mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Tesadüfmü?

Arkadaşlar alt tarafa ülkemizde faliyet gösteren 3 şirketin logosunu ekliyorum. Bu üç logo arasındaki 2 ortak noktayı bulunuz!...

Bahsettiğim şirketlerin logoları bunlar.

BUDA BİZİM 10 TL LİK BANKNOT!!!!

Yukarda logolarını görmüş olduğunuz üç şirkette aynı gruba ait dolayısıyla adamlar ''bu şirketler bize ait'' dercesine aynı logoyu kullanıyorlar.

Mevcut hükümet tarafından 2009 yılı başında tedavüle sürülen banknotların üzerindeki ay-yıldız da bahsettiğimiz üç şirketin logosunda olduğu gibi aynı şekilde

SORULAR
*Mevcut hükümet döneminde tedavüle sürülen banknotların üzerindeki ay-yıldızı bahsettiğimiz üç şirketin logosunda olduğu gibi basmak kimin fikriydi?
*Önce koza davetiyelerinin ve 29.10.2008 tarihinden sonra kanaltürk televizyonun kullandığını bildiğim bu logo için hak sahibi olan gruba telif hakkı ödendimi ödendiyse ne kadar?
*Yukarda logolarını gördüğünüz üç şirket hangi gruba ait?

#mechul75' tarafından 12.09.2009 23:57:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Eylül 2009, 20:57 - İp: 88.***.**1.162
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

tam da şu ara okuduğum kitabın konusuymuş, altındaki sır....
e hayırlı olsun...
ozaman bu Fethullah ,Tayyip'e küstü olaylarıda hep safsata...

Tarih: 13 Eylül 2009, 00:40 - İp: 88.***.**9.217
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Kim kime küsmüş!!!

Tarih: 13 Eylül 2009, 01:12 - İp: 88.***.**1.162
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

Tayyip'e küsmüş... Fethullah amca...

Tarih: 13 Eylül 2009, 01:19 - İp: 88.***.**9.217
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sorun bakim tayyipe bayramda abd ye kimin elini öpmeye gidiyor.

Gülen cemaati
evinize ve cebinize girdik
kalbinizde yer açın bize diyor

Tarih: 13 Eylül 2009, 01:25 - İp: 88.***.**1.162
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

Erbakan'ın oyunu ozaman... Saadet Partisine yönlendiriyorlar , "Tayyip sözünü tutmadı, iktidara gelince, yolundan saptı, bize gelin ,doğru biziz" şeklinde, makaleler geliyordu bi ara hergün mailime...

Tarih: 13 Eylül 2009, 01:57 - İp: 88.***.**9.217
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

o ilk 3 örnekteki şirket logosu aynı..

ama paranın üzerindeki logo kesinlikle aynı değil..

İlk bakışta, diğer amblemlere aşina olunca, paradaki de aynıymış gibi geliyor ama aynı değil..

inceleyelim:

İlk 3 fotoya dikkatli bakalım. Hilal ayın sivri uç kısmı, yıldızın tam orta noktasına denk gelmiş.Hatta yıldıza tam olarak değmiş. denk geldiği yere çok iyi bakın..

Ve paraya gelelim. Alt tarafa 2 ayrı fotoğraf ekledim.
Mechul'un eklediği aynı fotoğrafı alıp, ışığı biraz kıstım ve kontrast verdim. Bir de büyütüp krop yaptım.

Hilal ayın sivri ucu, "10" rakamının "0"ına dayanmış ve "0" üzerinde son buluyor.
Simetrik olarak hesapladığımızda, hilal ayın iki ucu, tam anlamıyla bayrağımız üzerindeki "ay yıldız" amblemi gibi YILDIZA DOĞRU simetrik duruyor. Oysa diğer 3 logoda simetri hiç yok.. hatta alakası yok..

10 liradaki bu ay yıldızı her türlü matematiksel testlerden geçirebilirsiniz. Atamızın ense kısmından geçen hilal ayın uzantısına bakın şimdi.. Hilal ayın görünmeyen ucunu hesaplayacağız.
Bu görünmeyen uç, iyi bir ölçüm yaptığınızda, yıldıza yine diğer uç gibi aynı paralel de yaklaşır. Ancak önde atamız olduğu için göremiyoruz diğer ucunu..

NOT: AKP sempatizanı değilim. Hiçbir partinin sempatizanı değilim. Ama bu başlıktaki türk parasıyla ilgili iddia, tamamen yanlış, bunu paylaşmak istedim.
Birşeyleri yapacaksak, tarafsız ve objektif olmalıyız mechul..

HER İKİ AYRI YILDIZIN UÇLARININ YÖNLERİNE BAKALIM.

#panctom' tarafından 13.09.2009 06:51:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Eylül 2009, 04:48 - İp: 88.***.**3.31
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

hak gelince batıl def olurmuş..

Tarih: 13 Eylül 2009, 10:10 - İp: 78.***.**7.110
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

hayatımda gördüğüm en aptalca konuu olmuş.

Tarih: 13 Eylül 2009, 10:53 - İp: 88.***.**0.157
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

ben de hiçbir partinin sempatizanı değilim
Bu konu nereye gider, onu da bilememekle beraber, şu var ki :

banknotlardaki, hilal ve yıldız gerçek ölçümlerde, PANCTOM'un dediği gibi olabilir, doğru.
ancak, bu tarz, taklit logo ve amblemlerin hepsinde aynı şey uygulanır. Yani, taklit edilecek amblem, birebir uygulanmaz, (marka haklarından dolayı) , bunun yerine ona benzeyen, onu andıran, ustaca yapılmış ufak değişikliklerle, taklit edilir.

böylece, gerçek Marka hak iddia edemez.

Burdaki durum da bu olabilir...

Tarih: 13 Eylül 2009, 13:51 - İp: 88.***.**9.217
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Kimler burdaymış
Hak gelince diyenimi ararsın!!!!
Ezbere yorum yapanımı!!!!!(Pazarbey diğer topikte cevabını bekleyen bir kaç sual var cevabını bekliyorum bundan sonraki topiğim MÜFTERİ olacak)

Bunca yıl hak gelince, hak geliyor, hak geldi gibi laflarla inananların inançlarını sömürerek koca bir imparatorluk kuran, kendisini Allah ve peygamber aşığı gibi gösteren hocanız ve yandaşları şirketlerinin logosundaki ay-yıldızı vatana ve millete duydukları derin sevgiyi ifade etmek içinmi kullanıyor?

Yok yok kesinlikle bu söylediğim olamaz!.. Olsa olsa hey millet bunca yıl din üzerinden sizi sömürdük , bundan sonrada milli kavramlar üzerinden sizi sömürecez diyorlardır.

Mustafa Kemal abi arkadaşların logo sevdasını bildiğim için bunları tesadüf olduğunu düşünmüyorum.
http://www.ensonhaber.com/politika/205991/akpden-senere-logo-davasi.html

Tarih: 13 Eylül 2009, 14:32 - İp: 88.***.**1.162