiye edilir bence pekte marka takıntısında kalmak akıllıca diil eğer profösyönel alamıyacaksanız bence r707 en iyisi
selam..
hp r707 hepsiburada.com da indirime girmis 399 ytl ye + 128 mb sd ram de hediye veriyor..bana ilk basta cok cazib geldi.. fakat dedigin gibi forumlarda çok iyi seyler söylenmiyor..sarjli pillerle uzun süre kullanabilirmiyim ? titremelerde fotograf kalitesi nasil?birde sesli kayit için 60 sn diyor yüksek bellek ile bu süre uzuyor mu? ön kismi bazi forumlarda plastik kaplama diyenler var.. paslanmaz çelik degilmi?1-2 gün içinde karar vermeliyim..bende yardim bekliyorum yani
#m2005' tarafından 13.03.2005 19:52:48 tarihinde düzenlendi.
Sevgili dewlove,
Makinen hayırlı olsun.Ancak bir konuda seni aydınlatmak istiyorum.HP fotoğraf makinesi üretmiyor aralarında Pentaxın'da olduğu (skanhex pcb'li) bir çok firmaya fason yaptırıyor.Üzerinde sadece HP yazıyor o kadar. Ancak HP nin kötü bir yanı var ve benimde sık sık bu sitede dile getirdiğim bir konu bu:HP nin satış sonrası teknik desteği son derece berbat.Müşteriye bakışlarını kısaca özetlemek gerekirse :"Ben bunu nasıl daha sağarım?" Diyelim ki makinen düştü ve arızalandı arızası ne olursa olsun :tamir bedeli 220 dolar .Bunu strep diye açıklıyorlar ve anlamı standart repair price.Tamir sonrası vermek zorunda oldukları garantiyi sanki strep in bir avantajıymış gibi açıklıyorlar.diyelimki fiyart sana pahalı geldi ve tamir ettirmek istemiyorsun bu seferde arıza tespit bedeli olarak (yanılmıyorsam) 20 dolar alıyorlar (makinenin içini bile açmaya gerek duymadan.
Bunlar son derece yanlış ve ülkemiz insanına aykırı....
sevgili burkay'ın söylediklerine aynen katılıyorum. hp insanları yoluncak kaz gibi görüyor. bunu daha önce de burada söylediğimde millet "hp'nin servisi çok iyi" diye bana demediğini bırakmamıştı. hp markalı printer ve scanner'im bozulduğunda her ikisi için de yüzlerce dolar istediler. yenisi daha ucuz dediğimde ise, yenisini alın o halde cevabıyla karşılaştım!
o nedenle, artık hp adını duymak dahi istemiyorum!!!
peki arkadaşlar maksimum 350-400 ytl ye kadar ne alıcaz? içinde kendi pil şarjı falan da olsun istiyorum ..
işimle ilgili çektiğim fotografları web ortamına koymak istiyorum.. kafam cidden karıştı 10 gündür forumlara bakıyorum
Sanırım o paraya az kullanılmış ikinci el ya da Amerika'dan getirtilmiş yeni Canon A70 A75 filan bulabilirsin. gittigidiyor'a bak. hatta douwant it yoluyla ( güvenilir bulursan) getirtebilirsin. Adamlar Canon A75 için 230 dolar civarı bir fiyat çıkarıyorlar, galiba bu eve teslim fiyatıymış üstelik. Ha sen aldın mı dersen almadım. Dandik bir Orite var bende. Belki de o makine yüzünden dijital makinelere pek ısınamadım. Canon prima zoom ve (30 yıllık taş gibi) Petri FT II kullanıyorum.
Bu arada, bu R707'nin manuel ayarları var mıdır?
#betelgeuse' tarafından 14.03.2005 12:50:16 tarihinde düzenlendi.
evet manuel ayarları var. ayrıca manuel fokus özelliği de var ki pek çok baba makinede bu özellik yok! bu makineyle ilgili olarak dijital foto değerlendirme siteleri oldukça olumlu yorumlar yapmışlar. şu günlerde hepsiburada.com'da indirimde ve kdv dahil 399 ytl ye satıyorlar. ayrıca 128 mb sd card da hediye! bu özellikleriyle cazip. ama satış sonrası servisi felaket. mantığım al diyor, duygularımsa asla alma!
iş servise kalırsa işimiz uzar kaldıkı ben bascuda dan aldım sanırım 2 sene garantisi vardı 256 mb kartla 20 dakika sesli video kayıt yapabiliyorum üstelikm görüntü kalitesi benim 1 milyarlık sony kameram kadar iyi video çekimi ya siz fotoğrafın kaliteli olsun istemiyormusunuz alın işte hp r707 mükemmel resimler çekiyo düşünün yani yüzümdeki sivilcelerden çiziklere kadar üstelik manuel ayarları çok fazla çok rahat ve hızlı üstelik boyutları çok iyi ve bu aletib bence en iyi özelliklerinden biri gece çekimi mükemmel
ha yazmayı unttuğum birkaç özeliği daha yazıyim mesala bulunduğunuz ortamın işığı yetersiz ama flaş patlatmayada elverişli diil işte hp bir teknolji geliştirmiş odak yardımı ışığı diye ışık yetersiz olunca lazer ışığı gibi bir ışık gönderiyor böylece fotoğraf karanlık çıkmıyor bide uyarlanabilir aydınlatma diye bir olayı var oda fotoğrafın karanlık olmasını önleyen süper birşey hatta kodakdx6490 ile aynı ortamda fotoğraf çekince kodağın ki karanlık kalmıştıda arkadaşım bozulmuştu mükemmel bir olay ayrıca fotoğrafı çekipte iyi sonuç alamadığınızda bu alet size neyi yanlış yaptığınızı sölüyor ayrıca fotoğrafa ses ekliyebiliyorsunuz 60 saniye ama videonun ses kaydı sınırsız ayrıca çektiğiniz fotoğrafları 360 derece döndürme gibi özellikleri falan da var ön tarafı pilastik değil paslanmaz çelik manuel ayara tekrar dikkat çekmek istiyorum manuel ayarları var vew çok iyi sonuçlar alıyorsunuz ama bu fotoğraf makinesi ona hiç gerek bırakmıyo ben sadece bir ayarını değiştiriyorum pille 150-200 fotoğraf çekiyorum lcd açıkken pili duracell düşünün son olarak birde fotoğraftaki kırmızı gözleri kaldırabiliyorsunuz önleme olayıda var ama olurda kırmızı çıkarsa çektiğiniz fotoğraftan kaldırıyorsunuz süper bir teknoloji daha
#dewlove' tarafından 21.03.2005 16:18:53 tarihinde düzenlendi.
Canon A85 yerine HPr707 tercih etmek... Şaşılacak bir durum...
sevgili dewlove'nin a85 yerine hp707'yi tercih etmesini garipseyen arkadaşım; bu amatör bir dijital fotoğraf makinesinden ne beklediğinle ilgili. arkadaşımız kaliteli resim ve video çekim özelliği olan bir makine istiyormuş ve almış. canon alsa muhtemelen mutsuz olacaktı. çünkü sınırsız video imkanı yok, ayrıca manuel ayarlarıyla uğraşmayı da muhtemelen istemeyecekti vb... Bu arada diğer arkadaşa da bir sorum olacak, duracel pil kullandığını söylemişsiniz: duracel aa pil kullanmıyor, duracel'in yeni model bir pilini kullanabiliyor (orijinal NiMh pilinden başka) ama o piller bildiğim kadarıyla henüz Türkiyede bulunmuyor. ABD'de bile kullan-at pilin fiyatı 30 $'mış...
İlgili olabilecek konular
-
Müthiş Photoshop Overlays Paketi
10 Oca. 2018, 13:55 prodersler
4762902 Eki. 2019, 18:42
prodersler -
Müthiş Panasonic Gh4 'ten Sonr Gh5 ?
21 Şub. 2017, 14:41 canmarangoz
1426308 Mar. 2017, 09:10
mete007 -
-
-