makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Kapatma Davasının İçeriği

Başsavcı'nın iddialarında "somut olaylar"dan ziyade, "medya haberleri"ne dayalı, yalanlanmış "soyut iddialar" var!..

İddianamenin 57. sayfasında, “Bülent Arınç’ın başkanlığını yaptığı TBMM’nin mescidinde Kur'an Kursu açıldığının yazılı basında yer aldığı” belirtiliyor

Bülent Arınç, 3 Temmuz 2005 tarihinde, CHP Denizli Milletvekili Mehmet U. Neşşar’ın, “TBMM kampüsünde yer alan Cami’de Kur’an Kursu açıldığına” ilişkin soru önergesini cevaplandırmış ve
“Yaz Kur’an Kursu açma yetki ve görevi Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait olup, TBMM Başkanlığı’nın yaz Kur’an kursu açması söz konusu değildir. Şu anda TBMM kampüsünde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca açılmış bir yaz Kur’an Kursu yoktur” demişti
_____________________________

Şikayet eden: Taraf Gazetesi Çalışanları

Şikayet edilen: Abdurrahman Yalçınkaya Yargıtay Başsavcılığı Ankara

Suç: Görevi kötüye kullanmak

İzahı: Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya "laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldiği" gerekçesiyle AK Parti aleyhinde Anayasa Mahkemesi nezdinde açtığı kapatma davasında zorlama delil tesis etme yoluna gitmiştir: Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in öldürülmesi ile ilgili olarak açılmış, gerekçeli kararı dahi yazılmamış, henüz kesinleşmemiş ve temyiz aşamasında mütalaası istenmek üzere önüne gelecek davadaki bir sanığın sözlerini aleyhte delil olarak sunmuş, böylece daha dosyayı görmeden davayla ilgili mütalaasını vermiş, görevini kötüye kullanmıştır. Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz

____________________

tarafsız ! gazeteci ali kırca nın yaptığı anketle halk gereken cevabı verdi. kendisi her ne kadar hazmedemese de.

Tarih: 18 Mart 2008, 09:27 - İp: 88.***.**4.144
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Biraz daha yazışsak ortak birçok noktada birleşecez galiba

Nedir bu kitap kampanyası?

 

Tarih: 18 Mart 2008, 19:25 - İp: 85.***.**8.187
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

biz okumadık bari çocuklarımız okusun fikrinden yola çıkılarak yapılmış bir kampany
okusunlar da bizim gibi tek renk görmesinler dünyayı

 

Tarih: 18 Mart 2008, 21:34 - İp: 88.***.**4.144
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

O kadarını tahmin edebiliyoruz beyefendi

Link vs. bekliyoruz.

 

Tarih: 18 Mart 2008, 21:49 - İp: 85.***.**8.187
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz : LAZUT

 

Tarih: 18 Mart 2008, 21:56 - İp: 88.***.**4.144
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

evet arkadaşlar lazut arkadaşımız bir konu açtı ama ilgisizlikten dolayı dolayı konuyu sildi durağana yeni gelen kaymakın önderliğinde bir kitap kampanyası başlatmıştı ve ben tekrar bu konun açılmasını istiyorum kendisinden hepimiz tc vatandaşı olarak bir vatandaşlık görevimiz olduğunu düşünüyorum.

 

Tarih: 18 Mart 2008, 22:00 - İp: 88.***.**3.175
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

hee onun içinmi bulamadım linki

 

Tarih: 18 Mart 2008, 22:33 - İp: 88.***.**4.144
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

---KAMUOYUNA DUYURU------

Öncelikle sevgili mgirgin hocam insanları takım gibi parti tutmakla suçlayarak aşağılamamnı tavsiye ederim..

karşındaki her insanın bir aklı var..Yaşamşları
var..Düşünceleri var.Duyguları var..İnsanları bu kadar basit görmemelisin..Her insanın hata yapabileceğini de göz önüne almalısın..Nihayetinde bu yaratılışımızda var.


Sevgili arkadaşlar şu bilinmelidir ki.öncelikle hiç bir parti umurumda değil..Akps mkp chp..Benim derdim ülkem..

Ama sizlerin eleştirilerinizde adaletli olmadığınızı düşünüyorum..Bu iktidarın hiç mi doğruları yok Allah aşkına bana bir söyler misin..

Bakınız şu yaşananlar için diyorum elbetteki savcı haklıdır..Çünkü kendisine böyle bir görev verilmiştir..

Benim karşı çıktığım ona öyle bir görev verilmiş olmasıdır.. Demokrrasi kendisini elbette koruyacak ama kendini korurken da halk egemenliğini göz ardı etmemelidir diye düşünüyorum..

Yani o partiyi o meclise halk göndermiş ise orda demokratik sınırları koruma kollama yetkisnin bir kısmı dahi onda olmalıdır. .Bunun sakıncalarını falan şu an tartışmak istemiyorum ama ben öyle düşünüyorum..

Yani ülkedeki kötü gidiş- ki ben öyle düşünmüyorum- bu şeklilde engellenmemliydi..Bunun birr çok değişik yönleri var..

Dediğim gibi ben geleceğimi düşünüyorum....İnaçlarımı yaşamak istiyorum..Şunu herkes duysun ve bilsin ki komuşu ülkelerimizdeki gibi şeriAT MERİAT DEĞİL arzum isteğim....

Ve böyle bir şey olacak olsa inanın ilk karşı çıkacak kişi de benimdir.Bunu Allah adına yenimle söylüyorum..Ben sadece ibadetlerimi daah rahat yapmak isitiyorum o kadar..Başımı Allahın emri olduğu için kapatmak ..Yani bu kadar.

Bir de beni ne yazık artık sitede herkes akpli olmakla ithan etmeye başladı .

Evet itiraf ediyorum oy verdim.Şimdi de olsa yine verrim.
Ama inanınız bu körü körüne bir bağlılık değildir.

Ben de bir çok isnasın kaygılarını taşıyorum..BOP'u tasvip mi ediyorum zannediyorsunuz..Ekonomik kaygılarım yok mu zannediyorsun.Ya vakiflar yasası..Tüm bu endişeleri ben de taşıyorum..

Ama şu da unutulmamalı bir oyuna giriyorsanız o oyunu kendi kurallarınızla değil oyunun kendi kuaralları ile oynamalısınız..

Yani bunlarda ben de karşıyım.Ama ben daha genel düşünüp bardağın dolu tarafına bakmaya çalışıyorum.Ve orası biraz daha fazla diye düşünüyorum..Bu fark çok az ama var..

Evet bardağın dolu tarafı.....

****Söyler misin bana 90 yıllık bağımsızlık tarihimizde ne zaman kendi başımıza hareket edebildik..Var mı öyle bir ödenm..Yeni dünya düzeni işte bu..

Bu düzen de güçlü olmak zorundasınız..Eğer değilseniz herkes her yerinize elin kolunu sallayarak girer.Yani bugün bir çok konuda başımızın eğik olmasının sebebi bu.

Bakın Abd imparatorluğu ortadoğuyu yıllarca ülkemiz üzerinden yönetti..Taa 1950 lerde BM ye üye olduğumuzda bu resmen başladı..Bu boyun eğiş Rusya tehditine karşı ABdnin koynuna girmeyi kabul ettiğimiz o yıllara dayanıyor..

Onun için iç kimse tarihimizi 7 yıllık zannetmesin.Sizler ülekmizin sonuçları yıllar boyu ssüren ve sürecek olan ne tür antlaşmalr yapmış olduğunu biliyor musunuz..

Adam apaçık tehdit ediyor seni..Şunu yapmazsan pkk ya destek olurum..Buunu yapmazsan ekonomini bozarım.:

Sen de ölçüp tartıyorsun ve en azından eş başkanı olursam nasılsa ben olsam da olmasam da gerçekleşecek olacak bu oluşuıumun içinde olmuş olurum ki en azından olaylara müdahil olmuş , engel de olacaksam daha iyi engel olurum anlayışını güüdeceksin.Öyle ya benim hakkımda gizli projeleri varsa belki engel olurum..İşte eş başkanlığını böyle yorumluyorum ve olulu yaklaşıyorum.

*****Öte yandan mesela bakanlardan birin başka ülke vatandaşı olması eleştiriliyor....

Abicim Allah rızası için siz okullarınızda engel olursanız onlar da yabancı ülkelere sığınacaktır..Ordaki özlük haklarından daha iyi yararlanmak için de o ülkenin vatandaşı olur..Eğer art niyet ararsanız evet haklısınız benim bakanım Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı..

Ama sevgili arkaadaşlar şimdi

 

Tarih: 18 Mart 2008, 23:35 - İp: 88.***.**8.99
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

yazınızı özveri ile okudum

ortadaki sorunun şu olduğuna inanıyorum yanlışa yanlış deniliyor fakat doğruya doğru denilmiyor.

yapıcı değil hep yıkıcı olunuyor

kişilerin sadece kendi doğruları var başkaları ne derse desin yanlış.

saygı alt düzeye iniyor değişik yakıştırmalar ile konu çarpılıyor.

konuyu sabit tutarak konuşamıyoruz bir konu ile başlayıp alakası olmayan yerlere geliyoruz.


vs. vs.

 

Tarih: 18 Mart 2008, 23:53 - İp: 88.***.**3.175
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Lazut öğretmenim,

Oy'umu akp'ye verdim ve seçim olsa yine veririm diyorsunuz ondan sonra da takım tutar gibi parti tutuyorsunuz dediğimde de saygısızlık yaptığımı söylüyorsunuz.

Günlerdir AKP'nin nerelerde yanlış yaptığını ve ülkenin nerelere gittiğini anlatmaya çalıştık.Bir çok arkadaşımızla karşılıklı yazıştığınızı da biliyorum.Israrla anlamak istememenizi kusura bakmayın ama fanatikliğinize bağlamak zorundayım.Daha ağır bir kelime içimden de olsa söylemek istemiyorum.Kendi halkımı ve öğretmenimi iyi görmek istiyorum.

Sizin 2500ytl'lik makineyi alabildiğinize ve AKP'nin buna katkıda bulunduğuna sevindim ama mahallemde bir bir kapanan kepenklere de üzülüyorum.Şunu da söyleyeyim;sanmayın ki ekonomi birkaç aydır kötü.Esnaf neredeyse 2 yıldır can çekişiyor.Yani kepenklerin kapanmaya başlıyalı 2 yıl oldu.

Diğer bir forumda devlet hastanesi ve üniversite hastanesinde yaşadıklarımı anlatmıştım ondan da haberdarsınızdır.Herneyse siz bu lafları daha önce çok duydunuz.AKP'yi nötr göz ile daha fazla anlatmayayım.Siz nasılsa seçim olduğunda oyunuzu AKP'ye vereceksiniz.

Ülkemizi,tarihimizi,örf'ümüzü ve inancımızı koruyalım ama Hikmet YAR'ın önünde diz çökmüş bir başbakan'ın iktidarında bu iş biraz zor..

Sevgili t.y.
Bence siz yanlışa yanlış demeyi bir deneyin.

 

Tarih: 19 Mart 2008, 00:11 - İp: 85.***.**8.187
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

mgirgin emin ol diyebilirm bu tip ön yargıalrım yoktur örneğin hükümetin ısrarla uyguladığı makroekonmi yanlış seçim öncesi bahsettiği mikroekonomiyi hayata geçirmeli

herkes tabularını yıksa sorun kalmaz sorun doğruya doğru demekte

 

Tarih: 19 Mart 2008, 00:16 - İp: 88.***.**3.175