Fotoğrafçılık Forumları
Bir Soru
merhabalar..merak ettiğim bişey var..bu sitede (yani sizler) fotoğrafçılığa gönül vermiş insanlar var...ben sadece meraklıyım inanın fotoğrafçılıkla ilgili kullandığınız terimlerden hiç bir şey anlamıyorum
ama araştırmacıyım...az çok öğrenip ben de kendimce fotoğraf çekmek istiyorum...acaba fotoğrafçılık için illaki eğitimini almak şart mı ? üniversite yani...sizler nerelerden mezunsunuz ya da kendinizi nasıl geliştirdiniz ? çok güzel bir meslek olsa gerek... ( sakın yanlış bir anlama olmasın..hani vardır ya konservatuar mezunu olanlarla olmayanların şarkı söylemesi gibi bişey değil bu soru..inanın fotoğrafçılık çok farklı her yönüyle...sizler gibi tecrübeli olmayı çok isterdim..) teşekkürler..
egitim almana gerek yok unıversite gibi..
fotograf cekenlerin yuzde 99ununda egitim aldıgını sanmıyorum..
kendi kendini geliştirmen kolay,heleki dijital cagda,,
analog zamanında emek isteyen hersey artık cok daha kolay sekilde elde edilebiliyor..
aradıgın herturlu bilgiyi nette bulup dijital makinende pratige dokebilirsin..
Okul mezunu olmaya gerek yok. Merak sahibi olmak yeterli. Zaten sitede fotoğrafçılıkla ilgili okul mezunu varmı onu da bilmiyorum, tanıdığım insanlar arasında yok en azından.
Bilmediğiniz terimleri zaten ya bu sitede ya da internet ortamında bulabilirsiniz.
Yinede merak ettiğiniz birşeyler olursa sorun. Cevap veren çıkar mutlaka.
öyle üniversite mezunu olmanıza gerek yok. yani illede olmak gerekiyorsa aten onlara fotoğraf sanatçısı diyorlar. ama adını bildiğim bir kaç ünlü türk fotoğrafçısı fotoğraf bölümü mezunu değil.
öğrenmek kolaydır terimleri sadece insanın kendini geliştirebilmesi için azim ve iyi bir araştırma gerekir yani dersinize iyi çalışmanız gerekir.
bilmediğiniz terimleri gerek bu siteden gerekse google dan rahatça bulabilirsiniz. ama kısa kurslarda oluyor bir çok şehirde. bunlar size yüzeysel olarak iyi bir bilgi veriyorlar. tabi seçenek sizin. vaktim var derseniz kendi araştırmanızlada öğrenirsiniz.
buyrun, bu linkteki dosyada fotoğrafçılık adına a dan z ye tüm bilgiler mevcut. şiddetle okumanızı öneririm.
http://rapidshare.com/files/87523647/egitim.pdf.html
ilkel çağ
Taş devri
Cilalı taş devri
Eski çağ
Yeni çağ..
vee
sonunda dijital çağ
teknolojinin öğüttüğü mesleklerden biridir fotoğrafçılık.
eskiden telefon aletinin ilk günlerinde konuşmak istediğiniz kişinin adını yada numarasını santral görevlisine söyleyip bağlanırdınız..
şimdilerde telefonun nasıl kullanıldığını bilmeyen yok.. (annem hariç)
eskiden meslek olan fotoğrafta şimdilerde hobi oldu..
yakında fotoğraf çekmeyi bilmeyen kalmayacak.. fotoğraf çekmeyi bilmek yaşamın gereklerinden biri olacak aynı telefon gibi.. çünkü yeni trafik düzenlemelerinde kaza sonrası fotoğraf zorunluluğu getirildi. Bunun için herkes en azından araba kullanan herkes yanında en azından kameralı bir cep telefonu bulundurmak ve fotoğraf çekmeyi bilmek zorunda.
Bakalım dijital çağ ve teknoloji yakın gelecekten hangi meslekleri öğütecek.. benim mesleğimede el attı ama biraz daha vaktimiz var..
Dijital devrimin öğütmesini istediğim başlıca meslekler..
Doktor
Polis (özellikle trafik)
Avukat
Tamirci
Sucu (hani şu damacanacılar)
Avukat
Nikah memuru
Rütükçü
Avukat
Maliyeci
Vergi Denetmeni
Avukat
Şöför (özellikle minübüscüler)
Avcı (zevk icabı av yapana meslek denirse)
Avukat
Bide bitmesin istediklerim var..
Aşçı
Şef Garson
Garson
Komi
Saki
Balıkçı
Kanatçı
Tatlıcı
Soğukçu
Masajcı
Berber
aklıma geliverenler
Eğitim şart en az 2 ünv.bitirmelisin sonrada dijital bir makina alıp onunla dia çekmeye çalışmalısın o zaman öğrenirsin
teşekkürler...
öyle üniversite mezunu olmanıza gerek yok. yani illede olmak gerekiyorsa aten onlara fotoğraf sanatçısı diyorlar.
gurhan boyle demişsin ama, fotografcılık okuyanların yuzde doksanına sanatcı kompleksine girmiş kibirli ukala varlıklar denir.. sanatcı denmez..
bunlar hiçbir sekilde eleştiriye acık degildir,kendi fotograflarını yenı bır tarzın hatta yenı bir akımın bazıları onuda gecip yenı bir cagın baslangıcı sanar..
muhakkak doğrudur gajin, hatam varsa affola. yani ben genel bir tabirden bahsettim. olurda bir gün ben de kazanırsam o bölümü kimbilir bende sanatçı sanarım kendimi (!?)
Roktomet başa beladır.
pzarbey hocam sen ders çalışmıycakmoydın. bak kalırsın sonra sınavda
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
024107 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
065910 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
247629 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
Foruma Soru Yöneltme Kuralları (!)
03 Nis. 2008, 14:58 ocaklilar
495162818 Ağu. 2024, 01:30
abaltaci -
-
-
-
Drone Teknolojisi Fotomuhabirliği Nasıl Etkiliyor?
17 Eki. 2023, 14:29 miratcenk
080217 Eki. 2023, 14:29
miratcenk -