pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanus, manipülasyon yoktur bu karede..Şaban usta da görse kimbilir neler diyecek gali..

Karganın belli bir derdi vardı..Arabaların boyalarına da geldimi zor çıkıyor bazen..

Bugün ada vapurunu izlerken çektim, uzaktan zoomla,pazaremmi.

Tarih: 2 Haziran 2009, 00:43 - İp: 88.***.**0.204
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Mükemmel zamanlama mukabili olmuş.
Bu arada 102 kg olmuşum. Çıplak mertebesi tabi.

Tarih: 2 Haziran 2009, 00:47 - İp: 85.***.**6.207
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Artık kuş gribi mertebesi olmadığı için arabalardaki karga imzalarını çekinmeden silebiliyoruz. Ama çıkmıyor meret. Abi ne yiyordur bunlar ya ağaç tutkalı falan mı.
Dün gece yarısı arabadaki karga pisliğiyle uğraştım. Sabaha kalırsa çıkmaz diye.

Tarih: 2 Haziran 2009, 00:56 - İp: 85.***.**3.206
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

senin garajın yokmu abi.

Tarih: 2 Haziran 2009, 01:00 - İp: 85.***.**6.207
okyanus.
okyanus. (üye)

Garaj ne gezsin taksimin göbeğinde.
Adam burayı kütahya ovası sandı herhal taşra zihniyeti mukabili.
Aylık 250 kağıt verirsen kapalı otopark var.
Benim araba hadi neysede karmen kırmızı arabanın üstünde de karga çişi kelebek gibi duruyor.
Ama bazı türlerinki daha inatçı oluyor. Çıkmıyor kazımayınca kaportadan. Kuş fotoğrafçısı arkadaşlar bir çözüm bulacaktır mutlaka.

Tarih: 2 Haziran 2009, 01:05 - İp: 85.***.**3.206
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sende büyükçekmece mertebesinde otursaydın.
SEnin arabaların ikisinide satsan etmez o otopark parasını. Bırak kuşlar çiş yapsın.
Gerçi kuşlar teknik olarak çiş yapmaz. Şimdi senin pirimatlar gibi anlatsan 70 profosore gitsen analamazsın ama anlatem genede.
Efenim canlı oragnizmalırın atıkları 3 çeşittir.
1-Ürik asit: Bunu kuş ve sürüngenler atarlar. Çiş ve kaka birlik mukabilidir. Atılımı için az su gerektirir.
2-Üre: bunda biraz su gerekir (çiş) . Dışkı ve idrar ayrı ayrı atılır.
3-Amonyak: En fazla su gerektiren atık sistemidir. Protozoa ve bakteri vz gibi gözle görülmeyen mahlukatlarda olur. Kofullarla atılır amonyak.

Tarih: 2 Haziran 2009, 01:19 - İp: 85.***.**6.207
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Var çaresi tabiki okyanus,gelseydin otobosta anlatırdım sana..Yolculuk başka türlü geçmez zati..

Bir iki kimya mukabili partiküller çıkıyor , formül mertebesinde oluyor,şişe içinde..

Doksanın altına inmen gerek pazaremmi acilen..İşin zor..Bağırsak [ema] lar mukabili yani..
Gece dokuz derece orası üstüne bişi giy bari ayıp..

Tarih: 2 Haziran 2009, 01:21 - İp: 88.***.**0.204
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanus bunuda bilemezsin sen hem..
Konya Kulu makas mevkiinden devam et git bayağı..Kışın tabi, kozanlı köy [oradakilerin pek çoğu erkekler ağırlıklı, sviçrede çalışırlar] içinden de geç ileride bir göl vardır ve kışın acaip buz tutar. Buradan kaz avlamaya ciplerle filan gidilir, buzun üstünde araba sağlam gider az ama çökmezde..[zevk ya,ne işi var jipin buzun üstünde-macera işte ve para mukabili.]

İşte kışın -20 derecede o buza tuz gölünden kalkan kazlar dışkı salar aşağıya ve bazı kaz türlerindeki dışkı o kalın buzu matkap gibi deliyor,hemen değil yavaş yavaş.Hani asan şaş yavaş yavaş diyor ya mısırlılar onun gibi.

Oralarda pek çok kuş türü var, angıt mangıt,kaz ördek vs dolu,kanatlarına böcek kurt giren pembe kuşlar filan da dolu oralarda..

Tarih: 2 Haziran 2009, 01:29 - İp: 88.***.**0.204
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

pazarbey, sen bu çiş, bok işlerinden iyi anlıyon bakıyorum da

#mgirgin' tarafından 02.06.2009 01:38:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Haziran 2009, 01:30 - İp: 88.***.**6.20
okyanus.
okyanus. (üye)

Azim mertebesi ağabey.

Tarih: 2 Haziran 2009, 01:33 - İp: 85.***.**3.206