fatos k
fatos k (üye)
Yurtdışı / Amatör

Türkcemiz Neden Bu Kadar Kötü???

dikkatimi cekiyor, siteye fotograf ekleyen, yorum yazan cogu insanin yaziklari cok yalnis, hatta cogu zaman anlamakta zorlaniyorum. nasil olurda bu kadar cok imla hatasi yapilabiliyor. yani bazen öyle anlamsiz seyler yaziliyorki.

örnek vermek gerekirse: teprik ederim, güsel olmus, herkez, böle, saol. vs vs.

bunlar böyle yazilmiyordu bildigim kadariyla, yada benim türkiyede yasamadigim bu son 11 sene icinde degistide benim haberimmi olmadi.

beni sahsen cok rahatsiz ediyor bu yazim hatalari.

bir yorum yazarken defalarca okuyorum, yalnis yazmayayim diye. sözlükten kontrol ediyorum emin olmadigimda..
ben daha cok telafüzde zorlaniyorum, ama yalnis yazmayaya gayret ediyorum.

ve bu sitede cok zaman geciriyorum, hatta ziyaret ettigim tek türkce site, bir nevi iyi geliyor bana, günlük hayatta nadiren kullandigim türkcemi unutmamak adina, ama böyle yazilmaya devam edildigi sürece benim aklimda karisiyor. bir eminsizlik oluyor ister istemez yazdigimda..

neden özen gösterilmiyor buna anlamiyorum..

Tarih: 16 Nisan 2008, 22:36 - İp: 84.***.**7.215
fatos k
fatos k (üye)
Yurtdışı / Amatör

ben isvicre de yasiyorum, orada yasayan tanidigim bir sürü kisiyle almanca konusmayi tercih ediyorum, cünkü türkcelerini anlamak mümkün degil.

Tarih: 17 Nisan 2008, 23:44 - İp: 84.***.**7.215
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

zaten benim öğrenciler ancak kendi şiveleriyle yarım yamalak konuşabilir, türkçe yazmaları ise mümkün değil malesef.

isviçre de hangi şehir? ben bodensee deyim. gölün karşısı isviçre yani.

Tarih: 17 Nisan 2008, 23:47 - İp: 84.***.**2.159
fatos k
fatos k (üye)
Yurtdışı / Amatör

evet birde yazamama sorunlari var maalesef. basel de yasiyorum, uzagim yani sizin kaldiginiz yerden

Tarih: 17 Nisan 2008, 23:48 - İp: 84.***.**7.215
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

duvarlara yazı yazarız bilirsiniz, en meşhur özelliğimizdir. Başkalarının fotograf çekmeye kıyamadığı duvarlara aşkımızın ve kendi ismimizi kazırız. Bizim burası da tatil şehri olduğundan gelenler yazar hep. malesef, ne acı ki: kendi adını bile yanlış yazarlar çoğunlukla. Fot. makinesi alınca onları resmedeceğim.
mesela adını Anil , Sehra, isik l yazanlar malesef ki çok fazla. yani almanların okuduğu gibi yazıyorlar kendi özel adlarını bile.

Tarih: 17 Nisan 2008, 23:56 - İp: 84.***.**2.159
fatos k
fatos k (üye)
Yurtdışı / Amatör

onlardan burdada cok var, asimile olmuslar. cok yazik. benim sansin sonradan gelmis olmam buraya, yani burda dogupta tamamen iki kültür ve dil arasinda kalmamis olmam.

umarim dogru yazdim bunlari cünkü asimilasyondan nasil eylem türetilir bilmiyorum

Tarih: 18 Nisan 2008, 00:04 - İp: 84.***.**7.215
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

keşke herkes enin kadar dikkat edebilse fatoşk. ben dahil buna artık dikkat edemiyoruz.

Tarih: 18 Nisan 2008, 00:08 - İp: 84.***.**2.159
fatos k
fatos k (üye)
Yurtdışı / Amatör

ben anadilim ve bildigim bütün diller dahil cok dikkat ederim ve etmisimdirde hep.
yanlislari bizden sonrakilerede verirsek, böylece bir dil dil olmaktan cikacaktir zamanla. bunun olmamasi icin cabaliyorum ben.

Tarih: 18 Nisan 2008, 00:12 - İp: 84.***.**7.215
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

insan kendi dilinin önemini yurtdışına çıkınca daha iyi anlıyor malesef.

Tarih: 18 Nisan 2008, 00:20 - İp: 84.***.**2.159
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

"walla" yazan öğretmenlerimiz de var...

Tarih: 18 Nisan 2008, 08:59 - İp: 88.***.**1.55
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Fatoş hanımın, yurt dışından yazdığı ve türkçe karakter içeren bir klavyeye sahip olmadığı göz ardı edilipde cevap yazılmış..

Diyecektim ki, konu uzayıp gitmiş ve gereken birçok detaydan bahsedilmiş..

Sürekli büyük harfle yazmak, bağırmak anlamına geldiği gibi, okunma zorluğu yaratıyor.. Ve esas o yönüyle karşımızdakine saygısızlık oluyor (bence)

"W" harfi kullanımını bazı başlıklar altında açıkça kınamıştım.. Ancak geyik konuları altında, açıkça bir "hiciv" olduğunu düşünüyorum.. We bu yönüyle iğneyi kendimiz ve yakın çewremize batırabiliyorsak ne ala.. "W" harfini tüketici sorunu veya ciddi başlıklar altında gördüğümde, kusuruma bakmayın; bu gibi durumları cehalet belirtisi olarak görüyorum..

Değerli, Hocha'mızın latife olarak yazdığı "w" leri umarım, tepki verdiğim bazı konulardan ayırmayı başarmışımdır..

Başta Fatoş hanıma olmak üzere, bütün arkadaşlara saygılar..

Tarih: 18 Nisan 2008, 10:31 - İp: 85.***.**5.97