buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Aman Dikkat!

Az önce çok değer verdiğim bir arkadaşımla MSN'de konuştuk.
Aramızda geçen konuşma aynen şöyle;

''iyi akşamlar, nasılsın''
''teşekkür ederim iyiyim sen nasılsın''
''ben de iyiyim''
sesszilik.
1 dakika sonra.

''ya msn spacede yeni bir sayfa yaptım, bir baksana nasıl olmuş?''
bir tane link yolladı.hemen baktım. ona çok güvendiğim için adresi kontrol etmedim, vasat bir tasarımı vardı.

''galeri iyi olmuş mu?''

''hangi galeri?''
Bende açılmıyor.

Anasayfasında mail adresi ve şifre kutusu vardı.
''
MSN Space de oturum açmamışsındır, oraya msn ve şifreni yaz.''

Ona o kadar güveniyordum ki, yazabilirdim, ama o esnada çok sevdiğim başka bir arkadaşımla konuşuyordum ve diğer arkadaşımın vasat sitesiyle ilgilenmek ilginç gelmedi. ''Güzel olmuş'' yazdım yalnızca baştan savmak için.

''Ama siteye girmemişsin, msn den girmelisin'' deyince biraz kıllandım ve adres çubuğuna baktım,
veee;
O an kaç dakikadır aslında bir hırsızla konuştuğumu anladım.


**********************
Arkadaşlar , msn şifrenizi babanız sorsa bile vermeyin, çok ciddiyim. 1 Hafa içinde 3 arkadaşımın adresi uçtu. Çalınması çok kolay. Hiç ama hiç kimseye vermeyin, çok canınız yanabilir.
Ayrıca msn şifrenizi herhangi bir siteye üye olurken kullanmayın. Genellikle insanlar tek bir şifre oluşturur ve sürekli onu kullanır. MSN şifreniz için buna istisna getirin. Microsoft asla ama asla size hotmailinizi açmak dışında şifre sormaz!

Bir forum sitesine üye oluyorsunuz diyelim, her zaman kullandığınız şifreyi oraya üye olurken kullanmayın, forum sitesinin sahibi, ya da siteyi hackleyen birisi sizin şifrenizi rahatlıkla görebilir.


Paanoyak olun, her şeyden kıllanın, kılı kırk yarın.


******************
Kırılması zor bir msn şifresi kullanın. bu işin püf noktası var.

Oluşturacağınız şifrede büyük harf, küçük harf, rakam ve işaretler bir arada olmalı.

1234hakan çok kötü bir şifredir. kolaylıkla kırılır.


B23G?(cd=?23aS2 mükemmel bir şifredir, siz birine kendi elinizle vermedikçe dünyadaki tüm bilgisayar mühendisleri bir araya gelse kırmaları 3-5 sene alır.

****************
MSN adres defterindeki arkadaşlarınıza güvenmeyin. Adres defterindeki bir arkadaşınızın hesabı uçurulduysa sizin msn adresiniz hacker'in elinde demektir. Onun tek amacı vardır, sizin de şifrenizi ele geçirmek.

Yukarıdaki diyaloğu bir daha okursanız bunun aslında ne kadar kolay olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Tarih: 10 Nisan 2007, 03:37 - İp: 88.***.**4.178
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

uyarın için teşekkür ederim. ben dikkat ediyorum böyle şeylere tabi ki. ama her zaman dikkatli olmak lazım.

 

Tarih: 10 Nisan 2007, 07:50 - İp: 88.***.**3.101
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Slm
geçtiğimiz hafta benim msn adresimi bulup şifremi kırdılar. Bunu yapan kişi benim msn listemde bulunan herkesten Telsim kontür istemeye başladı
gecenin bir yarısına kadar telefonlarım susmadı, tabi kontür yollayanlarda olmuş. Ardından da benim msn listemde bulunan arkadaşlarımın şifreleri kırılmaya başlandı bu zincir büyüyor.

Msn adresimi Amerika Microsoft ile yaptığım uzun yazışmaların sonunda geri aldım, ancak olanlar oldu, tam 1 hafta bu işle uğraşmak zorunda kaldım.
Listemde bulunan arkadaşlarımdan müşterilerimden kontür isteniyor ve vermeyenlere küfür ediliyor, ya halimi bi düşünün herkese tek tek durumu anlatmaya çalıştım. Bana da bir müşterimden bulaştı, şu adrese bakarmısın yazılı bir metin geldi müşterimden tıkladım ve olan oldu.

Dikkatli olun,

Savcılık olayla ilgili dilekçe yazarsanız igileniyormuş, kontür yükleten arkadaşınız varsa bu kontürlerin şifrelerini savcılığa verirseniz hangi telefona yüklendiğini Telsim Genel Merkez bildirmek zorundaymış.

 

Tarih: 10 Nisan 2007, 10:37 - İp: 88.***.**3.60
  • 1