pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kar Lastiği Kullanımı

Eski arabamda mişlen marka kar lastikleri kullandım. İlk sene çok iyiydi. Ancak 2. sene çekişleri düştü. Araba kar lastiği gereklimi. Kullanan başkaları varmı. NE olursa olsun bu kış genede almayı düşünüyorum. Hangi marka almalı acaba.
Matriksin ebatları 195/55/15. Nadir bulunduğu için pahalı. Ucuz nerde bulurum.
Tabi öncelikle almalımı yoksa almamalı mı.
Okyanus abi bu gidişle kesin Altıntaşta büro açar. Adam para harcayacak yer arıyor diye. Ama bir araçta güvenlik herşeyin önünde gelir bence. Haksızmıyım. 2 çocuğumda çocuk koltuğun kullanıyor. KEsinlikle bağlamadan seyahat ettirmem. BElki hiç lazım olmayacak (inşallah) ama olursada -TÜH- demektense 250 ytl vermiş olmayı yeğlerim.
Kar lastıklarıda aynı şekilde. Tüh taktırsaydım demektense 700-800 vermek en iyisi gibi.

Tarih: 2 Kasım 2008, 19:05 - İp: 88.***.**6.74
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

evet takma ve balans dahil

takma parası zaten alınmıyor
balans içinde ayrıca para almadılar benden...

Tarih: 10 Kasım 2008, 17:59 - İp: 81.***.**3.185
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

yarım cm yükseldimi arabanın hız göstergesi şaşar. artı hissedilen torku düşer. yüksekliğe karşıyım. alçaklığada karşıyım.

Tarih: 10 Kasım 2008, 18:00 - İp: 88.***.**4.193
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

195/60/15 aldıktı focusa 4 mevsim 180 ytl tanesi energy serisi

Tarih: 10 Kasım 2008, 18:01 - İp: 81.***.**3.185
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sİz zaten herkeşe herşeye karşısınz okaynus. Sana bir soru. Lastik ebatı 05 cm artarsa hız göstergesi kaç km/h şaşar. sosyalci seni. Bİl bakalım gali.
Tamam atakan tamam. TEşekkür ederim atakan teşekkür ederim.
Lastikçiye gidince çaldır atakan çaldır. Çin malı lastik varsı sor Atakan sor.
Olmazsa ceat sor. Daha ucuza Bul atakan bul.
Lastikçilerden komisyon alma atakan alma.

Tarih: 10 Kasım 2008, 18:03 - İp: 88.***.**9.182
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

burda çin mali yok sadece michelin var

ama istersen yarın sabah kumho sorayım kore malı
fiyat epey farkeder kalitesini bilmem banada söylediler di ben takmadım, belki iyidir ama markasını pek bilmediğim bir mal, lastik üzerinde can taşıyoruz, sonra vicdan azabı var bunun....

bu arada niye çiftliyorsun yazarken...

Tarih: 10 Kasım 2008, 18:12 - İp: 81.***.**3.185
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

komisyona gelince, arabayı değiştirebilirim, aldığım aracın lastikleri kötüyse bir lastik bedava takcaklar bu alışveriş olursa...

Tarih: 10 Kasım 2008, 18:13 - İp: 81.***.**3.185
okyanus.
okyanus. (üye)

arabanın yürüyen aksamı da şaşar. süspansiyon feleğini şaşırır.

yükseklik yarım cm artarsa ortaya çıkacak hız farkına x1 diyelim.

a²= a çarpı a formülüyle yüzdelik oranda hız artışını buluruz.

bak pazarbey sözelciydim ama 32 matematik netim 30 da fen netim vardı. tıp seçsem kafadan tıptaydım. lisede matematik sınıfındaydım. 6 mat A daydım.

şimdi arabanın tekerinin yeni çapı = eski çapı (cm ) +1 cm diyerekten tekerin çevresini yeniden hesaplıyacağız. yeni çevre /eski çevre dediğimizde de arabanın oransal olarak ne kadar fazla şaşacağını buluruz değilmi.

50 kağıt borç versene.

Tarih: 10 Kasım 2008, 18:23 - İp: 88.***.**4.193
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

adam zaten 90 km yi geçmiyor şaşsa ne kadar şaşar

hani bizim gibi sadece viraja girerken 90 düşse anlayacağım şaşma ve kaymaları....

Tarih: 10 Kasım 2008, 18:25 - İp: 81.***.**3.185
okyanus.
okyanus. (üye)

atakan şimdi bu adam kar lastiği alır bu senede kar yağmazsa, kesin suni kar makinası alım sorunsalı açar.

Tarih: 10 Kasım 2008, 18:48 - İp: 88.***.**4.193
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okaynus seni nobel matematik nobeline aday göstertitiriyom. BEnde mat meziniydum. 8.5 matematik neti yaptım. Nasılsa ilk tercihime yetecek puan olduğundan yapmadım daha fazla.
30 fen netini ben zaten lise 2 de yapıyordum. SÖylemesi ayıp bizim solcu sürgün bi hocamız vardı Öğretim hayatında ilk 10 u bana vermiş.
Atakan boşuna çırpınmayacaksın tabi. BENim gibi 10 tane adam bulsan tamam. SEnin lastıklar bedava.
YAv bu foturaf sitesi işi ne kadar güze bişey ya. BAksanya taa bursadaki arkadaş ilgileniyo senin işinle. İstanbuldaki başka bir işinle. Çok seviyeli insanlarla muhatapsın hep.
HEpinizi çok seviyom valla. [>:D :D :D<] Ekmek çarpsın.
Okyanus 100 ytl borç versenya.

Tarih: 10 Kasım 2008, 22:32 - İp: 88.***.**9.182