Fotoğrafçılık Forumları
Foton Kuşağı Ve Ekmek, Lor Peyniri
http://www.indigodergisi.com/didem_foton_11.htm
http://www.kuvayimilliye.net/detay.php?id=2053
Yazıları okumanızı isterim bu yüzden bu forumu açtım...
Sevgiler herkese
hepsini okudum ilkinden bişey anlamadım. inanmadımda.
yalnız 2.si konusunda tartışabilirim haklı taraflarım var.
ama üstün çıkacağıma %100 emin olduğum için tartışmayacağım.
şuralarda takıldım ama;
Dönüşte sokağın köşesine gelince elimde poşet koşarak apartmana gidiyorum...
Komşularım "spor yapıyorum" diye bana imreniyor!...
Eve gelince terli terli hemen banyo yapmaya giriyorum demek isterdim ama bunuda yapamıyorum...
Hatta sağlıklı olma konusunu arkadaşlarınada öyle güzel anlatmışlar ki ; "EKMEK ARASI grubumuz bayağı kalabalık oldu baba" diye anlatıyorlar...
Kilosu 7-8 milyon olan Beyaz Peyniri her zaman alamıyorum ve çoğu zaman kilosu 2.5 YTL olan "Lor Peyniri" almak zorunda kalıyorum...gerçi tadı hoşumuza gidiyor artık ama satıcıdan isterken içim biraz buruk oluyor..
Şimdi onunda yolunu buldum ; BÖREK için aldığımı söylüyorum...
Geçen gün satıcı "abi sizin evde ne çok börek yapılıyor" dediğinde ne diyeceğimi bilemedim...
Pastırma koktuğunda eşim ve ben hemen başlıyoruz:
"ıyy ne biçim koktu..iğrenç..."..
Çocuklarımıza böyle "oyunlar" yapmak hiç hoşumuza gitmiyor ama MECBURUZ...
Benimde babam memurdu..ve en son pastırmayı 11-12 yaşımda güneşli bir bayram sabahı yemiştim...tadı hala damağımda...
Çocuklarım 8 ve 10 yaşlarında..ve onlar daha hiç pastırma yemedi...
Portakal 2 YTL...bu yıl hiç mandalin alamadım hem kilosu 3 -3,5 YTL hem de çok az var...bahanede hazır: SOĞUK varmış...
Bilinçsiz tarım politikası demiyorlarda...
Haftada 2-3 gün bol bol greyfrut alıyorum ve suyunu sıktıktan sonra şeker katıp içiyoruz... Hem çok yararlı hem de kilosu 0,45 ytl...
Her sabah mutlaka 1 bardak sütlerini ihmal etmiyoruz...
Geçen gün paketin dibinde kalan bir bardak süte bir bardak SU ilave edip iki bardak süt! verirken eşimin gözleri dolmuş....
Ağlama dedim, senin suçun yok..."Light süt vermişsin" dediğimde gülümsedi...
"Baba annem niye başını örtmüyor? Resmen dondum kaldım..
ve korkarak sordum: Neden oğlum?
Arkadaşlarıma yaz aylarında top, bisiklet, bebek ve bir sürü oyuncak veriyorlarmış..Ve o arkadaşlarımın hepsinin annesinin başı örtülü"...
O kadınların hiç suçu olmadığını ve asıl suçun o oyuncakları dağıtıp OY İSTEYENLER olduğunu 8 yaşındaki oğluma anlatmak için o kadar çok çaba harcadım ki anlatamam...
Siteler arasında gezerken beni çok etkileyen bir yazıya rastladım...
Bu yazıda KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN o büyük kahramanlarının savaş sırasındaki yemek mönüleri vardı...
Sabah: bir tas çorba,yarım ekmek...
Akşam: Patates,varsa ekmek...
bir başka gün...
Sabah: Lapa...
Akşam: Peksimet ve çay...
Tam bu yazının etkisinde iken başka bir sitede 2008 yılında Afrikada yaşanan bir DRAM fotoğraflar ile gözler önüne seriliyordu... Fotoğraflarda kerpiçten yüzlerce ev var..ve her evin damında yaptıkları EKMEKLERİ güneşte kurutan insanlar... Önceleri normal gelen bu resimlerin altındaki bilgi notunu okuduğumda SARSILDIM...
Afrikadaki o insanların HER ÖĞÜN yediği EKMEĞİN tarifi: TOPRAK su ile karıştırılır ve ÇAMUR haline getirilir... Bu ÇAMUR bir tülbentten geçirilerek içindeki TAŞ ayıklanır ve içine YAĞ, TUZ varsa ŞEKER(şekeri çok zenginler koyabiliyormuş ya da özel günlerde) koyularak bir hamur elde ediliyor.. Ve bu hamurdan daire şeklinde parçalar kesilip güneşte kurutulmaya bırakılıyor...ve bu yapılan EKMEK! para ile satılıyor...
Yıl 2008...
Sürekli almak isterim ama bir kilo "gerçek bal" ın fiyatı 12-13 YTL..ve o Afrikalıları düşündüğümde buna da şükür dedim...
Akşam haberlerde bu ayın enflasyon oranı açıklandı...ve SORUMLULARIN yüzümüze baka baka ALAY ettiğini görmek beni çok üzdü..
ŞEKER-UN-ZEYTİN-PEYNİR olmadıktan sonra %1 olsa ne yazar...
Ben bunları yaşarken MİLLETİN VEKİLİNİN! kendisini ,KAHRAMAN TÜRK ASKERİNİN VATAN İÇİN VERDİĞİ uzuvlar sonucu eriştiği mertebe olan GAZİLİK ile bir tutması ve GAZİLER ile aynı hakları kendisine tanıması ile utandım...
10 milyar maaşı olan bir vekilin bedava olarak hastahanelerde tedavi görmek için kendisini GAZİ ilan etmesi karşısında ben söyleyecek bir söz bulamadım...
SORUMLU MEMURUN dediği gibi asgari ücretin alım gücü artmış ya bende şu andaki işimden çıkıp 400 YTL ye asgari ücretle çalışayım..ve 6 çocuğumuzla birlikte aylık 400 YTL ile geçinelim...hayatta kalalım ve artan para ile 6 çocuğumuzu üniversitede okutup adam edelim...
Eğer başaramazsam "Yıllardır giydiğim bu kareli gömleğimi çıkartırım"
hikaye tadında yazılmış ve içinde göndermeler bulunan bir yazıydı bu.
hikayenin gidişatı itibariyle içersine iyi serpiştirilmiş AKP düşmanlığı..
haklı tarafları var elbette ama haksız taraflarıda var.
Siyasetten anlamadığım için YORUM YOK
İlki tamamen bilimsel bir araştırma ve inanıp inanmamak çokta önemli değil ama okunması gerektiğine inanıyorum...
İkincisine gelince evet belki de bir akp düşmanlığı ama hikaye tadında bir anlatımı okumak kimseye zarar vermez sanırım anlatım dilini kuvvetlendirir
aslında ilk baştaki elbet bilimin dediği ve doğruluk payı yüksek. ama bela geliyoum diyor ve çok büyükmüş. yani hadi gelin elele verelim bu beladan kurtulalım desek ne olacak? hiçbişey. maddenin en küçük birimi (atom) bile mutasyone uğraşayacak madenler (petrol) uçacak falan deniliyor. hani demek istediğim o bilimsel veri güzel ama napalım gelirse başımızın çaresine bakamayız hatta kimse bakamaz. o yüzden o iş bizi aşar takdii ilahi artık o mesele.
he bana sorsalar mutasyonla at gibi gövden insan gibi başın olacak dense ben şahsen kabul etmezdim ve ölmeyi tercih ederdim.
ikincisine zaten anlatımın güzelliğine katılıyorum demek istemiştim mesajımda. Verilen örnekler bazen kanımı dondurdu bazende kendi yaşantımdan utandım. Özelliklede savaş gazisi olayından ve çamur ekmek olayıyla asker yemek menüsünden..
içinde doğruluk payı çok 2. hikayede..
ve çoğu insanın böyle yaşadığına tanık oldum.
üzüntü verici.
yazılar için teşekkürler.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Podcast - Dernek-mercek Bahane; Fotoğraf Çekmek Şahane!!!
04 Eki. 2021, 17:44 miratcenk
0263204 Eki. 2021, 17:45
miratcenk -
Evde Vesikalık Çekmek İstiyorum
11 Şub. 2020, 14:02 cihat çapa
10608921 Eyl. 2020, 17:10
kadir_150 -
Sinematik Videolar Çekmek İçin 15 Harika İpucu
05 Nis. 2019, 12:49 omaryayla
1233105 Nis. 2019, 20:13
mete007 -
-
-
Makro Lens Almadan Makro Fotoğraf Çekmek!
18 Eyl. 2018, 12:31 omaryayla
0306718 Eyl. 2018, 12:32
omaryayla -
Sinematik Drone Videoları Çekmek!
08 Oca. 2018, 12:03 omaryayla
0374408 Oca. 2018, 12:04
omaryayla -
Ankara da Fotoğraf Çekmek Engellere Bağlı...
08 Tem. 2017, 13:25 thorgal
2395421 Tem. 2017, 20:39
thorgal -
Finepix Hs 25 Exr İle Ürün Fotusu Çekmek
11 Mar. 2015, 16:31 onurcls
1338527 May. 2017, 16:33
papriko -