pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sen dacyayla karıştırdın galiba. Başka arabaların yarı fiyatına satamıyor da arabayı kesip satıyorlar.

Tarih: 5 Eylül 2008, 14:18 - İp: 88.***.**7.158
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

yeni bir firmanın tutunma politikası onlar

Tarih: 5 Eylül 2008, 14:31 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 5 Eylül 2008, 14:34 - İp: 88.***.**7.158
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

yeni eski bilmem

ama dacia logan
türkiye harici her yerde Renault Logan diye satılıyor...

oyak diyip göz kırpıyorum

Tarih: 5 Eylül 2008, 15:13 - İp: 88.***.**3.33
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

yok abi yok bizim millette marka hastalığı var, araştırmak, üretim yerini öğrenmek lazım. yedek parçada özellikle çok yaşanıyor bu durum. mesela avrupa'daki çoğu oto üreticisi araçları için far ve diğer aydınlatma sistemini visteon diye bir firmaya yaptırır. farbika visteon'dan alır farı, aracına takar, biraz da fazla alır, kutunun üzerine kendi markasını yazar piyasaya yedek parça diye sürer. visteon firması da piyasaya aynı ürettiği yedek parçayı kendi markasıyla sürer. aradaki fiyat farkı ne kadar sizce? üzerinde üreticinin markası yazan kutu visteon'a göre iki kattan daha fazla aynı fabrikadan çıkan ürüne iki katı para öder bizim vatandaşımız da. tabi bilmek araştırmak etmek lazım ucuza getirmek için.
mesela bende 3 sene önce pretec marka foto makinesi vardı, premier'in fabrikasında üretiliyordu. aynı fabrikadan bizim hızlı sistem mağazası türkiye'ye ithal edip satıyordu, toshiba da aynı fabrikadan alıp üzerine toshiba yazıp satıyordu. fiyat farkı vardı aralarında. makineyi satarken de baya dil dökmüştüm alıcılara durumu anlatmak için

Tarih: 5 Eylül 2008, 15:28 - İp: 81.***.**7.8
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

önemli olan fabrikası değil
dil diyosun..
dil önemli tabi.

ayar canım iftira şöyle kritik saatler kalmışken komplike anlatımlardan kaçınıp sade ve kısa cümleler kursan diyorum..

bu arada rezzo daha tipsiz matrixten..
gerçi eski kasa sceniclerde tiptis

ben subaru forestera taktım kafayı..
ne biçim alet onnar yaa..

Tarih: 5 Eylül 2008, 15:35 - İp: 88.***.**3.33
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

üf daha 4 saat var ne komplikesi, hele bi 1,5-2 saat kalsın bak o zaman beyinlere ne kadar fruktoz yaktıracak cümleler kurcam

Tarih: 5 Eylül 2008, 15:40 - İp: 81.***.**7.8
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

toyota hilux almalıydı bence pazarbey, bende onlara taktım kafayı yenilerine tabi

Tarih: 5 Eylül 2008, 15:42 - İp: 81.***.**7.8
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

bende furfurol birikimi var beyinde birikiyor vücudun dışarı atamadağı tek kimyasal bu

Tarih: 5 Eylül 2008, 15:47 - İp: 212.***.**8.38
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

L200 ler çok güzel aslında. onlarda çok yakıyomuş bilader.
Matriks iyi. Her yer matriks olmuş. Ee böyle bir araba alınmazmı.
Rezzoya gelince otomotiv tarihinin yüz karısı o olmalı. Ha birde fiat multipla. Aman Allahım o nasıl bir dizayndır öyle.

Tarih: 5 Eylül 2008, 15:56 - İp: 88.***.**7.158