nekbey
nekbey (üye)
İstanbul / Amatör

Hayyam Hakkında

selamlar.. ABD'den ürün getirme ihtimalim vardı, suya düşünce ben de düştüm Hayyam'a.. Nova Foto'ya girdim.. iyi günler dedim.. Tamron 18-270 macro var mı dedim.. yenisi var galiba dedi adam.. yok dedim PZD yazan yeniyi değil eski olanı istiyorum macro olanı yani dedim.. masada oturan dükkan görevlisi kız aynen şunu dedi, ağzında sakınla: "bakın beyfendii eğer birşeyin yenisi çıkıyorsa boşuna yapmıyorlardır herhaldeee" zaten sinirliydim, sigorta attı bende! ben macro çekmek istiyorum, yenisinde macro var mı dedim.. biliyorum olmadığını tabii.. kız hımm ığğmm yapıyor.. var mı dedim sert bir şekilde.. kız dan cevap yok.. ben söyliyim size, herhalde oturmaya geldiniz buraya dedim.. yenisinde macro yok, eskisinde macro var.. demek ki neymiş, her yeni çıkan iyi olacak diye bir şey yok dedim.. bu esnade kız kızardı, bozardı, yüzüme bakamaz olmuştu.. dükkanda iki adamm da surat beş karış bana bakıyorlardı.. eyvallah dedim çıktım dükkandan.. bir sebepten dolayı, dükkana sinirli girmiştim, normal de böyle bir tavır takınmazdım ama inanın çok mutlu oldum! bir şey bilmeyen, karşısındaki enayı yerine koyan, üstüne bir de kendisini sor sorulmamasına rağmen yorum yapan bu tarz kişilere ağzının payını vermek gerekiyor bence.. hele ki bu tarz dükkanlarda.. tahminim o kız herhalde bir müddet ağzını açamaz artık o dükkanda.. bu arada 550D+Tamron 17-270 macro istiyordum ama ABD fiyatlarından sonra bir hayli tuzlu geldi Hayyam.. ve pazarlık da yapmıyorlar çok fazla, göstermelik sayılır.. bir fırsat çıkarsa karşıma ne ala ama şuanda erteledim maalesef olayı.. işte böyle, sevgiler...

Tarih: 13 Haziran 2011, 13:48 - İp: 212.***.**4.152
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Masada oturan kız dediğiniz muhtemelen dükkanın sahibi Sevgi hanımdır.
Bir İstanbul seferimde aradığım ekipman onlarda yoktu hiç üşenmeden bir sürü yeri arayıp sordular ve sonunda bir yerde buldular, müşteri birazdan gelip bakacak diyede tembihlediler gidip oradan aldım.
Ankara'dan birçok kişiyide Nova fotoğraf gönderdim hepside alışveriş yaptılar ve şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşan olmadı.

Her zaman söylüyorum Hayyam'da Klas Foto (Metin Bey) ve Nova Foto (Sevgi Hanım) Hayyamın en güvenilir iki dükkanıdır. Söylediğiminde hala arkasındayım.

Sizin yaşadığınız olayıda bir istisna olarak kabul ediyorum.

Tarih: 20 Haziran 2011, 09:45 - İp: 78.***.**1.238
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sağol ağbi.
Valla bende odak fotodan aldım. adam sorun çıkarmadı nhiç. Hatta bana gönderir idi. Seç beğen hakısını istersen diyye.

Tarih: 20 Haziran 2011, 10:43 - İp: 88.***.**2.29
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Etki - tepki meselesi.... Siz, işyerine ne tavırla girdiğinizi belirtmişsiniz zaten..

17-270 lens almanın ne mantığı var anlayamıyorum.. Madem böyle bir lens tercihi var, neden dSlr.. Aynı çarşı iyice dolaşılırsa, ikinci elde çok iyi nitelikli tele, macro.. vs lensleri ayrı ayrı alabiliyoruz..

Geniş zoom aralığındaki lensin daha iyi olduğu intıbası nasıl oluşuyor, anlamıyorum..

Hayyam gibi yerde işyerim olsa, öyle lensi sorana yolun karşısındaki işportacıyı gösterip; "-ben öyle şeyleri dükkanıma sokmam, şu çocuktan alıver." derdim herhalde..

Tarih: 23 Haziran 2011, 12:03 - İp: 94.***.**6.196
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

17-270 mi çıkmış. hemen almalı.

Tarih: 23 Haziran 2011, 22:24 - İp: 78.***.**3.108
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ben tukkan sahibi olsaydim sana agzinin payini verirdim ama...Zannediyormusun macro yazincda lens macro oluyo.Ikiside hemen hemen ayni mesafeden (50cm)minimum fokuslama yapiyo ve ikiside ,eskisi 1:3 ve yenisi 1:3.8 civarlarinda hemen hemen ayni macro performansina sahipler.PZD ile gelen daha iyi motor ve hiz yerine birisinde macro yaziyo,digerinde makro yazmamislar anlayisi ile gidip tukkandakileri azarlamaya degmez...Katiliyorum bisey bilmediklerine ama sende pek bisey bilmiyorsun gibime geliyor....

Tarih: 24 Haziran 2011, 02:48 - İp: 221.***.**3.132
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ozansan emmi ni zıman geliyon. a 75 ni zıman çıkcek.

Tarih: 24 Haziran 2011, 23:34 - İp: 78.***.**3.108
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Daha bugün sabah Ankara vilayetinde bulunmayan bir nevale için doğrudan Nova Fotoğraftan Sevgi hanımı aradım. Kendilerinin o ürünü satmadıklarını söyledi. Sonra biraz beklermisiniz dedi olur dedim o arada aramış bulmuş istediğim nevaleyi hemen geri döndü aradığınız nevale şurada var diye ilgili yerin adını ve telefonunu verdi. Hadi şimdi kalk o masanın başında oturan kızcağıza laf söyle.

Tarih: 29 Haziran 2011, 17:25 - İp: 95.***.**9.115
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

nevale 35 likmi 70 likmi.

Tarih: 29 Haziran 2011, 17:57 - İp: 88.***.**8.163
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

75 lik

Tarih: 30 Haziran 2011, 15:29 - İp: 85.***.**6.108
pazarbey