cihat çapa
cihat çapa (üye)
Sakarya / Amatör

Evde Vesikalık Çekmek İstiyorum

arkadaşlar evde vesikalık resim çekmek istiyorum ve bunu defalarca denedim bir türlü kaliteli fotoğraf baskısı yapamadım...
Resimlerim pc de net göründüğü halde tam net basılmıyor..
Resimlerde renk tonları Pc deki gibi olmuyor ve bazı bölgelerde kahverengi gibi lekeler çıkıyor..
Bunların sebebi nedir arkadaşlar..bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum..
Birde bana vesikalık çekimi için makine ve yazıcı ayarları hakkında bilgi verirseniz memnun olurum..yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Makine: Nikon Coolpix L10
Yazıcı: Epson L800

Tarih: 11 Şubat 2020, 14:02 - İp: 212.***.**4.179
cihat çapa
cihat çapa (üye)
Sakarya / Amatör

arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek kimse

 

Tarih: 14 Şubat 2020, 12:02 - İp: 212.***.**4.179
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Size çözüm diye sunacağım şey, önümüzdeki onlarca yıl boyunca siz ve ailenizin herhangi bir fotoğraf stüdyosunda tüm vesikalık ihtiyacınızı karşılamaktan daha pahalı olmasın sakın..

epson, ikinci el mi .... şu an benim masamda da aynı cihaz duruyor, kafalarını değiştirmem gerekir biliyorum. ama buna değmeyecek. basit yazı ve grafik gibi ihtiyaçlarımı görüyor.

elinizdeki kompakt makinede mi acaba sorun, yoksa aydınlatmada mı.. yoksa her ikisi de sizi referans alınması gereken değerlerden uzaklaştıran unsurlar mı..

Görmeden - bilmeden yorum mu yazıyorum. bu kadar uzaktan, daha iyi ne mi yapabilirim..

Vesikalık ihtiyacınız için, Sakarya'dan iyi stüdyo önerebilirim.. eski bir netfotoğraf üyesi, Cevat beye gidebilirsiniz, çark caddesi foto özen olarak hatırlıyorum..








Birde, floresan ışığı ve 6500-9000 kelvin gibi renk tonlarından uzak durun.


 

Tarih: 15 Şubat 2020, 01:09 - İp: 95.***.**8.160
cihat çapa
cihat çapa (üye)
Sakarya / Amatör

@mete007 öncelikle ilgin için sağolasın.epson yazıcım sıfır..fotoğrafçılara kızdım kendim vesikalık basmak için özel aldım.nette araştırdım çok olumlu görüşler gördüm..birde en son vesikalık çektirdiğim fotocuda aynı makineyi görünce aldım..kimlik değiştirmek için 1 foto lazım adamlar 4 ten aşağı çekmiyor ve 4 resime 30 tl istiyorlar..ayıptır günahtır..oysa nufus dairesi tek resmi aldı sisteme kopyaladı ve resmi geri verdi..bu 4 resim 6 ay sonra çöp olacak yazık değilmi..şimdi birileri çıkacak ve fotoğraçıları savunacak yok kiradır vergidir emektir vs vs gibi. evet tabiki onlarda ekmek yiyecek ama vatandaşıda düşünmeleri gerek..10x15 kağıttan 4 resim çıkıyor 30 tl..kardeşim haydi 1 olmaz kağıdın bir kısmı çöp olur bari 2 adet çekte sen ekmek ye bizde 4 yerine 2 resim çöp olacaksa olsun..birde fiyatları tane başı 7.5 tl yapacağına o iki resmi 5 tl ye çek günde 2 müşteri geliyorsa 20 olsun...
herneyse.benim epson L800 makinemim ayarlarını yapabilsem sorun halolacak sanırım..birde Nikon Coolpix L10 bu iş için uygunmudur anu bilmiyorum ve yardım bekliyorum....

#cihat çapa' tarafından 15.02.2020 16:44:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Şubat 2020, 16:40 - İp: 212.***.**4.179
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Elinizdeki kompakt makinenin, o iş için çöp olduğunu söyleyeceğim .. belki inanmayacaksınız.. Sadece aydınlatma sistemi için 3-5 bin usd harcamanızı önereceğim, forumda başkası ortaya çıkıp "şunları al daha ucuz

 

Tarih: 16 Şubat 2020, 11:08 - İp: 95.***.**8.160
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Elinizdeki kompakt makinenin, o iş için çöp olduğunu söyleyeceğim .. belki inanmayacaksınız.. Sadece aydınlatma sistemi için 3-5 bin usd harcamanızı önereceğim, forumda başkası ortaya çıkıp "şunları al daha ucuz" diyecek.. o kimseler renk ısısının ne olduğunu söyleyemeyecek. Bırakın kompakt makineyle vesikalık çekmeyi, kit lenslerin stüdyo şartlarında yeri olmadığını söyleyeceğim, ona da itirazlar hazır. 90 lı yıllarda bile, stüdyo aydınlatma sistemine 20 bin usd verdiğimizi hatırlıyorum..

Emin olun, 25-30 lira gibi rakamlar stüdyoda çekilen biyometrik fotoğraf için gayet ucuz. ortalama bir dükkan kirasının 4 bin TL olduğunu duyuyorum. O işi zamanında kuralları belirleyecek ağırlıkta yaparken, bugün "-o çark nasıl dönüyor." demekten kendimi alamıyorum..

 

Tarih: 16 Şubat 2020, 11:16 - İp: 95.***.**8.160
onurkartal
onurkartal (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

https://tr.link/vAqb bu video işinizi göreceğini düşünüyorum ben.

 

Tarih: 27 Mart 2020, 18:14 - İp: 88.***.**8.245
cem123
cem123 (üye)
İstanbul / Firma

Almış olduğun fotoğraf makinesi ve baskı makinesiyle kaliteli fotoğraf elde edemezsin, bunu net olarak söyleyebilirim. Bir fotoğrafçıda o ekipmanları görmüş olman, nette iyi yorumlar görmüş olman bu gerçeği değiştirmez. Onun dışında fotoğrafçılık mesleğine yaklaşımını saygısızca buldum. Ben sana ne iş yaptığını ve kaç para kazandığını sorsam, sen de bana X mesleğini icra ediyorum ve Y kadar para kazanıyorum desen, ben de sana X işi için Y para çok, sen çok daha azını hak ediyorsun desem, sana korkunç büyük bir terbiyesizlik, saygısızlık yapmış olmaz mıyım? Kimsenin kimsenin mesleği ve kazancı hakkında dışarıdan hesap yapma, şu kadar olmalı bu kadar olmalı deme lüksü olamaz. Ben de fotoğraf stüdyosu işletiyorum. 4 adet vesikalığı da 30 liraya çekiyorum. Bütün ayın maliyetlerini düşünce her bir 30 liradan 3 lira, en fazla 5 lira cebime kazanç kalıyor. Vesikalık adetleri de sadece satışla ilgili bir konu, fotoğrafçıya 1 adet vesikalıkla 4 adet vesikalığın maliyeti aynı. Aynı kartı basıyor çünkü. Dolayısıyla fotoğrafçıya girip, sana bir adet vesikalık gerektiğini söyleyip 4 adetin fiyatı üzerinden pazarlık yapmanın bir anlamı yok. Yakınımda bir restoran var, normal standart et dürüm döneri 45 liradan satıyor. Öbür tarafımda şık bir kahveci, bir fincan kahveyi 20 liradan satıyor. Ben demiyorsam onlara senin maliyetin şu kadar, şu kadardan satarsan daha çok müşteri gelir sana, onlar da bana aynı şekilde ukalalık yapamaz. Renkleri de makine ayarlarını sorarak tutturamazsın. Kullandığın monitörün IPS'liğinden renk kalibrasyonuna, ICC profillerine kadar bilmen gereken çok şey var. Mesleğimi karmaşık gibi göstermeye çalışmıyorum, sadece öyle her şey dışarıdan bakıp atıp tutmakla olmuyor.


#cem123' tarafından 06.06.2020 12:35:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Haziran 2020, 12:30 - İp: 176.***.**9.59
esrefozbek
esrefozbek (üye)
İstanbul / Amatör

Fotograf makinan yeterli hatta fotoğraf çeken bir cep telefonun varsa, bu printırla vesikalık ve biyometrik fotograf işini evinde gayet iyi yapabilirsin. Vesikaliık ve biyometrik fotograf için eskiden olduğu gibi, stüdyo kurmaya gerek yok. Eskiden cep telefonu ve fotograf yazıcıları yokken şartlar stüdyoları gerektiriyordu. Şimdi artık stüdyoların devri kapanıyor. Biraz yazıcının renk ayarlarını keşfetmen gerekiyor. Sorun sadece bu. Işık için gündüz saatlerinde tül çekili perdenin önünde yanlamasına durduğunda yüzüne vuran ışık yeterli oluyor. Biraz gölge kalan tarafta ise Dodge tool ile aydınlatırsın. Sen de kendi evinin uygun ışıklı noktalarını keşfet. Ben 6 senedir biyometrik ve vesikalik fotolarımı evde hazırlıyorum. Ailemin fotolarını da. Kimliğimde, pasaportumda kendi çektiğim fotolar var.Kimse de bana bu fotoğraf olmamış demedi. Önceleri printırım yokken https://www.hizlifotobaski.com 'dan çıktı alıyordum. Bu yılbaşında Epson ECOTANK L3151 aldım. (950 tl) https://www.cescesor.com/ dan da kağıt aldım. Şimdi 4 tane kağıt için 30 tl vermek yerine zaten, elimde ödevler için kullandığım printırı ve cep telefonumu kullanarak istediğim kadar vesikalik alıyorum. Hatta hoşuma giden fotografların çıktılarını da alıp albüme koyuyorum. Senin printırın çok daha iyi. Hatta İstanbul-TORIUM-migros 5M de gördüm, flaş bellekle fotoğrafını getir, çıktını al şeklinde makina konulmuş. Deneyeceğim. Velhasıl kelam, kimse seni yapamazsın edemezsin diye korkutmasın yaparsın. 50 kuruşluk bir fotoğraf kağıdına Stüdyoların kirasını ödemek için 30 tl vermene gerek yok.

 

Tarih: 7 Ağustos 2020, 20:24 - İp: 212.***.**0.26
esrefozbek
esrefozbek (üye)
İstanbul / Amatör

lokantacıların sen evde iyi yemek yapamazsın, bu iş çok karışık, öğrenmen gereken çok şey var, bu yüzden gel sana öğünü 20 TL'ye yemek verelim dediklerini düşünüyorum. Elimde ocak ve malzemeler olduktan sonra daha iyi yemek yaparım diyorum onlara. Benim yapamayacağım bir iş olsaydı, bu mesleki eğitimi olmayan kişiler nasıl yapıyor diye bi düşünürdüm.

 

Tarih: 7 Ağustos 2020, 20:40 - İp: 212.***.**0.26
kadir_150
kadir_150 (üye)
İstanbul / Amatör

Ben ışık alan bir yerde cep telefonu ile çektim. Gayet de güzel oldu. 5m migros ya da media markt da çıkarıyorlar. Şubeyi arayım sorun .
https://forum.donanimhaber.com/migros-fotograf-baski-1tl--141180445

Burada fotoğragçılar sizi linç etmiş galiba. 3 tane de video atacağım yararlanın. Bana da 4 taneye 30 ve 20 tl dediler. 1 Tlye basmaya giderim.
https://www.youtube.com/watch?v=lhiWCl2fm_M
https://www.youtube.com/watch?v=9RtCD3iTuqc
https://www.youtube.com/watch?v=qHa2NVSV6hM

 

Tarih: 21 Eylül 2020, 17:10 - İp: 185.***.**9.94
  • 1