panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Somali.. Açlık.. Lütfen.. Yardım....

LÜTFEN ARKADAŞLARIM..
FORUMDAŞLARIM..
FOTODAŞLARIM.....
LÜTFENNN...
ÇOCUKLAR ÖLÜYOR, ÇOCUKLAR SOLUYOR ORADA..


KIZILAY : 2868'e boş mesaj 5 TL

DİYANET İŞLERİ : 5601'e afrika yaz gönder 5 TL

İHH KAMPANYASI : 3072'ye afrika yaz gönder 5 TL

KİMSE YOK MU DERNEĞİ : aclik yaz 5777'ye GÖNDER

* * *

Bu kurumlarla yardım etmek istemiyorsanız, google'a "somali yardım" yazın ve aratın. Yardım edebileceğiniz başka platformlar da çıkacaktır.

Benim bir kızım var. Bu yaz sıcağında beraber iş koştururken bana defalarca "babacım acıktım" dediğinde, o an 1-2 saat yiyecek bulamadığımda, içimdeki üzüntü ve eziklik bir hiçtir, SOMALİnin acıları yanında.. Hem de sıfır "0" ın altında bir hiçtir.

Oradaki annelerin babaların çocuklarına söyleyecek yalanları ve avuntuları yok..
Çocuğun da zaten ısrar edecek umudu ve gücü yok..
Bu acı tarif edilemez.

LÜTFEN.....

BU MUBAREK AYDA, LÜTFENNN...

SOMALİ'YE YARDIM EDELİM GÜZEL DOSTLARIM... LÜTFEN....










#panctom' tarafından 09.08.2011 00:02:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ağustos 2011, 00:48 - İp: 94.***.**1.245
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Benim kannatim olayin para eksikligi yada showa donen tv yardim programlarina ihtiyac duymadigidir.Bugun Amerika 1 kalemde senin benim topladigimiz paranin 100 katini aktarabilir oraya ve aslinda aktariyorda.Japonya bile aktariyor ama bilen yada goren yok bu bir devlet politikasi ve bu isler icin otomatik mekanizma herzaman calisiyor.

Oradaki durum, bazi arkadaslarinda belirttigi gibi,ihtiyac sahiplerine bu erzaklarin ve tibbi yardimin gerektigi sekilde ulasmasini sagliyacak duzenli bir otoritenin orda olmamasidir.Yukaridaki fotoda siraya girenlere bakin mesela,siraya dizmisler ve erzak vericekler.Peki daha yukaridaki bir deri bir kemik kalmis olan zavallilara nasil ulasilacak.Onlarin burada siraya girmelerine imkan varmi?
Onlara ulasabilecek bir duzen ve organizasyon mevcutmu?
Otorite saglama konusunda adimlar atilmismi?

Yani kisacasi bu gibi oncelikli sorunlar halledildikten sonra emin olunuzki kimse ac kalmaz orda.Bagis guzel seydir ve muhim olanda niyettir zaten ister ulassin ister ulasmasin o artik baskalarinin gunahi ama ben o siraya bile giremeyecek derecede olan zavalli cocuklara herseyden once yardim etmek isterim.Kiyida kosede unutulmus olan var ise inanin cok uzulurum.

Basbakanimiz bile cikti bu konuda aciklama yapti aslinda,oradaki sartlar dedi elverdiginde ve ortam guvenli oldugunda hastanelerimizi ve yardimi goturmeye haziriz diye.Yani 1.oncelik otorite sorununu bir sekilde halletmektir yoksa yapilanlar yine zebil olacak...

 

Tarih: 14 Ağustos 2011, 13:51 - İp: 221.***.**3.132
melike1994
melike1994 (üye)
İstanbul / Meraklı

heryere "demokrasi, özgürlük, huzur" götürmek için yırtınan ABD , "insanlık adına" bi el atsaya buraya. ...somalide petrol varmıydı. .olsaydı kesin onlara da yardım ederdi.



#melike1994' tarafından 14.08.2011 15:33:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ağustos 2011, 15:31 - İp: 88.***.**6.65
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Askeri mudahale maalesef para gerektiriyor.Oraya Amerikanin girmesinin bir maliyeti var ve Somalide bunu karsilayacak maden yok maalesef.Onemli olan BM lerin bir sekilde karar alip emrindeki gucleri kullanmasi ve duzeni saglamasi.Sonucuna ve masrafina tum ulkelerin dahil olmasi.Turkiyeninde agzindan mudahele edelim hadi gibi laflar cikmiyor,hicbir musluman ulkesi yada arap ulkesi Somaliye girmeliyiz ve bu duzene son vermeliyiz demedikten sonra tabiki Amerikada zahiyat verebilecegi gerillalarla savasacagi bir yere girmek istemez.Basbakan BM toplantisinda bu konu uzerine yogunlasacagini soyledi ve eger bu konusma birseylerin harekete gecmesi icin vesile olacaksa aferini alir benden.Ama olay havada kalir ve etkisini gosteremezse ki bizi pek takan yok,yine bu zavallilarin sonu husran...

TV ye cikan ve gelir duzeylerine oranla 3 kurus tekabulu yardim edenlerede soyleyecek lafim var;

Para vermekle bu islerden cok kolay siyrildiklarini zannediyorlar ama bir Amerikali Angelina-pitt cifti gibi mesela gidip yetim kalmis,yada bir sekilde evlat edinme ve cocuk kurtarma seklinde bir teklifde bulunsan bunlara kimse o sorumlulugun altina girmek istemez,zor gelir seylerine.Aliyorlar senede milyonlari ve tv showlarinda gelirlerinin binde birine tekabul eden paralarla show yaparak bi halt islediklerini saniyorlar.En gicik edenide Agaogludur beni.Sabancilardan yada Koclardan birinin arayip hayir isini showa cevirdigini hic gordunuzmu siz!!!Hadi sanatcilar falan ilgi cekmek icin show yapalim ve parayi arttiralim dediler ama bir zenginin ve isadaminin cikipta bendende su kadar demesi yerine(rakam verdimi bilmiyorum),gerekli yardimi yapiyoruz ve biz herzaman bu tarz yardimlari otomatik olarak yapan bir kurulus yada sirketiz falan gibi laflar etmesi bence daha dogru olurdu...

#ozansan' tarafından 14.08.2011 17:54:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ağustos 2011, 17:43 - İp: 221.***.**3.132
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla ağaoğlunu hiç sevmem. Lakin orada çıkıp bir işçi gibi yardım toplaması her türlü takdirin üstünde ozan emmi.

 

Tarih: 15 Ağustos 2011, 00:29 - İp: 78.***.**0.65
goksungokhan
goksungokhan (üye)
İçel / Amatör

cok ince bir dusunce Panctom yardim eden arkadaslardan Allah razi olsun!

Ben bazi gerceklere deginmeden gecmek istemedim,
Bu durumun ortaya cikacagi, su an bulundugum kenya'nin guney sinirinda da kitlik yasanacagi 2-3 ay oncesinden soyleniyordu. yani bu durum onceden bilinen bir gercekti! buna ragmen bm ve diger super guc ulkeler gereken ehemmiyeti zamaninda gostermediler. Uzgunum ama bu bir gercek!

1) bolgenin petrol acisindan zengin oldugu bilinen bir gercektir.
2) cogunlugun musluman olmasi itibariyle bir ambargo sozkonusudur. Amerika cok tepkili bunu destekleyen cok kaynak var. 1998 yilinda amerika elciliginin bombalanmasi ve daha onceki bazi olaylara kadar sorumlu tuttugu somali kokenli vatandaslar var. Sudan'in ikiye bolunmesi de din ile ilgili olusturulan kaoslardan kaynaklanmaktadir. Sudan ve Somali'yi terorist ataklardan dolayi Amerika hep suclamistir.
3) Hukumeti olmayan ve gerekli su kaynagi bulamayan cogunluk, tarim aletleri ile ugrasip tarim yapacagina ne yazik ki kalesnikof ve benzeri aletleri alip teroristlik ve korsanlik yapmaktadir. Elime gecen guvenlik raporlarinda gecen sene 4-5 mevzu somali'li vatandaslarla ilgilidir. Bu topraklar NO MANS LAND! olarak bilinir. Ne yazik ki kendi kendini bitiren bir toplumdur.
4) Kurakligin engellenmesi icin yapilabilecek calismalar olmasina ragmen surekli kendi iclerindeki kavgalar sebebiyle bu duruma cozum getirilememektedir. Gerekli uluslararasi haklarini arayabilseler, nil nehrinden gerekli suyu saglayabilecekleri bir gercektir. Bu kasolarin durmasi gerekmektedir.
5) Masum halk, hepimizin bildigi gibi, bu durumdan cok kotu sekilde etkilenmektedir.

Icler acisi durumlarina yardimlarla gecici cozumler uretiyorsakta, Somali halkinin birbirini yemesi yada bu kaoslari bir gucun cikartmasindan dolayi, kitliklar ne yazik ki tekrar yasanacaktir. Daha oncede yasanmisti.

Allah yardimcilari olsun.



#goksungokhan' tarafından 15.08.2011 03:15:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Ağustos 2011, 02:40 - İp: 41.***.**0.34
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yani ne guzel siralamissin.Bizde bu yuzden diyoruzki istedigin kadar para topla orda en bastaki o bir deri bir kemik cocuk hala ac kalacaksa ve her zaman orman kanunu misali en gucluler bunlari alacaksa boyle hayir isi falan olmaz.Kimse su ulke yada bu ulke duzeni kursun demesin.BM diye bir kurum var ve yapacagi isler belli.Elinde belirli bir yaptirim gucu var ama herkes biliyor cok tehlikeli bir ulke ile ugrasacaklar.Ortalik eli kalesnikoflu cete,korsan kayniyor...

Bizimkiler hayir isine soyunmuslar aferin ama hayir isinden once o hayir amacina ulasacakmi,ulasmazsa paralar nolacak,ortalikta bu kadar hayir parasi var iken birileri cebe indirecekmi yine bu paralari falan hala bu sorular ve sorunlarda mevcut.Biliyosun bizde parayi gonderemedik,erimesin diye repoya yatirdik,sonra masraflari kestik su bu gibi bahanelerle rant saglayan cakallar cok.

 

Tarih: 15 Ağustos 2011, 05:33 - İp: 221.***.**3.132
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Çocuklar.. Çocuklar.. Çocuklar....

Bir deri bir kemik ve acı dolu çocuklar..
Annenin elinden hiç birşey gelmiyor.

Ben salak mıyım neyim..
Konsantre oluyorum hep ama hep.. Ve onların yerine geçiyorum. Onları bire bir hissediyorum.
O anneyi yaşıyorum.
O sanki benim evladım oluyor.
Onun tükenişine karşı çaresizim ve içim ölüyor ona bakarken..
Salak mıyım neyim Kendime işkence ediyorum.
Parçalıyorum kendimi, eziyet ediyorum.

Salak mıyım neyim..
Kalleş pisliklerin kalleşçe şehit ettiği askerimin evine giriyorum.
Ve babasını bir daha hiç göremeyecek olan o minik kız oluyorum.
Onu hissediyorum.
O evin içindeki o acı havayı soluyorum, ciğerime çekiyorum.

Yaşa hayatını be adam!
Göm kafanı kuma, görme bunları..
Ama duramıyorum!

Çocuklar... Çocuklar....
Somalili, kenyalı, filistinli, türkiyeli..
Onlar çocuk hepsi çocuk...
Kalpleri temiz daha, kalpleri çocuk..

Biliyorum salak değilim. Ben olması gerekenim..
Isyanım, insanlığın katil gamsız ve lanet kısmınadır.


#panctom' tarafından 19.08.2011 13:29:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ağustos 2011, 13:21 - İp: 94.***.**9.183