pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aşağılık Medya

11 Eylül saldırılarında televizyonlarda kaç ölü kaç yaralı gördünüz. İspanyada metro bombalamalarında kaç ölü kaç yaralı gördünüz. Hatırlıyormusunuz. bİr tane bile ölü ve yaralı görmediniz.
Çünkü onların medyası bizimki gibi reyting avcısı değil. Ülke menfeatlerini herşeyin üstünde tutmasını biliyorlar. BUnu düşünmeseler bile belli meslek ilkeleri var. İnsan olmanın ne demek olduğunu en azından kendi insanları için düşünüyor ve ona göre yayıncılık yapıyorlar.
Biz mi ne kadar kan ve revan içinde insan varsa , ne kadar acılar içinde ağlayan çırpınan bağıran paramparca olmuş insan varsa onu yayınlaymayı görev biliyoruz. KEmbilir belkide bu savundukları bazı terör örgütlerinin çok çok seviyeli medya gruplarımıza biçtiği birer roldür. Zİra kendileri bunu yapanlara bundan daha fazla yardımcı olamazdı.
Yazıklar olsun diyor bu aşağılık insanlar kadar aşağılıkça yayın yapan tüm medya organlarımızı kınıyorum. İnşallah bu son olay rtükü harakete geçirdiği gibi ilkeli yayın cılık açısından belli ilkeleren getirildiği bir aşama olur.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 20:03 - İp: 88.***.**7.75
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yahu 14 yasında kıza tecavuz eden,patron,hukumet yalakası, tek işi hedef gostermek kin kusmak olan, kimlerin parasıyla yasaıgı belli olmayan,bugun oyle yarın boyle konusan, kıc yalamayı kralda cok kralcı olmayı onemsemeyen hatta teşvik eden medyayada bişeyler dyin arasıra.
amerikada medya ilkeli yayıncılık iç.inmi gostermiyor bu goruntuleri sanıyorsun gercekte??????
amerika reality show duzenının allahını yapan gozu donmus bir medya imparatorlugudur.
sokak ortasında vurulan dovulen tecavuz edilenlerin goruntulerini gostermekten cekinmez, plis kovalamalarını, sılahlı catısmaları aksam yemegıne meze diye sunar.
sırf hukumet zor durumda kalmasın diye yasaklanan gostermedigi savas goruntulerimi ilkeli yayıncılık?????

senın dedgin nereye cıkar biliyormusun?
80lerde mansetler bugun 10-20 kişi oldu dıye atılırken bir sure sonra bu haberler iç sayfalarda kucuk uc satırlık haberlere donusmus..alışmak,gormezden gelmek en buyuk dusmandır.
cevirip cevirip salya sumuk,feryat figan yayınlamalarına kızıyorum,ama terorun ne oldugunu bilmeli gormeli,bu ulkenın ıste bu yuzden bu sacma sapan kavgalarla ugrasmaya hakkı olmadıgını gormek gostermek için gerekli....

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 20:23 - İp: 88.***.**4.223
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gaijin gerçekten böylemi düşünüyorsun. Yayınlansın mı o zaman kan revan içindeki görüntüler.
Bir yakının böyle bir durumda olsa istermisin böyle görmek onu.
O beğenmediğimiz gevurlar çok daha iyi etti binlerce ölüden tek bir kare bile yayınlamamakla. Doğrusu o.
Buna karşı çıkıyor olmanı bunu hükümet yalakalığı ile ilişkilendirmeni gerçekten yadırgadım.

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 20:31 - İp: 88.***.**7.75
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 20:32 - İp: 78.***.**4.227
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Tebrikler Pazarbey, yazdıklarına katılıyorum. Bu eylemler, hergün yayınlandıkça bu aşağılık eylemi yapanların işin geliyor, tam da istedikleri gibi korku salıyorlar, kaos oluşturuyorlar. Elbetteki haber yapılacak, konu tartışılacak ama sürekli televizyonda kopmuş bacakların (buğulu da olsa), feryat figanların yayınlanmasının bence habercilikle alakası yok. Sizi tekrar tebrik ederim duyarlılığınızdan dolayı .

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 20:55 - İp: 85.***.**1.44
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

pazarbey senın monıtorunde bozuk anlasılan,
gormuyorsun.

cevirip cevirip salya sumuk,feryat figan yayınlamalarına kızıyorum demişim bak.hatta acayım anlasılan okadar garip hale dustunki benım "kan gormek istiyorum kollar bacaklar kopsun hergunde izleyeyim" dedigimi falan dusunuyorsun....

sansurlenmeden yayınlandı dun bu haberler resmen sinirden elim ayagım titredi,kopmus kolları bacakları alenen gosterdi serefsizler.ben buna kızıyorum,bu kısmına katılıyorum tabıkı..aslı: bu goruntuler mozaiklenip,duzenlenip ve bir defalık yayınlanmalı,tekrar yayınlarda sadece sayı son durum ve goruntulerde ve ozetınde ozetı verilerek bilgilendirme yapılmalı.
nedenmi?cunku turk milletinin hafızası gorseldir işitsel degil.

sehit haberlerini hatırla.
bugun 3 asker sehit oldu cigerler yandı,bugun iki sehit anası lanet okudu...
bu boyle bir ay boyunca bugun uc bugun bes bugun 2 bugun altı asker sehıt oldu dıye gitti.
ve sonunda, bu sıradan birşey oldu,bugun uc sehit zapla,
bugun bes sehıt zapla..duygusuz,terore lanet okuma hıssı bile ucup gitmiş, ibo sovda dansoze zap yapan bir grup olup cıktı ınsanlar.neden???
cunku istatistik dedigin insanda duygu yaratmaz, tühtühtüh dersin en fazla kahvede dınlerken,sonra pişti cakarsın yere devam edersin.
gungorende patlama oldu 17 olu var dedigin haber,goruntusuz (begen yada begenme,begenelim yada begenmeyelim) sadece istatıstıktır.ama bu milletin surekli ayakta bunları hiç unutmadan durması gerek, bunlar zamanla unutulmalı,umursamazlıkla,alıskanlıkla degil.

alısmak en beter en kotu dusmandır,gormezden gelmek en kotu dusmandır.

.---------------------------------------------------
buarada benım yalaka medyayla ilişkilendirdigimi sen amerikayla ilkeli yayıncılıkla ilişkilendirince sorun olmuyor...bende diyorumki ilkeli yayıncılık hesabı soruyorsun madem, birazda insani medya iste arasıra,17 kişi olmeden..gordugun her ikiyuzlulukte medyanın bu asagılık yapısını ortaya koy,ama sadece muhalefet medyanın degil,o suikast hedefi gostermeyı,camur atmayı cok seven medyayıda mesela...
alıskanlık en kotu seydır,insanı anca bır gecede 2-3-5 degil bir kerede 12-13-15 sehıt verdiginde ayaga kaldırıyorsa haberler alıskanlık,ve malesef vurdumduymazlık (istatistik) ruhumuza işlemiş demektir.

gelelim tekrar amerikaya ilkeli degil o yayıncılık,sansurlu..
yasak,ırak hakkında ıkı dakıkadan fazla yayın yapmak YASAK
ilkeli yayıncılık otokontrol gerektirir,otokontrolde sorumluluk gerktirir.bizde istifa kulturu diye bir sey bile yokken,otokontrolden bahsetmekte komikliktir.

insallah bu sefer anlamıssındır neden o haberlerde goruntu olmaması neden sakıncalı, unutmamak için, bu olayın hatta yayınının olmasını istemıyorum tabiki anlamayan olur tekrar tekrar yazayım..

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 21:00 - İp: 88.***.**4.223
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

insanlar kolu kırlıan bir insana bakınca tüyleri ürperiyor içi burkuluyor uzun bir zaman o görüntüyü unutamıyor. bizzat o görüntüleri insanların gözlerine sokmak lazım ki günlerce yemek yiyemesinler uyku uyuyamasınlar. pazarbey hiç yerden insaın beynini topladın mı vaya kopan bir kolu birine verip bu senin mi dedin mi veya ona katılan diğer arkadaşlara da söylüyorum. bu görüntüleri insanlar görmeli ki kanalı zaplayıp dansözlere bakmasınlar yedikleri kebaplar boğazlarına tıkansın ve bu olayların ne için meyana geldiğini bilsinler bana dokunmayan yılan bin yaşasın demesinler ve yarın benim veya çok sevdiğim yakınlarımın da geçtiği sokakta o bombalar patlayabilir düşüncesiyle yaşamalı. ben isterimki bu görüntüleri ara sıra reyting oranlarının yüksek olduğu saatlerde haftanın belli günlerinde aniden yayına verilemliki yaşanan olayları unutmamamıza belki vesile olur. çünkü orada ölenler birilerinin eşleriydi, anneleriydi, babalarıydı, çocuklarıydı, kızlarıydı, amcalarıydı, dayılarıydı.... kendinizi o yakınlarının yerine koyun ve o iğrenç medyaya bir daha lanet okuyun görüntüler sansürlense idi hangimizin içerisinde bir duygu kırıntısı olacaktı ki

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 21:12 - İp: 78.***.**3.205
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Last Hope, nasıl yani bu feryat figan görüntüleri görünce mi içinde insani duyguların kıpırdıyor. Resmen toplumun psikolojisini bozuyorlar bu görüntüleri tekrar tekrar çevirerek. Üstelik o yerden toplanan beyin parçalarını küçük çocuklar da izliyor, onların boğazlarına sadece kebapları dizmiyor aynı zamanda bilinçaltlarına da iyice sokuluyor o kopan bacaklar, beyinler. Ben bunun faydalı hiçbir yerini göremiyorum, ancak elbette zap yapıp dansöz seyretme gibi sığ bir fikre katılmam da mümkün değil. Haber yapılmalı, günlerce tartışılmalı, enine boyuna irdelenmeli, unutturulmamalı buna kimsenin itirazı yok ancak insanların özellikle çocukların psikolojisini bozacak görüntülerin bu kadar sıklıkla yayınlanmasını hoş bulmuyorum. Üstelik şunu da söyleyeyim bu tip görüntülerle insanları daha da sindirip, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" fikrine itiyorlar insanları. Terör medyayla beslenir, medyayı kullanır. Medyanın buna mümkün olduğunca izin vermemesi ve milletin çıkarları doğrultusunda davranış sergilemesi gerekir. Tabi bu benim fikrim karşıtlarına da saygılıyım o ayrı.

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 21:48 - İp: 85.***.**1.44
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Aslında hangi tarafa hak vereceğimi bilemiyorum çünkü iki tarafında haklı olduğun yanlar var.

Ben sadece medya ve ilke kelimelerinin aynı cümle içerisinde kullanılmasına karşıyım.

Medya=Tiraj & rating demektir. Yeryüzünün heryerinde bu böyledir varoluş sebepleridir.


 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 22:32 - İp: 88.***.**5.72
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

t_yaman ben de onu anlatmaya çalışıyorum zaten insanımız zaten çok unutkan görüntüleri hiç göstermeyerek hiç hissetmemesini sağlamış olmayacakmıyız anneler babalar bilmeli o sahneleri çocukların izlememesi gerektiğini ayrıca tvde şiddet ve kan göstermeyen kaç tane dizi varki çocukların izlediği. çizgi filmlerine varıncaya kadar silahlarla ve savaşlarla doldurmuşuzki onların bilinçaltlarını bu görüntülerin farklı bir etki oluşturacağını sanmıyorum pek. çcuklar büyüklerden daha duyarlılar bazen düşünüyorum onlar mı büyük ben mi büyüğüm diye

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 22:35 - İp: 78.***.**3.205
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Last Hope, diziler konusunda sana katılmamak mümkün değil, evet gerçekten de artık tüm yerli dizilerde özellikle de jeneriklerinde dikkat edin bir tane kadın, esas oğlandan sağlam bir tokat yer, bir boşanma vakası muhakkak vardır, eşler birbirini aldatır ve burada aldatanın haklı kısımları vardır, bayan çocuğunu tedavi için para karşılığı ilişkiye girer ve bu bayan herkesin taktirini toplar, hırsızların duygusal tarafları çok derindir gibi diziler var hep. İnan bana TV seyredemiyorum artık, normal gazete de okuyamıyorum internetten analiz sitelerinden takip ediyorum haberleri. İşte aynı medya yani bu dizileri yapan, yayınlayan medyanın haber anlayışı da maalesef bence ilkeli olamıyor. Ancak bizim halkımızın bilinç düzeyi ilkeli yayıncılığı kaldırır mı?, haberlerde benim savunduğum tarzda ilkeler benimsense insanlar bu olayları artık doğal karşılamaya başlar mı? Yani belki de haklısınızdır, belki de böylesi doğrudur bilemiyorum ama bana doğru gelmiyor bu tip yayıncılık anlayışı.

çcuklar büyüklerden daha duyarlılar bazen düşünüyorum onlar mı büyük ben mi büyüğüm diye

Umarım dediğin gibidir yoksa bu gidişle gelecekte gerçekten de psikopat bir nesil varolacak gibi.

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 22:54 - İp: 85.***.**1.44