Fotoğrafçılık Forumları
Kar Lastiği Kullanımı
Eski arabamda mişlen marka kar lastikleri kullandım. İlk sene çok iyiydi. Ancak 2. sene çekişleri düştü. Araba kar lastiği gereklimi. Kullanan başkaları varmı. NE olursa olsun bu kış genede almayı düşünüyorum. Hangi marka almalı acaba.
Matriksin ebatları 195/55/15. Nadir bulunduğu için pahalı. Ucuz nerde bulurum.
Tabi öncelikle almalımı yoksa almamalı mı.
Okyanus abi bu gidişle kesin Altıntaşta büro açar. Adam para harcayacak yer arıyor diye. Ama bir araçta güvenlik herşeyin önünde gelir bence. Haksızmıyım. 2 çocuğumda çocuk koltuğun kullanıyor. KEsinlikle bağlamadan seyahat ettirmem. BElki hiç lazım olmayacak (inşallah) ama olursada -TÜH- demektense 250 ytl vermiş olmayı yeğlerim.
Kar lastıklarıda aynı şekilde. Tüh taktırsaydım demektense 700-800 vermek en iyisi gibi.
Eray yanlış olmasın continental kayıyordu demedim. Kaymıyordu diyim bari. Yani marşal da conti kadar kayıyordu. Veya marşal contiden daha fazla kaymıyor. Marşal en fazla conti kadar kayıyor. Yada aradaki farkı ben farkedemedim. Kırmızı ışığa yaklaşırken önüm arkam boşsa arada bir sert fren yapıp deneme yaparım da.
Sert firen dedim de aklıma geldi. Birgün yağmurlu akşam mudanyadan bursaya doğru dönüyorum eski kasa ford focusla. Sene baya oldu 2001 falan. Hızla kaptırıp gelirken az da yokuş aşağı söylemesi ayıp. yolda duple yol. ilerde ışıklı dörtyol kavşağını ve kırmızı ışığı gördüm hava yağışlı görüş durumu müsait değil. frene bastım araba hiç tınmıyor freni. nasıl geldiyse öyle devam ediyor. allah allah diyorum niye tutmaz bu fren. kavşaktakilerde beni görmüş çıkmadılar yola. neyse arabanın kaydığını farkettim. abs diyorum bozukmu. meğer benim focusta abs yokmuş. o zaman kasa güzel diye alıyorduk topic mopic açıp ıcığını cıcığını sormadan.
bu da bir nevi tecrübe olsun size. mudanya buluşmasından dönerken yavaş gidin.
yok pazarbey biz el arabalarındaki dolma plastik tekerlerden kullanıyoz
okyanus yine okudum da yanlış anlamışım galiba yazıklarını
Bana ne senin lastiğinden kösebey,herkesin lastiği kendine.
Bak bizim lastikler de elimizde patladı.
Adamın biri donanımforuma yazmış;
''Aga ben şimdi tüp taktırcem ama güvenli mi?Misal 160km hızla biri gelip çarptı arkadan.LPG tankı patlar mı?''
Diğeri de cevap vermiş;
''Evladım 160'la sana çarpsalar tankın patlamasına gerek yok,zaten senin beyin patlar o çarpışmayla''
Hangi güvenlik?
HArmancı iyiki araban hurdaya çıktı. Niye tepki gösteriyon araba ile ilgili topiklere.
Ayarcanlı düzgün okusanya okyanus amcanın yazddıklarını. Conti kayıyo demediki . Marşal en fazla conti kadar kayıyor dedi. TÖbe töbe. İyiki roko yok.
Ayarcığım ayrıca el arabalırı bile artık dubleks lastik kullanıyo. BEnde var bitane. Onada kar lastığı alsammı.
Okaynus abi. Abs arabanın kaymasını etkilemez. Abs o işe yaramaz. Edb yarar kaymamasına veya stabil kalmasına.
BEnimde başıma geldi bi kere kia ile. ZAten ondan sattım. Firene bi bastım antalyadaki alt geçitte anaaaa araba gidiyo. Dahada hızlandı. Sanacaksın ayarcanlının daçyası. Gitti gitti öndeki volvonun arkadan küütttttt diye bi ses. Eyvah vurduk dedim volvoya. Volvo devam etti. MEğer tümseğe vurmuşuz.
2.el araban varsa alayım.
Ama fazla para vermem
conti kayar mı bilmem ama benim conta yandı 2 gündür kafa davul gibi oldu
pazarbey sen geldiğinde kar lastikleri vardı hatta söylemiştin hacıbayramda çıkarmamışsın halen diye hatırlarsın. keşkem senin emniyet kemeri çözükken bi ani fren yapaydım da frenleri test etmiş olurduk hem gerçi ekstradan amortisör yanına bir de cam masrafı çıkardı bize. hatta göğüs ön kaput felan da isterdi yeni
Benim koministe verecek arabam yok.
Ayarcanlı sat o arabayı. Git adam gibi bi araba al.Veya alma. NApcen arabayı.Öğrenci adamsın.
HEm sen öyle firen yapcen benimde kemer takılı olmıcek. Arabayı kesin perte çıkarırsın.
tamam pazarbey 8-9 bin ediyo ne alayım o paraya motosiklet eder anca, alırım bana kalsa da aileden afaroz ediliriz aldığımız gün
aa harmanci gelmiş, benim her kesime satacak arabam var, harmancı çok temiz, orcinal romen malı, devrimci karaktere sahip bir araba! varolsun yoldaşlar! 9bin istiyoruz
(siyaseti otopazarına alet etme modu: on)
bu arada pazarbey kia'yı hunday'a verdiğin paraya bize satsaydın keşke adam gibi arabaya binerdik
dedim sana da yok 14müş 15miş dinlemedim
Yakarım matrixini
İlgili olabilecek konular
-
Atm'den Şifre Değiştirme Ziraat Bankası Bankkart
02 Eki. 2024, 18:50 prodersler
036402 Eki. 2024, 18:50
prodersler -
Bankkart Şifre Değiştirme Ziraat Bankası
16 Eyl. 2024, 15:24 prodersler
032716 Eyl. 2024, 15:24
prodersler -