pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yorum Yapmak Lazım.

Lak lak lak lak.
HEp lak lak. Accıkta yorum yapmamız lazım. Fotoğraflara yorum yapılmıyor maaşallah. Azıcık gayret. BEn bundan sonra 20-30 yorum yamayı planlıyorum günlük.
Yorum yapmazsak galeri bölümü iyice cansızlaşacak.
Hadi Bismillah.

Tarih: 21 Mart 2009, 21:08 - İp: 88.***.**0.142
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Hangi film kullanıyorsun onda genelde,..Durum ve havaya göre..!

Tarih: 23 Mart 2009, 11:57 - İp: 88.***.**7.101
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

okyanus, nasıl yazıyor makina exifi? "istersem yazıyor" diyorsun, varsa bir ayarı vs. yazar mısın?

Tarih: 23 Mart 2009, 12:01 - İp: 88.***.**9.12
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

YAv kumköy abi sorduğun soraya bak. Ne bilsin hang filim olduğunu. Gidiyo foturafçıya bana bi filim ver diyo onlarda bu avkat diye en pahalısını kaktırıyo. HEm o makinanın attığı tarih ve saati eksif sanıyo
Ben irfan view kullanıyom ondan gidermi eksifleri acaba.
Olmazsa ayraten eklemeli. Yazmalı altına. Şu koşulda bu koşulda çekildi diye.
Düşünen ve yaza n arkadaşla. Dediklrinizden bi kelime annamadım. Bastığınız barnaktanda.

Tarih: 23 Mart 2009, 12:04 - İp: 88.***.**5.177
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanus,Mecidiyeköy'ün neresindesin, metroyla gelip bakayım merak ettim gali..Metroda dolu çalgı çalanlar var,çeksene bir iki kare ..Karanlık oda da ayarlarlar zaten neticeyi.

Tarih: 23 Mart 2009, 12:06 - İp: 88.***.**7.101
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İçinde.

Tarih: 23 Mart 2009, 12:10 - İp: 88.***.**5.177
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ne ! analogmu ? ıyyy çok baneeeel

Tarih: 23 Mart 2009, 12:30 - İp: 85.***.**1.232
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

F80 in birkaç modeli var.
Birisi düz. (F80)
Bir tanesi tarih atabiliyor. (F80D)
Bir tanesi de hem çekim bilgilerini yazıp hem istersen tarih atabiliyor(F80S). Bende olan bu. F80S diye geçiyor galiba tam model adı. Arkasında küçük bir dijital ekran ve tuşlar var. Ordan çekim bilgilerini yazıp yazmamasını seçebiliyorsun. Yazsın dersen her film karesinin alt kısmına ( görüntüye dahil olmayan kısmına ) o kareye ait enstantane ve diyaframı yazıyor. Bende olan model bu. Sendekide buysa yazdırabilirsin.
Yoksa eski usül kurşun kalem teksir kağıdına devam.

Tarih: 23 Mart 2009, 12:30 - İp: 85.***.**5.50
okyanus.
okyanus. (üye)

Kumköy şöyle tarif ediyim mecidiyeköyün şurasındayım diye.
Şişli den florance nightingale hastaniseni doğru giderken sağda shell var onu geç, sonra e5 köprüsünün altından geç, geçer geçmez sağındaki binadayım. Bitişiğimde Armada binası vardı eskiden belki hatırlarsın. Yada bizim binada mikroçağ var büyük tabela. O binadayım. Nasıl gelirsen gel ama boş gelme.

Eskiden fuji velvia kullanırdım 50 asa. Sonra 50 si bitti 100 kullanırdım. Sonra bulunmaz oldu sensia kullanırdım. En son sensia bile bulamadım kocak ektachoreme aldım şu an makinede o takılı ama daha bir kare bile çekemedim. Arada öbür f75 makinasına da siyah beyaz ilford falan takıyoruz. Siyah beyaz fotoğraf çekiyorum deyince daha entel bakıyor masadakiler.

Pazarbey anlamaz film işlerinden. Dijital bilişim çağı ortayaşlısı kendisi. Bu gidişle bende bırakıcam belki. Dia banyo yaptıracak yer yok doğru düzgün. Birde tarayıcı aldım geçenlerde belki tüm filmleri diaları tarayınca onu da satarım.

Tarih: 23 Mart 2009, 12:38 - İp: 85.***.**5.50
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Benim Pentax ME Super e daha sonra data back takılmış bu sayede ben de filme tarih ve saat atabiliyorum. Bu data back birçok analog makinaya sonradan takılabiliyor diye biliyorum.

Tarih: 23 Mart 2009, 13:21 - İp: 78.***.**5.148
okyanus.
okyanus. (üye)

Tarih saat atabilir de, perde hızı ve diyaframı yazan başka makina varmı bilmiyorum. f80s de olduğuna göre daha üst modellerde de olabilir belki.
Birde nikon N90X lerin databackleri var ama o daha kapsamlı birşey. Bir sürü özellik var. Esasında alıp kullanmak istediğim makine f90 dı ama kısmet olmadı. Biraz da makinenin aşırı kaba görüntüsü var.

Almak istediğim bir diğer makinada fm2 dir. Ama film olayıda bitebilir gibi geliyor birkaç yıla kadar iyice.

Tarih: 23 Mart 2009, 13:26 - İp: 85.***.**5.50