Fotoğrafçılık Forumları
Türkcemiz Neden Bu Kadar Kötü???
dikkatimi cekiyor, siteye fotograf ekleyen, yorum yazan cogu insanin yaziklari cok yalnis, hatta cogu zaman anlamakta zorlaniyorum. nasil olurda bu kadar cok imla hatasi yapilabiliyor. yani bazen öyle anlamsiz seyler yaziliyorki.
örnek vermek gerekirse: teprik ederim, güsel olmus, herkez, böle, saol. vs vs.
bunlar böyle yazilmiyordu bildigim kadariyla, yada benim türkiyede yasamadigim bu son 11 sene icinde degistide benim haberimmi olmadi.
beni sahsen cok rahatsiz ediyor bu yazim hatalari.
bir yorum yazarken defalarca okuyorum, yalnis yazmayayim diye. sözlükten kontrol ediyorum emin olmadigimda..
ben daha cok telafüzde zorlaniyorum, ama yalnis yazmayaya gayret ediyorum.
ve bu sitede cok zaman geciriyorum, hatta ziyaret ettigim tek türkce site, bir nevi iyi geliyor bana, günlük hayatta nadiren kullandigim türkcemi unutmamak adina, ama böyle yazilmaya devam edildigi sürece benim aklimda karisiyor. bir eminsizlik oluyor ister istemez yazdigimda..
neden özen gösterilmiyor buna anlamiyorum..
SAYIN FATOS K ÖNCELİKLE TÜKÇE MİZ DEYİL ,BİZ KÖTÜ KULLANIYORUZ. AMA BUNU ELEŞTİRİRKEN KENDİNİZİ DE KÖTÜ KULLANAN OLARAK GÖRÜYORSUNUZDUR SANIRIM?
SİZİ YAZINIZDA BİLE ÇOKÇA HATA VAR,UMARIM BUNLARI ACİLEN DÜZELTİRSİNİZ.
HATAYI ELEŞTİRMEK GÜZEL AMA AYNI HATALARA DÜŞMEMEK DAHA GÜZELDİR.
NOT: TÜKÇE DUYARLILIĞINIZ İYİ BİR BAŞLANGIÇ.
fatos bundan bahsediyorsun sanırım birazda
actıgım konudaki kadın fotografları ve ikiyuzluluge cok guzel bir ornektir.
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=246191&offset=10
Haklısınız.Malesef gereken özen gösterilmiyor.Hayat elvermeyip de okuyamamış arkadaşlarımızın, iyi yazamamalarını ise mazur görmeliyiz.
Buna benzer yazım hatalarının yanı sıra ingilizce kullanımı da çok fazla.Birçok arkadaşımız fotoğraflarına ingilizce isim ve yine ingilizce açıklama yazıyorlar.Bu da aslında hoş değil ama kültür emperyalizmine yenik düşüyoruz..
evet belki bunu elestirmek bana düsmezdi ama bayagi bir sorun haline geldi. ben 4/4 lü türkce konusup yaziyorum demedim, ki yukardada yazdim cok dikkat ediyorum diyede. ama yalnislarim vardir, kusursuz yazmiyorum, yazamiyorum, cünkü cok az kullaniyorum ve ister istemez unutuyorum.
ama yinede elimden geldigince kendimi anlatmaya calisiyorum.
her nekadar dikkat etsemde, yalnislarim olabilir. ve inanin olmamasi icin elimden geleni yapiyorum.
evet cagdas kesinlikle ondan bahsediyorum, hatta kendisine özelden mesajda yazdim dikkatli olsun diye ama, hakaret olarak algiladi.
kayseri arkadaşım neden bağırıyorsun
kayseri linin yazdiklari biraz sert oldu galiba ama ben saygi duyuyorum tabiki. ne güzel, benide yalnislarim var diye uyarmis, tesekkür ederim.
düzeltmeye calisacagimdan emin olabilirsin.
Fatoş çok yerinde bir konu açtın. Türk diline aşık ve sırf bu aşk için bu yaşına ve iki çocuğuna rağmen Türk Dili Ve Edebiyatı okuyacağım diye tutturup ÖSS'ye hazırlanmaya çalışan biri olarak teşekkür ederim.Üzüntüyle belirteyim ki; bu olumsuz durum sadece internette değil günlük hayatta da sürekli karşımızda.Sanırım okumamaktan kaynaklanıyor.Duyarlılığın için tekrar teşekkür ederim.
Gaijin, verdiğin linkteki yazılarından birinde "kırılmayın nooooluuuuuyyyyyyy" demişsin, iyi bir hiciv olmuş.
#y.a.t.' tarafından 16.04.2008 23:08:58 tarihinde düzenlendi.
y.a.t. bir onceki sayfada fotografı ekleyen arkadasın biraz laubali ifadelerinden sadece birisidir.
ona gonderme yapayım dedim.
ne mutlu size sevgili yasemin hanim. tebrik ederim. keske herkes sizin gibi duyarli olsa. örnek alinacak bir davranis.
ben o hanfendiye küstah bir tavrin var, yazdiklarina dikkat et, anlasilmiyor dedim.. o da bana bol ünlem isaretli bir ikaz gönderdi
İlgili olabilecek konular
-
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal
381506 Eyl. 2024, 18:13
mete007 -
-
Fujı 340 2 Banyo Ilac Bozuluyor Nedenı
20 Kas. 2021, 15:51 serdar0468
2210926 Oca. 2023, 20:22
mete007 -
-