Fotoğrafçılık Forumları
T
#pazarbey' tarafından 09.05.2016 09:49:47 tarihinde düzenlendi.
daha fazla smiley...
Burda bir tüpçü abimiz var. Birkaç yıl önce orta asyaya ve moskovaya gitti. Moskovaya gittiğinde anlattığı bir hikaye hem hepimizi düşündürdü hemde güldürdü. 80 öncesinin hızlı ülkücülerinden olan bu abi moskovadaki Türk okulunun mezuniyet gecesinde baktım birisi var ama tam olarak kim hatırlayamadım dedi.Sonra baktım bizim eski ülkü ocakları başkalı falanca. Sarıldık hal hatır sorduktan sonra sordum ne işin var burda dedi. Cevap çok manidar.
-80 öncesinde büyük konuşmuşuz. Koministler moskovaya koministler moskovaya diye. Şimde ben geldim buralara bu işler için demiş.
Zamının kominizminin başkentinde bile kolej açıyorsunuz. Rus çocuklarına Türkçe öğretiyorsunuz. Nasıl konuştuklarını nasıl şarkı söylediklerini gördük.Ve bu çocuklar hep üst düzey insanların çocukları.
Gene aynı abi anlattı. Belediye başkanı önce okul açılmasına kuşku ile bakmış. Sonra açıldıktan 1 sene sonra kendi çocuğunuda bu okula vermiş. 1 sene sonrada kuşku ile bakan başkan birde kızlarımız için okulaçın demeye başlamış. Zira çocuğunda kısa zamanda meydana gelen değişim onu o kadar etkilemişki, memnuniyetini böyle ifade etmiş.
Bunlar gibi yüzlerce örnek saymak mümkün. Pek tabiki karşı çıkanlar olacaktır. BU engellenmesi mümkün olmayan birşey. Ama en azından yurt dışındaki okullara karşı çıkmayın. BU okulların Türkiye için nasıl bir zararı olabilir. Düşünün düşünün düşünün. Bulan varsa çıksın söylesin.Bunun sağcılıkla solculukla ülkücülükle koministlikle alakası yok. Bu bir ülke meselesi. Bundan 20 sene sonra nasıl bir Türk lobisi olacak hayal edin. Bu büyük bir proje.Ve başkacada dünya çapında projemiz yok. Lütfen bunu iye değerlendirelim.Dünya devi olmak istiyorsak bunu ancak böyle başarabiliriz. Tuscon 2 milyar dolarlık Afrika ticaret bağlantısı yaptı.Nasıl becerdi bunu dersiniz.
http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=T3Z45ELE7K7KEZ348YWW
tesekkurler pazarbey anlattiklarin icin. yukarida verdigim kitabi okumanizi tavsiye ederim...
En kısa zamanda alıp okuyacağım.
Bızler ancak konusuruz. Bu ınsaların ıse ortada konustuklarını gormezsınız. Sadece ıslerını yaparlar, turkce olımpıyatları gıbı organızasyonlarlada konusurlar.Adamlar bır gole maya atmıslar eger tutarsa uyuz olurum Fethullah gulen e(kı ben halen bu amerıka da durma ısıne kıl oluyorum o baska bır konu) dıyen arkadasda o golden yogurt yemek ıcın bızler gıbı sıraya gırecek..
Yıl 1989 arkdaslardan bırı 2-3 yıl sonra moskovada ezan sesını duyacaksın dedıgınde gulmustum. Herhlade 100 ulkenın cocoukları turkce ıcın 18 sene sonra Istanbul da yarısacaklar deseydı kafayımı yedın derdım...
Bu ınsalar Turkı yenın de dunyanında gelecegıdır, bu boyle bılıne
Makul bur yaklaşım olmuş.
Bende çok büyük gurur duydum izlerken gözlerim doldu..
Amaç çok önemli.. O kadar güzelki amaç ne ülkücülük ne koministlik sadece insanlık..Aslında tüm Türk olanların bundan gurur duyması gerekr..Farklı amaç arayanlar elbetteki o duygunun hiçbizaman lezzetine varamazlar..Şunu söyleyebilirim bu lezzet hiçbişeyde bulunamaz..
Fetullahında eli warsa bu işte ne mutlu ona ve Allah razı olsun ondan ve daha bu işle uğraşan emek veren ellerden ..Herzaman da ne mutlu Türküm diyene ...
Başlarına taş düşse ben den bilecekler
Türkiye'de böyle güzel ve hoş gösterimler yapılıo
Fettullah Gülenden biliyorlar
psikolojik bir yaklaşım
herhalde Fettulah Gülen bunlara ders verirken
çok dövmüş...
Evet yapana değil yapılana bakmalı. Yapana baksakta çok kötü bir durum görünmüyor gerçi.
Ben gurur duymadan ziyade kendimden utandım. Bu insanlar nasıl bir gayret, fedakarlık ve inançla bu işi yaptılar ki, dillerini bile bilmedikleri ülkelerin çocuklarına güzelim Türkçemi öğrettiler. Türkçemden ziyade kültürümü bellettiler.
Evet utandım, bana sadece sizler gibi gözyaşlarıyla izlemek kaldı. Benim dilimi, kültürümü, bayrağıma yücelten, yücelttiren adı, şanı, ismi, cismi ne olursa olsun tek şey diyorum;
ALLAH razı olsun.... [>:D ]
İlgili olabilecek konular
-
Portekiz'de 5. Piri Reis Kongre Kitabında Hikayelerim Çıktı
13 May. 2025, 18:32 serdar102
05013 May. 2025, 18:32
serdar102 -
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
019203 May. 2025, 18:10
aslls -
-