pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kar Lastiği Kullanımı

Eski arabamda mişlen marka kar lastikleri kullandım. İlk sene çok iyiydi. Ancak 2. sene çekişleri düştü. Araba kar lastiği gereklimi. Kullanan başkaları varmı. NE olursa olsun bu kış genede almayı düşünüyorum. Hangi marka almalı acaba.
Matriksin ebatları 195/55/15. Nadir bulunduğu için pahalı. Ucuz nerde bulurum.
Tabi öncelikle almalımı yoksa almamalı mı.
Okyanus abi bu gidişle kesin Altıntaşta büro açar. Adam para harcayacak yer arıyor diye. Ama bir araçta güvenlik herşeyin önünde gelir bence. Haksızmıyım. 2 çocuğumda çocuk koltuğun kullanıyor. KEsinlikle bağlamadan seyahat ettirmem. BElki hiç lazım olmayacak (inşallah) ama olursada -TÜH- demektense 250 ytl vermiş olmayı yeğlerim.
Kar lastıklarıda aynı şekilde. Tüh taktırsaydım demektense 700-800 vermek en iyisi gibi.

Tarih: 2 Kasım 2008, 19:05 - İp: 88.***.**6.74
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Heralde rus malı ısıtcek tabi.
YA benim matriksin sobasıda çok korkuç ısıtıyo. Hatta maks ayarına getirince resmen yüzünüzü yakıyo. Dİzel olduğu çinimidir acaba.

Tarih: 3 Kasım 2008, 00:13 - İp: 88.***.**1.80
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey ne zaman ısıtmaya başladığı önemli, samara'larda hemen başlıyormuş sıcak vermeye.
dizel olmasıyla alakası olabilir çok ısınmanın.

Tarih: 3 Kasım 2008, 00:16 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kİ a süperdi. HEmen ısıtırdı. Bunu denecez. Kliması var nasılsa. Oda hemen ısıtmazmı. Klima ısıtırken elektrik mi kullanır acep.Yaz kış çalıştırmak mı gerekir klimayı.

Tarih: 3 Kasım 2008, 00:18 - İp: 88.***.**1.80
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

klima sistemi ters çalışarak normalde ısıtma yapabilen bi sistem ama klimalı arabalar ısıtmayı klima ile mi yoksa motor sıcağıyla mı yapıyor bilmiyorum. ama mantıklısı motor sıcağı gibi.

Tarih: 3 Kasım 2008, 00:20 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

O zaman dene kışında klima çalıştırıyoz.

Tarih: 3 Kasım 2008, 00:23 - İp: 88.***.**1.80
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ısıtmayı klima yapmaz. sadece soğutmada klima çalışır. ısıtma yine bildiğin çorum radyatörü vasıtasıyla.

Tarih: 3 Kasım 2008, 00:33 - İp: 85.***.**3.97
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

olmayabilir pazarbey kullanma klavuzu vardır arabanın orda yazar ne olduğu okusana belki bildiğimiz kalorifer sistemi vardır motor sıcağından alan. bilen varsa yazar.

Tarih: 3 Kasım 2008, 00:33 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bilge okyanus abi. o zaman niye ısıtırkende çalışıyo kilima. Sadece soğutmaya yaramıyor bence.
Hem çorum kaloriferi kontrasın arabası için icat edilmiş bişe. Bİzimkilerde gerek yok. Yoğsam senindemi reno 12 tsw en var. Vonnn voonnn
Okudum bişey annamadım ayar.

Tarih: 3 Kasım 2008, 09:26 - İp: 88.***.**2.119
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

klima sistemi tesr çalışarak ısıtma yapabilen bi sistem, mesela normalduvar tipi klimalar ısıtma için de çalışıyor, kompresörü ters kullanarak. arabada okyanus'un dediği gibi çorum kaloriferiyledir klima çalışmıyodur. yine de dene bi sen, aç kaputu, çalıştır ısıtmayı sonra in dinle klima devrede mi değil mi.

Tarih: 3 Kasım 2008, 10:44 - İp: 144.***.**1.215
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

sevgili cahilbeyim demişki sıcak üflerken niye klima çalışıyor...
bence haklı..
hatta araba niye çalışıyorki..

petlasın laskitleride çok güzel.. demedi demeyin..
abs li arabada lastik kötüyse öyle vıjjjjj diye kayma olmuyo ama arabada durmuyo be hacı...

(konunun bi başını okudum aradan daldım.. konu başka yöne kaydıysa özelden haber verin ona göre ayar ediyim kendimi)

Tarih: 3 Kasım 2008, 10:47 - İp: 88.***.**5.3