ayseilhan
ayseilhan (üye)
İzmir / Amatör

Gitgide Isınıyoruz İşte :(

kışın gelmeyişine sevinenlerden misiniz? evet kısa vadede eğlenceli gibi göünen bu durum böyle sürerse 50 60 yıl sonra "tamamiyle çölleşecek" ülkemizin çocuklarımıza bırakamayacağımız geleceği hakkında gözle görülür fikir veriyo.hiçbi konuda olamasakta üzerinde duyarlılığa sahip olmamız gereken bu konuda lütfen üstümüze düşeni yapalım...biz yaşadık nede olsa demeyin,elbette bi şekilde sona varıcak evren ama bu önlem almayı anlamsız kılmaz...

meselaa...8177 ye msj atatar 5 ytl karşılığında bi fidan sahibi olabilirsiniz arkadaşlar...tabi dikemeyenler için özellikle:D
sevgilerle

Tarih: 28 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**8.190
callac
callac (üye)
Yurtdışı / Amatör

kuzeyde küresel sıcaklık, güneyde küresel sohukluk. bakalım sonumuz ne olacak.

Tarih: 28 Ocak 2007, 20:08 - İp: 88.***.**1.153
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

son tabiki belli.kara toprak.ondan sonrası allah kerim

Tarih: 28 Ocak 2007, 22:21 - İp: 85.***.**3.159
ayseilhan
ayseilhan (üye)
İzmir / Amatör

galiba kiminiz amaçlarla araçları karıştırıyoruz bu konuda da, konunun açılma amacı,sözkonusu durumda sizleri kamçılamak ve sonunda bişeylere davet,mesela fidan dikmek...bu amaca nasıl ulaşıldığı yani araçlar tercihe kalır...ben sms te attım ki öylesine bi kampanya olmadığından emin olduğumda bunu yaptım bence si
zde emin olmadan evet bi anlamda sokağa atmayın:D tema üyesi olduğum için öncesindede elimden geleni yapardım.bununda sakıncasını görmedim ama bahse değer bi taraf değil

sevgiler

Tarih: 28 Ocak 2007, 22:41 - İp: 85.***.**1.0
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yine sanıyorsunkı sana karsı yazdık bunları..amacın madem birşeyleri tetiklemek soyle düşün...sen bu konuyu actın dedinki "mesaj atın fidan diksinler 5 ytlye".. milletin aklına yattı yani kamcılandılar..biz de dedikki al eline kuregi iki santım eşele fidanını kendin dik...bak enaz seninki kadar etkili ve insanın içini rahatlatan bir eyleme cagrı yaptık, insanları bizde bu şekilde tetikledik...
hala daha inanıyorumki mesajla,maille duyarlılık olmaz..eyleme gecmek gerekir...bunun adı sadece tembelliktir..ama sana tembel demiyoruzki ben temada calısıyorum zaten diye belirtme geregi duyuyosun..neyse tesekkurler boyle bir konu actıgın için.. insallah insanlar katılım gosterir.bu cok gerekli

Tarih: 28 Ocak 2007, 22:46 - İp: 88.***.**8.115
ayseilhan
ayseilhan (üye)
İzmir / Amatör

mimikler vurgu olmadan sadece yazılanlarla boyle yanlış anlaşılmak olagan...kendimi savunma amacı gütmedim ki temadan bahsederken fikir vermek içindi...kendimden bahsetmedim konudan,amacından,ve düşünceleri değerlendirme gibi aşamalrı içeriyo yazım,garip düşünüyosun ilgisiz...yansıtma yapıyosun galiba bazen benim keyfim yerinde
"SEVGİLER"

Tarih: 28 Ocak 2007, 22:52 - İp: 85.***.**1.0
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

mimiksizde derdini anlatabılmek buyuk beceri gercekten

yonetime rica edelim artık kendi mimiklerimizin fotografınıda yollayabılelim..kimse birbirini anlamıo ozaman

Tarih: 28 Ocak 2007, 22:55 - İp: 88.***.**8.115
ayseilhan
ayseilhan (üye)
İzmir / Amatör

bi yanlışlığı düzeltiveriyim yüksek müsadenizle kampanyayı rtük düzenlemiş arkadaşlar
teşekkür

Tarih: 2 Şubat 2007, 18:01 - İp: 88.***.**6.245
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Geçtiğimiz haftayı forum da çok sıcak geçirdik...

Malum ve üzücü cinayet üzerine ateşli tartışmalar falan filan olunca biraz gerildi ipler

Böyle bir başlık görünce tamam dedim herkesin hem fikir olduğu bir konu, güzel güzel yazar okuruz diye içimden geçti.

Maalesef içi seni dışı beni yakar şeklinde yine fikirlerin birden bire çakışma pozisyonuna girdiğini gördüm.

Bence iki tarafta haklı...

İşi ülke değil gezegen boyutunda düşünürsek (eyy globalciler nerdesiniz? ) küresel ısınma için uzmanlar yıllardır yalvar yakar oluyorlar böyyük devlet başkanlarına...
Ama sera etkisi yapan gazların üretiminde kısıtlama yapılmıyor.

Bugün dünya üzerinde atmosferi en çok kirleten üç ülke var.

1- ABD
2- Çin
3- Hindistan

Diğer ülkelerin centilmenlik gereği kendi aralarında imza attıkları kyoto sözleşmesi ile atmosferi tehdit eden gazların üretimi çok azaltılmış olmasına rağmen yukarıda adı geçen bu üç ülke inatla imzaya yanaşmıyor...

Ben işime bakarım,gerisi önemli değil diyor...

Ülkemizdeki durum ise orman alanlarının azalması ile daha da vahim bir şekilde ortaya çıkıyor...

Yağmalanan ormanlar,yeşil sahalar, imara kapalı alanlarda birden bire yükselen lüks konutlar.... neyse bizi aşar bu konular.

Yani demem o ki 5 YTL ile kurtulmak söz konusuyla 10 verelim 15 verelim...Sorun değil....

Ama Çağdaş'ın söylediklerine de katılmıyor değilim.

Küçük bir anımı anlatayım konuyla çok ilgili

İlkokuldayken izciydim

Birgün bizi bir otobüse doldurup bir araziye götürdüler...

Soğuk birgün...Kısa bermuda şortlarla morarma halindeydik

Bir kamyon dolusu çam fidanı elimizi öpecekmiş meğer

Ogün soğuğa rağmen bir sürü izci nasılda çam dikme yarışına girmiştik.
Bize iyice belletmişlerdi nasıl çam fidanı dikilir diye...

Bütün kriterlere uyarak saatler sonra bütün boş araziyi çam fideleriyle doldurmuştuk.

Başımızdaki siyah palto giyen beyaz saçlı amcalar bize burasının hatıra ormanı olduğunu hızlıca anlatıp gittiler

Biz iyi bir iş yapmanın keyfi ile üşümeyi de unutup okullarımıza döndük.

Artık bizim bir ormanımız olacaktı

Aradan uzun zaman geçti.Yolum yıllar sonra o arazinin yakınlarına düştü...

Artık büyümüştüm...Gidip benle birlikte büyüyen "hatıra ormanımı" keyifle izleyecek gururlanacaktım...

O da ne....ormanıda geçtim....Diktiğimiz fideler bile yoktu...

Sonradan öğrendim ki bizden sonra düzenli sulanmayan fideler makus kaderlerine yenilmişler topluca kuruyup yok olmuşlardı...

Sonra ne mi oldu....

Biz büyüdük...

Yeni minik izciler gidip fide dikiyorlar yine....

Herkese sevgi ve selamlar...

Tarih: 2 Şubat 2007, 21:50 - İp: 88.***.**7.243
leoparis
leoparis (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

küresel ısınma dediler ,dün gece tvlerde yok efendim protesto var eyy halk katılımda bulunun saat 19:55 v.s bi dünya yaygara yaptılar.noldu? kessenize yayını madem çok duyarlısınız... küresel ısınmadan bile daha büyük tehlike tv ler bende kampanya başlatıyom:D bu gece 19:55 te herkes tv sini balkondan aşşaa atsın:D

Tarih: 2 Mart 2007, 11:33 - İp: 88.***.**5.57
ayseilhan
ayseilhan (üye)
İzmir / Amatör

burkay bahsettiğin anına hiç şaşırmadım sanki benimde anısal belleğimde benzer bi kayıt mevcut :D iyisimi olacağına varır herşey deyip yaşayın gitsin,zaten öss kpss derken hayatı tükeniveriyo insanın evreni düşüncek dert etcek yer kalmıyo,vazgeçtim çabalamayın,nede olsa ASIL SON yakınbelkide oyuden elimizden bişey gelmeyişler
sevgiler

leoparise gelince haklısın haklı olmasına da keşke daha makul bi öneride bulunsaydın mesela

Tarih: 2 Mart 2007, 15:21 - İp: 88.***.**0.12