Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
Veresiye işmi kaldıki. PEşit tabiki.
Emmi hankısı okaynus bunlardan.
nasrettin hoca bizim köylü emmi.
yalnız nasrettin hoca günümüz standartları kapsamında aşırı terbiyesiz sayılabilecek bir mizah anlayışına sahip belden aşağı yöreler kapsamında.
( bkz. bilim ve ütopya dergisinin nasr.hc. sayısı )
keza mevlana da öyle netekim.
konyanın havasından veya suyundan olabilir netekim.
benimle konuşurkende dikkatli olun.
Yazdık silindi gitti gene. Emmi sen çarpılma mukabili olacaksın özetle. Mübarekleri bilem haydar dümen suyuna soktunya. Tuh sana.
Öyle muzır neşriyatı okuma. Alırlar bak içeri.
hata bey bursa da yeddiemin deposu var.
peşin ücret isteseler de verme.
yanımda yok ankaraya gidince havale ederim de.
yeddieminden ısrarla hesap numarası istersen daha da inandırıcı olur.
keza ben aynı numarayı i.h.l. mezunu emmoğlumdan yemiş idim.
emmoğlu bursadan ist.a gelmiş netekim dönüş parası yok diyende büronun kapısına dikildi gitmedi.
bende yok mukabili dedim olsa canın sağolsun mertebesinde.
hesap numaramı da çok ısrarla istedi.
emmoğlunu 9 senedir bir daha görmedim o zamanın 20 tl si mukabili.
keza bugün bana vekalet vermeyen bir emmi beni azil etmiş noter mukabiliyle.
geçendede bir kadın gelmiş idi üst üste her gün büroya. 60 bin usd vekalet ücreti verecekti bana yargıtaydaki bir davası mukabili.
keza vekalet çıkartacak param yok dedi 40 tl vermiş idim.
o gün bugündür o kadınıda kaybettim keza.
önce 50 vermiş idim sonra ısrarla 10 lirasını iade etti vekalet 40 lira diye.
çok inanıp güvenmiş idim o kadına.
kadın milletine güvenilmezmiş meğerse emmiler..
Gördünmü bak. Bİ avukat diye tutan birde tutmayan memnun değil. Kimseye yaranamazsın bu meslekte zati. KEza akıllılık etmiş daha tutmadan seni azletmekle. Vay be. Etkilendim kadından.
ZAman zaman bende böyle küçük meblağları bilerekten çarpılırım. Hayır hesanat mukabili.
Kul hakkı var zati okyanus emmi beri dünyada öderler sana belkim..
Hem sende her kapına gelene ne para verirsin ki,, bir verdin mi onlarda diğerlerine söyleyecek, habire gelirler erkek olup keza kadın olup..Birde sen var iken o büroda gelip istemeleri ilginç ve tuhaf zati..Lazutemmi olsa vermez idi,, onlara okulda badana boya yaptırır idi belki..Çalış hakkını al hesabı yani mantalite icabı,para sonra..
Gayfenin kilosuda yirmi lira burada pzremmi..Köymeydan gayfelerinde fincanı kaça bilmem emmi..
kumköy emmi açık neskafenin kilosu kaç lira ? gold olanı ?
Bende bilmem emmi. Ev kayfesi içerim ben.
Emmi bu okyanus oğlan saf bi çocuk. Gelen ütüyo giden ütüyo.
Aboo 40 lira az parada değil hani.
Pazarbey arada bir (mümkünse her ay düzenli olarak) banada 100 gayme çarpılırmısın. Hayır hesabı. Kendimi bireysel emekli etmeye karar verdim de.
Allah versin. Sapasağlam adamsın çalış kardeşim. Allah ALlah.
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
065320 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
063320 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler