pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey 11.5 litre şehiriçinde mi yaktın?
11.5 litre çok fazla benzinli 2.0 arabalar yakıyo o kadar

Tarih: 20 Şubat 2009, 14:09 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ayarcanlı çok komiksin. SEn bunu daçyamı sandın o kadar yakcek. Adamın duyunca hafzalası almadı tabi. Fevru döndü. Hadi bakem yürrüüü.
Loğy ben yakmasamda yakında hyundai kendi çağırcek arabaları imacımızı bozuyo diye. Çok çirkin yav.
Hata essahmı varmı onlardan burda. O kadar para ha. Nerede acaba.
Atakan trafikin şakası olmaz. Hele sizinki gibi düdük kadar arabalarla. Fosvagenlerin en büyük handikapı depo alev almasıdır bunu böyle bil.

Tarih: 20 Şubat 2009, 19:50 - İp: 85.***.**8.42
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

laz mısın pazarbey tersinden yazmışsın bizi de yanıltıyon 100km diyosan yaktığı benzin litresini yazcan ne öyle tl felan tl kilometre başına yazılır, o da kuruş olarak
adam hala daçyaya laf atıyo, insanlar lpg taktırmaya ihtiyaç duymuyo bu arabada ekonomisiyle ünlü...
neyse sana çirkin arabanla mutluluklar diliyorum. çok yakışıyosunuz, bir elmanın iki yarısı gibisiniz

Tarih: 20 Şubat 2009, 21:01 - İp: 81.***.**7.8
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

15 yıllık şöfötlük tarihimde ilkkez ceza yedim..

Hem de 94 km/sa ile..

Üstelik çift gidiş gelişli yolda..

128 YTL çok ağır oldu..

Tarih: 20 Şubat 2009, 21:12 - İp: 88.***.**5.206
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

geçmiş olsun lazut abi. 4 km ile ceza yazıyolar mı?
belki limit 90'dan alttadır yediğin yolda??

Tarih: 20 Şubat 2009, 21:45 - İp: 81.***.**7.8
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

88 km imiş..
Bizim kango kamyonet olduğu için hızı sınırı 80 + %10 km imiş..

Ehliyeti alalı çok uzun zaman olmuş.

Ve bu hız sınırları ile de artık oynanmasın

Tarih: 20 Şubat 2009, 21:59 - İp: 88.***.**5.206
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

bak pazarbey duy duy. sen de öyle 97 km felan diyodun, 9 km fazlan var. ne de olsa senin matrix de kamyon olarak geçiyodur yoksa iş makinesi mi yazıyo ruhsatta

Tarih: 20 Şubat 2009, 22:08 - İp: 81.***.**7.8
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

ilk ceza diyince aklıma yediğim (daha doğrusu yemediğim) ilk ceza geldi. 2006 yılının yazında birinden emanet bi albea almıştım, burda ulus'ta bi işim vardı arabayı da dörtlüleri yakıp ikinci sıraya bırakıp yukarı çıkmıştım. hastaydım biraz da yukarıda arkadaşın odasında uyuyup kalmışım, bi uyandım aşşağıda polis arabası megafondan anons yapıp duruyo pencereden bi baktım bizim arabanın sileceğe kağıdı sıkıştırmış polis, arkada da polis arabası içinden diğer arabaları anons ediyolar. neyse geçmiş olsun dedim kendi kendime indim aşşağı, aldım cezayı, 49 ya da 59 liraydı tam hatırlamıyorum. dedim arabayı başka yere çekeyim ikinci ceza yemiyelim, kontağı bi çevirdim, tık yok tabi (dörtlüler 1 saat yanınca bitiyormuş aklınızda olsun) neyse napcez napcez derken aklıma polis arabası geldi gidiyim bunlarda takviye kablosu vardır, istiyim de bizim arkadaşın arabadan şarj ederiz dedim. polisin yanına gittim, ceza kağıdı elimdeymiş hiç farkında değilim, tam ben "takviye kablosu" diyecem polis bana "bu araba 1 saattir burda anons ediyoz nerdesin" dedi. ben de doğruyu söyledim abi hastaydım valla uyuya kalmışım yukarda diye neyse polis aldı elimden kağıdı, katladı yırttı. acaip sevindim neyse, dedim abi o değil de bizim akü bitmiş takviye kablosu var mı sizde, yok bizde ne gezer, naparsan yap dedi polis de. abi napcaz, bari bi el atalım vurduralım şunu dedim bi de yüzsüz yüzsüz Allah razı olsun geldi polis, bizim arkadaşı da direksiyona koyduk, ikimiz ittik arabayı vurdurduk. arkadaş arabayı arkaya parketti geldi "olum ben hayatımda senin kadar yüzsüz bi insan görmedim, hem cezayı iptal ettir, hem adama araba ittir" dedi ama aklımdan bile geçmemişti cezayı iptal ettirmek, elimdeydi adam aldı yırttı orda araba çalışsa gitsem cezayı yemiş oluyodum yani, emanet aldığım arkadaşa da ayıp olacaktı. herşeyde bi hayır varmış işte. zaten bi hayır işi için almıştım arabayı da onun hatrına yırttık diyorum kendi kendime neyse sonra gittim arabadaki memurlara birer meyvesuyu aldım sıcaktı hava da, yazık dedim adama hem araba ittirdik serinlesin biraz
böyle bi anım var işte ilk ceza yeme(me) anısı

Tarih: 20 Şubat 2009, 22:27 - İp: 81.***.**7.8
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Şimdiki zamanda teknoloji var..
Adamlar iptasl ettirmek istese de radara girmişiz bir kere..
Artık" isteseler" de iptal edemiyorlar

Tarih: 20 Şubat 2009, 22:50 - İp: 88.***.**5.206
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bu yaz ben muğlaya giderken iptal etmişti polis ??

110 la girdin dedi. Bende kamyon solluyordum olur o kadar dedim. İyi git dedi.

Tarih: 20 Şubat 2009, 23:03 - İp: 85.***.**4.182