okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Salep Zorunsalı

Zorun ney niye salep içmek istiyon demeyin emmiler.

Keza biz çocuk iken Toros dağlarının enğin doruklarından ve zirvelerinden toplar ve bakkala satar idik. O da alır idi. Elbette para mukabili. Lakin o zamatlar da pahalı idi bu meret.

Hanım kişi bakkaldan nestle salep almış idi. Hazır mahiyette idi gaynamış suya (sudan salep olmaz emmiler) yahut süte dökün yazmakta idi ( ingilizler bu tarz şeylere take a way derler, yani al ikile manasında).

Binaleyen muhteviyat kısmını mercekle (makro mercek. zira yazılar çok küçük idi lakin biz büyüdük dünya denişti ) okuduğumda içindeki salep miktarının %0,3 mertebesinde olduğunu görmem ile dumura gidip gelmek arasında bir kararsızlık yaşayarak cinnet geçirsem şu an diye düşündüm.

Netekim paraya kıydım aktar denilen otlu bitkiler satıcısından salep aldım 50 ğr mertebesinde. Zira kilosu 200 TL idi meretin. Aktar emminin sözüne göre içine nişasta da katmak gerekir imiş lakin nişasta olayı işin hile and hurdası olduğu için o kısmına girişmedim.

Mamafih bizim oralarda kış boyu pastanelerde şorda şurda kaynayıp duran salep semaverini istanbulda görememek beni nostaljiden alıkoymakta idi.

Bir tencereye süt koyun emmiler. Isınana kadar karıştıraraktan amel eyleyin. Sonra bir kilo süte 8 ğr denmekte lakin bir tatlı kaşığı salep atıp 15-20 dakka karıştırın. Saatiniz hislon marka olursa daha iyi. hislon yok ise evde bulunan herhangi bir saat ile de dakka tutabilirsiniz lakin aynı lezzeti vermez.

Tarih: 14 Ocak 2012, 15:51 - İp: 81.***.**4.66
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Okyanus birisine 500 liralık alacak davası açtım. Avukatım olur musun? Olurum dersen davayı kazanırsak o 500'ün üzerine kaç para daha istersin? Teklifimi kabul edersen bir acı salebini içmeye gelebilirim. Dava aynı zamanda fotoğrafçılıkla ilgili olduğu için dava süresince bu hobimizi de yad etme imkanı olacak. Senin açından böyle de bir cazibesi var. İlk defa hobinle işini birarada yapma fırsatı.

#bitpire' tarafından 03.02.2012 09:36:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Şubat 2012, 09:28 - İp: 213.***.**5.242
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

hic olurmu oyle sey,okyanus senden para alirmi sandin sen. Hec yakistiramadim ben.Forumdaslik olmedi daha. diyorsamda inan(ma).

 

Tarih: 3 Şubat 2012, 16:12 - İp: 69.***.**3.96
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

okyanus 2 kilo salep için uğraşamam diyor. Şikago'da havalar nasıl nazım baba?

 

Tarih: 5 Şubat 2012, 13:22 - İp: 46.***.**2.8
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

New Jersey'side bu sene havalar cok guzel. Benim sansima. Benim bildigim okyanus bu isi halleder ve ustunede bir tatli sahlep ismarlar bir sana birde bana.Bu kadar yaziyi bosuna yazmadikya.

 

Tarih: 5 Şubat 2012, 17:16 - İp: 69.***.**3.96
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

New Jersey'side bu sene havalar cok guzel. Benim sansima. Benim bildigim okyanus bu isi halleder ve ustunede bir tatli sahlep ismarlar bir sana birde bana.Bu kadar yaziyi bosuna yazmadikya.

 

Tarih: 5 Şubat 2012, 17:17 - İp: 69.***.**3.96
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmiler ne desem bilemedim keza

sabah erken kalktım binaleyen beyin nöronlarım henüz tam çalışmıyor. zira beyin nöronlarının çalışması için elektirik gerekli emmiler. neticede biz ekmek arası beleş uranyum yemediğimize göre nükleyer ortamdan beleş elektirik çekme lüksüne de sahip deyiliz.

keza memleketteki elektriğin okkası kaç lira onu da sorarım size.

bu girizgahdan sonra gelelim bitpire emminin zorunsalına.
bitpire emmi, 500 tl benim için küçük lakin insanlık için büyük bir adım idi. pardon emmi insanlık deyil bitpire alemi için. bit ile 500 rakamını aynı beyin nöronu ortamında düşününce 500 çok büyük bir rakam olarak sırıtıyor emmi. dolayısı ile ben zati büyük davalara bakmayı seven bir kişiliğe sahibim.

new cersey bana eskiden zencilerin kölelik yaparak hayatlarını idame ettirdikleri bir memlekete yakışan bir isim olarak nüksetti.
500 liralık alacak davasına bakmak düşüncesinden çağrışım yaptı emmi kölelik yapılan memleket ismi.

 

Tarih: 6 Şubat 2012, 05:15 - İp: 178.***.**8.30
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Emmi geçen ay 145 TL elektrik faturası ödedim, ancak şimdi anlıyorum ki bu sarfiyata benim nöronların bir katkısı olmamış. Lakin olur mu dedin olmaz mı dedin anlayamadım. Hattuzatında istersen senin seçeceğin bir mekanda sana bir yemek ısmarlayabilirim. Üstüne içeceğimiz salepler senden olmak kaydıyla.

nbaba emmi nüü cöözi'de kaçtan veriyorlar salepi?

 

Tarih: 6 Şubat 2012, 13:31 - İp: 213.***.**5.242
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmi tamam sen bana yemek ısmarla.
yanında tiner de olacak mı ???

 

Tarih: 6 Şubat 2012, 20:07 - İp: 81.***.**4.66
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

okyanus beklediğin şekilde " bab-ı ali nin ........." diye döktürecektim..merhum hoca nın tavaşnın suyunun suyunun ........suyu ile hitama erecekti ..... başka bir derdim varki,epey kocaman....hayalleri kökten dumura uğratacak cinste bir şey.....hani şu benim araba yapan firma var ya...... KUBANG diye bir azman-alamet yapmış ki.....

 

Tarih: 6 Şubat 2012, 20:48 - İp: 78.***.**2.16
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

emmi ona sen karar ver. Bana her türlü uyar. Telini özelden atarsan bana yarın arayayım seni.

 

Tarih: 6 Şubat 2012, 21:15 - İp: 46.***.**2.8