Fotoğrafçılık Forumları
Trafikte Saygı Lütfen :(
yaklaşık 1 saat önce bi aracın sıkıştırması sonucu çok zor anlar yaşadm.fena bi savrulmaydı.trafiğe aracımızla çıkamıyorz,araç bekleyemiyorz,yolda dahi yürüyemiyorz.bu nasıl insanlıktr.bi bayan rahatca yolda gidemez mi.her bekleyen bayan potansiyel korna basma tacizine uğramak zorunda mı?trafikte kendinize saygınız yok tamam anladık.bırakında diğerlerinin insanlığınıda engellemeyin.ve bu tarz kazaları ve tacizleri bırakın.bu yaşadığım ilk değildi ki üzülerek biliyorm ki sonda olmayacak...
açıkçası ilk okuyunca dedim "hanfendi yanlış yere yazmışsınız, burada kim var size bunu yapacak" yazayım. ama altını okuyunca şaşırdım epey.
büyük geçmiş olsun.
bazı bayanların trafiği erkeklere göre daha sık tehlikeye soktuğu doğru ama bu konuda kimseyi kişisel olarak suçlamak olmaz.
öte yandan genel olarak konuşmak gerekirse bayanlar da yaşadıklarını yorumlarken objektif olamayabiliyorlar.
bir çok kişi var trafikte umarsızca şerit değiştiren, diğerlerini tehlikeye sokan. benim de önüme bazen küçük bazen büyük araçlar bir anda geçebiliyor trafikte, yada hareket kabiliyetimi kısıtlayıcı hareketlerde bulunabiliyorlar. bayanlar çok hızlı bir tepki ile "sıkıştırdı" diyorlar, sanki programlanmış gibi. gerçekten sırf bayan olduğu için sıkıştıran psikopatlardan bahsetmiyorum.
demek istediğim trafikte bayanların şikayet ettiği bir çok şey bizim başımıza da gelebiliyor ama bayanlar bunların nedenlerini cinsiyetlerine yormaya çok eğilimliler açıkçası. trafik bu, bu böyle, elimde olsa ben de değiştireceğim.
Özellikle Istanbul'da trafik dediğimiz ortamda aracımız için ayrılabilen alan dar olabiliyor. ya da diğerleri tarafından daraltılıyor. bu durumda küçük araba avantaj, fakat bayanlarda büyük araba eğilimi daha fazla görülüyor. güvende hissettiklerini söyleyenler var oldukça.
e iyi güzel ama büyük arabayla, mesela ciple daha çok sıkışırsın. bu kadar basit bir şey. sıkışmayayım diye büyük araba almanın ne anlamı var ben hala çözemedim. kaldı ki kim dedi büyük arabalar daha güvenli diye? sıkıştırdı, takla attım diyenlerin arabalarına bakın bakalım, çoğunlukla cip olduğunu göreceksiniz.
son olarak söylemem gerekiyor ki ben hala SWING'in sıkıştırmakla ilgili yazdıklarını kabul edemiyorum.
Geçmiş olsun diliyorum...
Ve sözlerinize katılıyorum.. (ilk değil , son olmayacak)
kamyonet kullanırken, arabanın burnunu doğrulttuğum şerit birden boşalıyor... fakat binek araba kullanırken, ne durumda olursam olayım... bana yol veren yok..
Konu, bay bayan meselesi değil; TIR, otobüs kullanan hanım sürücülerimiz de var. Kural koymaya, kurallara uymaya katlanamayan bir yanımız var, kafalar demokratikleşmeden düzelmesi olmaz cinsten.
Gerçekten trafikte bayanlara çok haksızlık yapılıyor.
İstanbulda maganda çok.
Ayrica benim bayan konusunda kızdığım nokta; Boyu kısa Bayanların kendilerinden Büyük, İçlerinde kaybolduğu Jeeplerle trafiğe çıkmaları... Sağını solunu bırakın önünü görmekte zorlanıyorlar. Sürücüsüz Giden dev bir jeep görürseniz endişelenip panik yapmayın. İçin de bir bayan muhakkak vardır
Neyse Tekrar geçmiş olsun...
Magandasız Akan bir trafik diliyorum....
Normal bedeniyle ve karakteriyle yapamadığını birkaç On beygir gücüne hükmediyor olarak direksiyon başında yaparak ego tatmini elbetteki düşük kültür ve eğitim seviyesi göstergesi..
Bunun cinsiyetle ne alakası var mandyy hanım????
• Kötü araba kullanmayan...
• Araçların arasında sersemce ve tehlikeli olarak yaya dolaşanları
• Bırakın akan trafiği, iki duba arasına araç parkedemeyenleri
• En ufak tehlikede paniğe kapılarak büyük bir faciaya yol açanları..
vs. vs. vs...
toptan "bayan" diye genellesek ve sınıflasak doğru olurmu?? hoşunuza gidermi???
"burfak"ın mesajına sonuna kadar katılıyor.. SWINGI ise kınıyorum..(buradan yapabileceğim maximum tepki kınamak sanırım)
SWING: e5 yada başka karayolunda solda 50 ile gideni sıkıştırmak hakkını kendinizde görüşünüzün trafikle yada araç kullanmayı bilmekle hiç bir alakası yok.. ortaya koyduğunuz fikir: "Herkes sınırsız özgürdür ancak bedeliğini ödediği sürece" sözünün hayata geçmiş halidir. Eğer siz beni sol şeritte 50 ile giderken sıkıştırmaya kendinizde hak görüyorsanız, bende siz 90 ile solda giderken 150 ile arkanızdan bodozlama bindirmekte kendimde hak görüyorum.. hatta balta sapıyla kafa tasınızı parçalamaya kendimde hak görüyorum.. hatta aracınızla beraber sizi cayır cayır yakmayı kendimde hak olarak görüyorum.... gördüğünüz gibi psikopatlığın sınırı yok.. bunlarda benim özgürlüklerim..bedeli ise bende siz tarafından tepki görebilirim yada hapse girebilirim...
lafı çok uzattım ama ana fikir şu.. herhangi bir karayolunda sol şeritte bırakın 50 ile gitmeyi.. durmuş bir araca ve sürücüsüne bile hiç bir taciz, hiç bir ceza, hiç bir tepki gösterme hakkınız yok.. yani medeni insansanız yok.. değilseniz bir önceki paragrafı okuyunuz.
Hey dostlar siz siz olun sakına trafikte durupta ben haklıyıp deyipte biriyle kavga etmeyin bu yüzden canından olan çok olay gördüm.adam direkt olarak gelip satırı vuruyor .sakın ha.Trafikte sabır dilerim sizlere.
@rokomet : "e5 yada başka karayolunda solda 50 ile gideni sıkıştırmak hakkını kendinizde görüşünüzün trafikle yada araç kullanmayı bilmekle hiç bir alakası yok.. ortaya koyduğunuz fikir: "Herkes sınırsız özgürdür ancak bedeliğini ödediği sürece" sözünün hayata geçmiş halidir. Eğer siz beni sol şeritte 50 ile giderken sıkıştırmaya kendinizde hak görüyorsanız, bende siz 90 ile solda giderken 150 ile arkanızdan bodozlama bindirmekte kendimde hak görüyorum.. hatta balta sapıyla kafa tasınızı parçalamaya kendimde hak görüyorum.. hatta aracınızla beraber sizi cayır cayır yakmayı kendimde hak olarak görüyorum.... gördüğünüz gibi psikopatlığın sınırı yok.. bunlarda benim özgürlüklerim..bedeli ise bende siz tarafından tepki görebilirim yada hapse girebilirim..."
demişsin.. Beni kınayabilirsin , hatta kına.Ama şunu da unutma , araba kullanmak bir keyif değildir. Senin dediğin keyif kısmına giriyor.Sol şeritte 50 ile giderim. İstanbul da denemesi bedava. Şehirler arası yolda da denemesi bedava. Arkadan sana biri kaynak olunca anlarsın keyfi.
Araba kullanmak dediğim gibi KEYİF değildir.Sürdüğün yolun kuralı vardır.Semtler içinde max.50 km hız yapabilirsin.E5 de 90km+10km.Bunları koyanlar bazı şeyleri düşünerekten koyuyorlar. Sen sol şerit 50 giderim , kimse beni sıkıştıramaz..Yok böyle bir mantık. Her şeritin bir hız limiti var.Aşanlar oluyor olmuyor değil.
ben 90 la giderken sen aten 150 km ile geliyorsan,sağ yakar yan şerite geçer , sana yol veririm.Ama sen de beni geçtikten sonra polislere hesap verirsin. (istanbul için diyorum)
Bilmiyorum ,istanbul trafiğinde hiç araç kullandın mı? Valla ben görüyorum 06 plaka yı , direk kaçıyorum yanından. Belli olmuyor sağları solları. Ankara yı kötülemiyorum ama sizde göbek kavşak gibi kavramlar ne yazik ki yok.Sebebini de merak etmiyorum,6 yıl boyunca da etmedim.sizde en güvenli araç otobus + minubus...Ben bunu söylerim sadece...
@burfak : "son olarak söylemem gerekiyor ki ben hala SWING'in sıkıştırmakla ilgili yazdıklarını kabul edemiyorum."
Bir gün sen de sıkışınca ve aracında 700 milyonluk hasarin oluşunca , benim gibi davranıp sıkıştırmaya başlarsın. Bence etmelisin.
Hatta bu sabah gene karşılaştım seyir halindeyken.Gene sürücü kadındı.Gene 90 ile gidilecek yerde 55 - 60 gidiyordu.Gene arkasında bir ton araba "sağlayarak" geçiyordu...Bu manzaraları görmek istersen,Mecidiyeköy tarafına giderken,Topkapının hemen bitiminde denk gelebilirsin.
@merson : "Kural koymaya, kurallara uymaya katlanamayan bir yanımız var"
Bence de var ama eğitimle bu iş olmaz. Bi ara alkollu araba kullanmayın kampanyası vardı. TRT üstlenmişti bu kampanya olayını , başarılı da olmuştu.Zamanın "video klip" denilebilecek bir nitelikte çekim yaparaktan. Şimdi TV ye koysan ne yazar? Direk "ZAP" ...
Biraz fantazi olucak ama olsun Bu memlekette "kadın"lara ehliyet vermiyeceksin,potansiyel canavarlar.
İşin geyik yanı da , ya kendini korursun, ya da zarar verirsin. Başka türlü yolu yok.Bu ülke için diyorum.
@zyilmaz kardeşime katılarak , MAGANDASIZ Akan bir trafik diliyorum....
@n.baba : "Hey dostlar siz siz olun sakına trafikte durupta ben haklıyıp deyipte biriyle kavga etmeyin bu yüzden canından olan çok olay gördüm.adam direkt olarak gelip satırı vuruyor .sakın ha.Trafikte sabır dilerim sizlere."
İki sene evvel bir arkadaşım Bağdat Caddesin de yaşadı bu olayı.Arabasından inip , (kırmızı ışıkta) yanda ki arabadaki gençlere (3 kişi) kurşun yağdırdı.Annesi de yanındaydı.sebep olarak polise : uygunsuz davrandılar demişti.yalnış hatırlamıyorsam uzun bir sürede içeride kalacak. Gazetelere televizyona falan çıkmıştı.
Doğru söylüyorsunuz bu konuda...
Ben bir taksicilerden "korkarım" bir de dolmuşculardan.Her iki türde "psikopat"
Sn swing sizinle bu konuda anlaşamadığımız bir nokta var.. o noktayı seziyorum görüyorum ama tam olarak telafuz etmek için yeterli kelimeleri bir araya getiremiyorum..
yinede çalışayım.. siz kurallar fikriniz ve faydanız gereği kuralları öne sürüyorsunuz.. trafik kuralları.. ama fikrinize uymayan ve zararınıza olacak kurallardan hiç bahsetmiyorsunuz...
gerçi oraya takılıp kalmış bi obsesif gibi algılanmak istemiyorum ama e5'te 50 ile giden birini sağlayarak sıkıştırıp geçmeye çalıştığınızda bu bir kere tacize girer kurala kanuna gerek yok ama yinede size kural kanun ceza vereyim.. "tehlikeli şekilde araç kullanmak" .. siz kurallardan kanundan cezadan bahsettiniz diye bunu söylüyorum önce siz bunun müeyidesini yerine getirin sonra benim 150 ile sizi geçmemin müeyiyidesine bakarız..
ha birde birşeyi daha yanlış anlamışsınız.. hız limitleri yani şehir içi 50 kavşaklara 30 metre kala 30 şehirler arası 90+ (%10) gibi hız limitleri en az hız limiti değildir.. yani biri e5'te 90 nın altında gidemez demek değildir bu... 90 nın üzerinde gidemez demektir...
neyse kural mural hikaye.. benim toplumda huzurlu yaşama kuralım şudur.. başkası uyar uymaz çok takılmamak lazım.. iyi niyetli ve empati ile hareket etmek lazım.. hoşgörü ile davranmak lazım.. ani öfke yada kişisel egoları trafikte arka bagaja koymak lazım filan.. trafik anılarını anlatsam burdan istanbula yol olur.. Tarım Bakanın korumalarından dayak yiyişim..Körüklü otobüse arabayla binişim.. farklı zamanlarda 2 otomobili resmi olarak perte çıkarmışlığım..
ama ben size bir askerlik anısı anlatayım..
şöfördüm.. çarşı-caddede giderken araçla orta yaşlı bir amcaya çarptım.. adam bana "ne çarpıyon yolun ortasında gözün körmü" diye kızınca o günden sonra arabanın bi tekeri kaldırımda gitmeye başladım..araba dediğimde Land Rover..
sayın arkadaşlar sadece saygı istiyorm o kadar.bu gerek bayan için gerek beyler için geçerlidir.
İlgili olabilecek konular
-
Yardım Lütfen Fotoğraflarımı Göremiyorum.
24 Haz. 2019, 11:39 iskiliptv
1369705 Eyl. 2020, 18:24
mete007 -
Lütfen Yardıma İhtiyaçım Var Bakar Mısınız?
28 Eki. 2019, 10:07 onurksn
2182822 Ağu. 2020, 22:14
selmankaya -
-
-
Lütfen Yardımmm. Nikon F60 Ve 28-80 F(3,5-5,6 )lens
15 Nis. 2019, 10:04 nipsir
0250615 Nis. 2019, 10:04
nipsir -
Bu Fotoğraf Nasıl Çekilir Lütfen Yardım Edin!!!
12 Şub. 2017, 17:14 ismailakyag009
3477012 Ağu. 2018, 13:51
selmankaya -
-
-
-