panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Somali.. Açlık.. Lütfen.. Yardım....

LÜTFEN ARKADAŞLARIM..
FORUMDAŞLARIM..
FOTODAŞLARIM.....
LÜTFENNN...
ÇOCUKLAR ÖLÜYOR, ÇOCUKLAR SOLUYOR ORADA..


KIZILAY : 2868'e boş mesaj 5 TL

DİYANET İŞLERİ : 5601'e afrika yaz gönder 5 TL

İHH KAMPANYASI : 3072'ye afrika yaz gönder 5 TL

KİMSE YOK MU DERNEĞİ : aclik yaz 5777'ye GÖNDER

* * *

Bu kurumlarla yardım etmek istemiyorsanız, google'a "somali yardım" yazın ve aratın. Yardım edebileceğiniz başka platformlar da çıkacaktır.

Benim bir kızım var. Bu yaz sıcağında beraber iş koştururken bana defalarca "babacım acıktım" dediğinde, o an 1-2 saat yiyecek bulamadığımda, içimdeki üzüntü ve eziklik bir hiçtir, SOMALİnin acıları yanında.. Hem de sıfır "0" ın altında bir hiçtir.

Oradaki annelerin babaların çocuklarına söyleyecek yalanları ve avuntuları yok..
Çocuğun da zaten ısrar edecek umudu ve gücü yok..
Bu acı tarif edilemez.

LÜTFEN.....

BU MUBAREK AYDA, LÜTFENNN...

SOMALİ'YE YARDIM EDELİM GÜZEL DOSTLARIM... LÜTFEN....










#panctom' tarafından 09.08.2011 00:02:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ağustos 2011, 00:48 - İp: 94.***.**1.245
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Allah yardımcıları olsun

 

Tarih: 9 Ağustos 2011, 00:46 - İp: 88.***.**1.158
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

hepsi dile kolay

 

Tarih: 9 Ağustos 2011, 02:01 - İp: 78.***.**5.250
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

İlk yardımlar Somali'ye ulaştı
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/08/10/ilk-yardimlar-somaliye-ulasti-44664264965



Sabah Gazetesi öncülüğünde Somali için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar, dün Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaştı. Kamyonlara yüklenen yardım malzemelerinin dağıtımına hemen başlandı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Somalililerin uçakları büyük sevgi gösterileri ve dualarla karşıladığını söyledi.

10 MİLYONA ULAŞILDI
SABAH Gazetesi, Türk Kızılayı ve TİKA tarafından başlatılan ve büyük ilgi gören dev yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımların miktarı 10 milyon liraya yaklaştı. Ankara'dan önceki gün törenle yola çıkan yardım malzemesi dolu THY'ye ait kargo uçakları, dün sabah saatlerinde Somali'ye ulaştı. Sevgi gösterileri altında başkent Mogadişu'ya inen kargo uçaklarındaki yardım kolileri havaalanındaki görevliler ve Kızılay personeli tarafından kamyonlara yüklendi. Bu malzemelerin kamplardaki dağıtımına hemen başlandı. Kargo uçaklarında, yaklaşık 1500 ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak 50 tonluk yardım malzemesi yer aldı. Bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde paketlenen her bir kolide çocuk maması, süt tozu ve bebek bisküvisi ile makarna, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, yağ, şeker, un gibi gıda malzemelerinin yanı sıra temizlik ve sağlık malzemeleri bulunuyor.

MÜDÜRÜ AĞLATAN KARŞILAMA
Türkiye'de yardım konusunda ciddi bir seferberliğin başladığını dile getiren Türk Kızılayı Genel Müdürü Tekin Küçükali, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı ve ekibinin Somali'de olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu ekip, yola çıkan iki uçağımızı karşıladılar. Enteresan bir şey olmuş bu uçakların karşılanması sırasında. Genel müdür bana ağlayarak anlattı. Uçaklarımız görülünce 'Türk uçakları geliyor' diye insanlar secdeye kapanmışlar. Allahu Ekber nidalarıyla karşılamışlar uçakları. 'Türkler geldi kurtulacağız' diye. Geçmişimiz orada efsane idi. Şimdi de ülke olarak en büyük yardımı şu anda biz götürmek durumundayız. Bu yardımlar inşallah başka ülkelere de birer örnek teşkil ederler. Buradaki bu masum insanların ölümüne engel olmuş oluruz. Biz orada büyük depolar tuttuk ve bir kısmını da Somali Hükümeti bize verdi. Gelecek olan gıdaların tamamını orada muhafaza edeceğiz. Yardımların ulaşmasının ardından Mogadişu'da bulunan TİKA Başkanı Serdar Çam ve Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı başkanlığındaki yardım ekipleri, kampları ziyaret edip, Somali Başbakanı Muhammed Abdullahi Muhammed ile görüştü. Türk yardım heyeti görüşmede, Başbakan Muhammed'den öncelikli ihtiyaçlar konusunda bilgi aldı. Çam, "Başbakanımızın yakından takip ettiği bir süreci yürütüyoruz burada. Türkiye buraya sadece yardımda bulunmak değil, onların gelişmesine, uluslararası ticarette, ekonomide, tarımda, sanayide güçlü bir noktaya gelmesine de katkı sağlayabilecek bir durumda" dedi.

İTO'DAN 300 BİN LİRA
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu, Doğu Afrika'ya 300 bin lira yardımda bulunmayı kararlaştırdı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB tarafından başlatılan kampanya kapsamında Afrika ülkelerine 10 bin lira yardımda bulunduklarını açıkladı. Sağlık Bakanı Basın Müşaviri Mine Tunçel de, 7 yaşındaki oğlu Ahmet Arhan Tunçel'e sünnet töreni yapmaktan vazgeçip, Afrikalı çocuklara 1000 lira bağışladı.
HABER MERKEZİ

SİMGE BEBEK ÖLDÜ
Açlıktan kırılan Afrika Boynuzu'nun sembolü haline gelen 14 aylık Tipen bebek, hayatını kaybetti. Büyükannesiyle çekilen fotoğrafıyla, sivil toplum örgütlerinin dünya toplumlarından yardım talep etmek için simgesi haline gelen bebek, yetersiz beslenme sonucu öldü. Kenya'nın Turkana şehrinde yaşayan bebeğin bakımını Dünya Vizyonu adlı sivil toplum örgütü özellikle üstlenmişti. Örgüt yetkilisi Nicolette Beharie, Tipen'in durumunun ikinci tedavi sırasında daha iyi olduğunu fakat kıtlık sonucu annenin de beslenmeden mahrum kalmasının ölümü tetiklediğini belirtti.
DIŞ HABERLER

VAKIFBANK VE TİM'DEN 500'ER BİN TL
VakıfBank, Somali yardım kampanyasına 500 bin TL ile katkıda bulunurken, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Kızılayı ile birlikte yürütülen kampanyaya 500 bin TL bağışladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Somali'ye yardım kampanyası için 100 bin TL bağışta bulundu. Başkan Özhaseki 3 ayda 29 bin çocuğun açlıktan ölmesinin insanlık ayıbı olduğuna dikkat çekerek, "Bu yardım bizim boynumuzun borcu. Onlar aç iken ben burada rahat uyuyamam" dedi. Balıkesir Gönen'deki çeltik üreticileri de toplam 21 ton pirinç gönderdi. Eti Bisküvi'den de, 5 ton bisküvi yardımı geldi.

GEMİLER DOLUSU İYİLİK
Somali'ye yardım kampanyasına destek vermek isteyenler yardımlarını şu yollarla gönderebilirler: BANKA: Tüm bankalardaki Türk Kızılayı yardım hesapları. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) Halkbank
Bakanlıklar Şubesi hesabı şöyle: Şube Kodu:
408 TL:05000014 Dolar: 58000095 Euro: 58000096
İNTERNET: www.kizilay.org.tr
TELEFON: 168 ücretsiz bağış ve danışma hattı
PTT: 2868 numaralı Kızılay Posta Çeki
KIZILAY: Tüm Kızılay şubeleri
SMS YOLUYLA YARDIM İÇİN: Sabah yaz 2868'e mesaj at, 5 TL bağış yap.
TÜRK KIZILAYI MUTFAK SETİ-GIDA KOLİ- Sİ GÖNDERİMİ: 200 TL'lik bağış ile 5 kişilik ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

 

Tarih: 10 Ağustos 2011, 03:02 - İp: 88.***.**3.180
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Bir yanda ''iftara ne yesek'' topiği bir yanda yaşanan açlık ve kuraklık topiği ben kelimelerin boğazımda düğümlendiği yerdeyim Allah (c.c) dakikada üç çocuğun açlıktan öldüğü kara kıtanın bahtı kara çocuklarının yar ve yardımcısı olsun...

Bknz






#mechul75' tarafından 11.08.2011 00:18:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Ağustos 2011, 00:14 - İp: 78.***.**5.144
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bir yanda ''iftara ne yesek'' topiği bir yanda yaşanan açlık ve kuraklık topiği ben kelimelerin boğazımda düğümlendiği yerdeyim .
Allah (c.c) dakikada üç çocuğun açlıktan öldüğü, kara kıtanın bahtı kara çocuklarının yar ve yardımcısı olsun...


Bir türlü elim varıp yazamadığımı yazmışsın mechul.. Tok, açın halini anlar mı?
Ama belki o arkadaşlar arasında da sessiz olarak yardım eden olmuştur. Edenlerden Allah razı olsun.

Fakat her halukarda, böyle bir durum varken boğaz muhabbeti yapmak bana güzel gelmiyor.

Eklediğin videonun ilk saniyelerindeki görüntüden sonra devamını getiremedim......... : (

 

Tarih: 11 Ağustos 2011, 01:06 - İp: 94.***.**1.245
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bu gece samanyolu TVde ünlülerin yardım kampanyası vardı. Daha programın başlarında yardım miktarı 2.000.000 tlyi buldu. (eski tabirler 2 trilyon)

Helal olsun..

 

Tarih: 12 Ağustos 2011, 01:19 - İp: 94.***.**7.121
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Bu yardım işindede devletin Kızılayı dururken belli bir zümreye hitap eden yalanyolu tv, sabah gazetesi ve ihh vs. kuruluşların ön plana çıkarılmış olması kafamda soru işaretleri oluşturmuyor değil.

Hele hele uluslararası yardım ulaştırma görevi, uluslararası anlaşmalarla yetkilendirilmiş kuruluşlar (Türk Kızılayı ve Kızılhaç) aracılığıyla yapılır ilkesini hatırlayınca kafamdaki soru işaretleri katmerlenerek artıyor. Öyle ya yardım ulaştırılacak yer Somali yani uluslararası bir nokta ve bir takım çevrelerce bölgeye yardım ulaştırılması engellenmeye çalışılıyor. İşte bu noktada uluslararası yetkilerle donatılmış olan yardım kuruluşlarının avantajı ön plana çıkıyor. Zira uluslararası anlaşmalardan alınan yetkiler kapsamında yardım taşıyan kuruluşların engellenmesi gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Ancak belli bir zümreye hitap eden yetkisiz kuruluşlarca taşınan yardımın sudan sebeplerle engellenmesine kimse ses çıkaramaz. Kısa bir süre önce yaşadığımız mavi marmara olayı buna örnektir.

Bu bakımdan ülkemizde toplanan yardımların amacına ulaşması için uluslararası anlaşmalarla yetkilendirilmiş Türk Kızılayı aracılığıyla bölgeye sevk edilmesi daha sağlıklıdır.








#mechul75' tarafından 13.08.2011 01:22:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ağustos 2011, 01:10 - İp: 78.***.**5.144
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

meçul bir konuda haklı ama.

aması şu;

devlet kurumları özel sektör gibi daha agresif ve yaratıcı olamıyor. devlet memurluğu zihniyetini bilirsiniz değil mi?
- bana dokanmayan yılan bin yıl yaşasın
- mesai saati bitsin başka bişey istemem zihniyeti
- işe yarar bişeyler yapan memurların acı sonlarının ibretliği
- nasıl olsa birileri yapıyordur
- amirim emretsin yapayım
- vekilim emretsin yapayım

vs vs. o ona topu atıyor bu şuna topu atıyor. ama ortaya ne sonuç çıkıyor nede bişey. olan zavallı insanlara oluyor.

özel sektör devletten daha seri çalışabiliyor. kısa zamanda büyük işler başarabiliyor. devlet hantal yapısı demeyeyim ama mecburen bazı sebplerden dolayı özel sektör gibi davranamıyor.

işte bu açığı gören akl-ı selim insanlar taşıan altına elini koyuyor ve vatandaşlık/insanlık görevini yapıyor. bunun altında elbet birileri bişeyler arayacak. yada bal tutan parmak yalaar hesabıyla elbet bir kısım para o işleri yapanlara gidecek. gidecek ki çark dönsün.

unutmayın ki ağaç keserken bile talaş/yonga çıkartırsınız. fire verirsiniz. sıfıra sıfır diye bişey zaten yok. (belkide vardır ben görmedim)

ama ben her zaman neticeye bakarım. isteyen herkesin kılları var gider stvye verir gider kızılaya verir. sen yapamıyorsun diye birileri büyüklük gösterip taşın altına elini sokmuş ve bunda %90 başarılı olmuşsa bu iyi bişeydir.

he, uluslararası mevzularını çok bilmem. o zaman devlet toplanan paraları alsın kızılaya versin ordan yardım bölgesine götürsün dağıtsın. herşeyi biz mi söyleyeceğiz? memurluk sınavında zeka testi gibi zor sorular var onları bilip memur oluyorlar bu kadarcık yaratıcılığa mı kafaları basmıyor. yapsınlar işte bişeyler. eli kolu bağlı boş boş mu baksınlar? nasıl olsa maaş geliyor kim ne yaparsa yapsın mı denmeli?

öte yandan birilerinin yardımı toplayıp al götürün bunları somaliye denmesi devlete görev vermesi olmaz mı? devlet vazifesini bilmiyor mu? vatandaş mı öğretecek görevini? gibi sorularda artırılabilir. madem öyle buda böyle

 

Tarih: 13 Ağustos 2011, 01:31 - İp: 88.***.**3.90
sunaturk
sunaturk (üye)
İstanbul / Amatör

saat 2 ,,sahuru bekliyorum.
vallahi tükrüğüm düğümlendi boğazımda .yutkunamıyorum.
hadi şimdi gitte ye bakalım bişeyler...
Allahım yardımcıları olsun...

 

Tarih: 13 Ağustos 2011, 02:04 - İp: 88.***.**6.54
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sevgili remi Türk Kızılayının 143 yıllık tarihinde aracılık ettiği yardım organizasyonlarında yakın geçmişte yaşanan kurban bağışı olayı* dışında herhangi bir olumsuzluk yaşandığını duymadım. Ancak diğer kurumlar aracılığıyla yapılan yardım organizasyonlarında gün geçmiyorki bir koku çıkmasın.

ama ben her zaman neticeye bakarım
Bu tür organizasyonlarda netice en önemli noktadır. Kısa bir süre önce ihh aracılığıyla Gazze'ye gönderilmek istenen yardım gemisine yapılan müdahalenin neticeside ortadadır. Halbuki gazzeye yardım taşıyan ihh değilde Cenevre anlaşmasıyla yetkilendirilmiş olan Türk Kızılayı olsaydı uluslararası yaptırımlardan İsraili kimse kurtaramazdı. Malesef işin içinde ihh olduğu için israile bir kaç kısık sesli kınama sözcüklerinden başka her hangi bir yaptırım uygulanması söz konusu bile olmadı. İşin bir başka boyutu ise o gün mavi marmaranın taşıdığı söylenen yardım malzemelerinin akıbetinden kimsenin haberdar olmaması!!!

Sevgili remi bir anektot olarak aktarmakta fayda olduğunu düşünüyorum, İstanbulun işgal altında olduğu yıllarda Anadoludaki birliklerimize silah temini şehit süsü verilmiş tabutlar içinde sağlanıyordu. O gün tabutlar içinde taşınan silahlar bugün yardım gemisi, uçağı süsü verilmiş vasıtalarcada taşınabilir!!! Anlatılmak isteneni anladığını düşünerek noktalıyorum.

 

Tarih: 13 Ağustos 2011, 02:41 - İp: 78.***.**5.144