Fotoğrafçılık Forumları
Ev Yapmak Yaramadı Bana
Öfff öffff;
İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Ne fotoğraf çekmek, ne yüklemek, nede yorum yapmak. Nede forumlara yazmak. Lazut hocadan beter oldum valla. Üffffff
Acayip bunaldım. Mahvetti bu ev beni. Beni bu hale getiren mühendis benden beter olsun.
Sizlirde hakkınızı helal ediniz.Başınızı 2 seneden beri ağrıtıp duruyorum. En iyisi kimseyi rahatsız etmemek sanırım.
yoğurt dedinizde artık dışarıda satılan yoğurta güven olmuyor.içine israilden ithal jelatın katıyorlar diyorlar.içinde mendebur bir hayvanın yağı varmış.onuda bulamazlarsa nişasta ve bilimum türklerin aklına gelen herşeyi katma ihtlmali varmış.
o yüzden bizde yoğurtu evde yapıyoruz.azıcık mayanın sağlığa etkisi fazla olmaz.o sadece yoğrtu mayalamak için.sinbonun yoğurt makinasını aldık,karton kutulu sütlerden markalı olandan güzel oluyor fakat markasız olanlardan eyi olmuyor.
ekmek oldu şimdi bizim burda 70 kuruş.fakat biz daha önceden de ekmeği sağlık için evde yapıyorduk,ekmek makinası aldık mis gibi evde yapıyoruz.en azından içimize siniyor.ekmekten bir şey çıkmıyor.fakat bunun ayarlarını öğrenen kadar biraz bocaladık.sonunda öğrendik.oda ısısı koyulan suyun sıcaklığı bile ekmeği etkiliyor.sağlık için tavsiye ederim.bakalım teknoloji nereye gidecek.
kelime haznemiz lebaleb doluyor..deyimler-vecizeler şarapnel parçaları olmuş dimağımı tarümar ediyor..öğrenmenin yaşı yok derler........öğretenlerin canları sağolsun..babıalinin yüksek kapısından mürur edip geçerken tesadüfen bir atlı süvariye denk geldim..........hey gidi günler....mazi kalbimde yaradır...
Ekmeğide evde yapmak gerek keza.
Ben onun için tüplü saç almayı düşünüyorum. yufka ekmek kavramını çok sevdiğimden olsa gerek. Havalar düzelince balkonda yapılma faaliyeti ifşa edilecek.
İstanbullulara acıyorum gerçekten. Hiçbirşeyin orjinal gerçek hakiki lezzetini bilmezler. Ne ekmeğin ne hakiki anam babam yoğurdunun.
Pazaremmi sen bilirsin tüplü saçta hangi markayı tercih etmek lazım.
ben alırsam sizin gökdelen kesin hak ile yeksan olur okyanus efendi. en iyisi ben karışmiim. Aristonun varsa alma sakında ne alırsan al. benim aristonlar karantileri biter bitmez gümleme mertebesine gitti.
neyse efenim bak zaten i30 cw alma niyetindeyim bozman kafamı alırım bak.
torent dosya nedir bilirmisiniz. torint dosyalar indirme mertebesindeyim bu ara.
Ekmeği evde yapıyoruz keza kek te evde yapılmakta,,un sökedir..su ayarı ve oda sıcaklığı önemli ve de maya gramı..Gerisi kolay..Çünn çünn dedi mi OK..
Taze balığın üstüne istediğin kadar süt iç yoğurt peynir ye bişi olmaz ama taze olacak,, angarada sakarya çarşısında tazesini bulmak zordur,yol var yordam var nakliye mertebesinde,,bizim burada deniz 200 mt var yok..Hâl de yakın, balıktan yana derdimiz yok,bazende gırgır veya çatana tekne mukabili canlı balıkta tutulmaktadır binaley,,....,,.Elbise ile dalmakta ayrı bir zevk zira,canın ne isterse onu vurur yersin o günü taze..Partikül ve plaktonlar fazlaca olmadımı cam gibi görüntü aşağıda hep..
Ne diyon pzremmi sen,adamın bacası yokmuş bak..
Balığın üstünede güzel tahin helvası gider..[ardından asitli gazozu içtin mi ağzın köpürür ona dikkat]
Organik süt alma mertebe sahası 40/50 km bana,,Sarıyerin ardı deniz kenarı otlama mukabilinde akşama sağılma neticesi.,yabancıya litresi yediyüzelli krş, kaymağı bilem bir parmak oluyor şekerkasar renginde [ekru] ..
Organik yoğurtmaya bulunur ,[çakmaklara gaz ve akıbil doldurulur,jéton ve kontür bulunur mantalitesi gibi]..
balık dedinde ben balık hastasıyım lakin çupralar,somonlar hep çiftlik, eski tadı vermiyor artık.fakat sarıkanat tam bir ziyafet,fakat bizim insanımız iki balığı bilir biri istavrit diğeri hamsi, oda sezonluk.
yav almış kendine bi gecekondu. bacası bilem yok. fakir mukabili emmi.
okyanus emmi özendirme insanı yav..
burda bize en yakın su kütlesi pohlu dere var.. ondan da çıksa çıksa pantolon balıı çıkar heral..
taze süt demişin onada bi ayrı içerlendim. zira en son taze süt içeyim derken az daha boğuluyordum.. ineğin ayağı kaydı üstüme düştü.
sonnacığıma.. bir ara bizim ailede bi takım sağlık sorunsalı hasıl oldu.. doktur bey ısrarla ve şiddetle lor peyniri dedi.. biz ona dedik kaşar.. yok dedi kaşar dediğin yağdır.. lor yiyin mis gibi katkısız işte diyince yumulduk lor'a..
bi süre "oh ne güzel halis sütten lor yiyoruz" diye kandırdık kendimizi.. meğer sonradan öğrenecekmişim lora yarı yarıya su katsan anlaşılmazmış.. su yemişiz..
evde ekmek yapıyoz diyonuz.. acep unu nerden alıyonuz diye sormak ilazım.. unculara iş yapıyorum. o unlarda neler olduğunu biliyorum.. sırf buğday sanmayında.. ağartıyolar onu çamaşır suyu mukabili..
şaban abime burdan selam ederim.. babıalinin olmasada cıbaliden ossun.. karakolda ayna varda bizmi bakmadık.. hey gidi günler hey..
unu nerden alıyorum tabiki köyden. has hakiki değirmen unu.
arabanın arkasında bir çuval getirmiş idim yaz mevsimi bağlamında.
bizimki normal un. anam babam unu yani eski usül keza mukabili.
unda bir de şöyle bir vaka var. eskiden özlü un diye bir kavram hasılası vardı. bazı buğdaylarda özsüz olur unu hamur kıvamına gelmez idi. şimdi bütün unlara kimyasal katkı koyup hepsini özlü hale getiriyorlarmış. onun için yediğimiz pideler hakeza lavaşlar lastik gibi oluyor.
bu arada büyük carfurlarda organik ekmek var tavsiye ederim çok lezzetlidir.
keza halk ekmek ltd.şti. nin de organik tam buğday ekmeği var. mikros gibi marketlerde de satılmakta o da lezzetli. ısrarla arayınız.
Bide kurtlanmış un kötü değildir..
ister eleyip ye gitsin
ister elemeden ye gitsin..
proteinli proteinli...
İlgili olabilecek konular
-
Halil Erkal Vefasız Sevdiğim Nazlı Cananım
05 Şub. 2025, 14:18 prodersler
021405 Şub. 2025, 14:18
prodersler -
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
272525 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
E Devlet'ten Sertifika Sorgulama
24 Oca. 2025, 17:19 prodersler
023124 Oca. 2025, 17:19
prodersler -
-
-
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
022826 Ara. 2024, 00:54