ottomans66
ottomans66 (üye)
Ankara / Firma

Hiti Termal Fotoğraf Yazıcı Alırken Dikkat!

Arkadaşlar; Fotoğraf işini bırakan bir ağbimizden daha 9600 baskıda bir adet Hiti P720L Termal Fotoğraf Yazıcısı aldım. Vesikalık fotoğraflarda degrade baskı alanlarındaki ton farklılığı geçişleri belli oluyordu. Bu bir hata nasılsa fark edilmiştir diyerek P720L Driver_v2.3.0.14+FW_v1.15 dosyasını indirip bios güncellemeye başladım. Ekranıma gelen yönergeleri uygulayıp bitirdikten sonra işlemin tamamlandığına dair bir mesaj ekranımda gözüktü. Yazıcı ekranına da ingilizce olarak ready (başında bir kelime daha vardı hatırlamıyorum) yazısı silik olarak gelmişti. Sonrasında printerden çıktı almak istedik bir baktık ki; Printer bağlı değil diyor. Bende printeri kapatıp açalım belki usb'yi görür dedim. Printeri kapattım açtım maalesef ekranı bembeyaz olmuş. Saatlerce bekledim hiç bir şey yok! Printer off-line konumuna geçmişti.

Serüven bundan sonra başladı; Türkiye distribütörü olduğunu söyleyen firmayı aradım ve durumu anlattım "Bordunu yakmışsın" dedi! Ben yakmışım! 600 tl bedel mukabili içinde kağıt olan kapağı off-line iken açılamayan sıfır rulolu yaklaşık 45 kg ürünü kargoya vereceğim, İstanbul'a gidecek geri gelecek v.s. bende normal tamirciler belki yapar dedim. İnternet üzerinden başka birisini vermiş olduğu cep telefonundan aradım Bana dediği şey 300 dolar civarında masrafın var dedi.

Döndüm firmaya, yazdım hiti.com'daki iletişim formuna "durum böyle böyle" bana verilen cevap "firmamızın mühendisleri bakmalı" yani bir bios güncellemesi için ürün seyahate çıkmalıymış. Basit bir cep telefonunun bile kurtarma konsolu var. Milyon dolarlık şirketin firmware update sonucunda biosu off-line iken güncelleyecek ya da eski bios'a dönecek yazılımı yok!.. Hemde bu işlem 300 dolar civarında bir bedelle!.. Sanki firmware tuzağı kurulmuş güncelle ve servise para bayıl!..

Siz siz olun sakın bios kurtarma tools'u olmayan bu tür cihazlara yaklaşmayın...

Şimdi elimde nur topu gibi daha 9600 baskı yapılmış hurda bir HITI 720L printerim oldu. İyice parçalayıp; Parça parça sağlam motor ve dişli gibi parçaları satarak biraz da olsa zararı gidermeye çalışacağım. İnşaallah ardından da hiti ürünü olmayan başka bir termal yazıcı almaya çalışacağım.

Tarih: 20 Ekim 2016, 21:24 - İp: 31.***.**0.201
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Geçmiş olsun..

 

Tarih: 1 Kasım 2016, 18:04 - İp: 95.***.**5.89
ç beyatlı
ç beyatlı (üye)
İstanbul / Firma

Geçmiş olsun dileklerimizi iletir bir dahaki makinanızın sizi yarı yolda bırakmayacak Citizen termal yazıcı olmasını dileriz. www.beyatlifoto.com

 

Tarih: 23 Aralık 2016, 14:26 - İp: 176.***.**9.149
djadem
djadem (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Tek Bir Firmada Böyle Bişey Olmazki Hemen Hemen Hepsinde Var Böyle Seyler . Kodak Da Alsan Olur Fujide Alsan Olabilir . Belki Bu Olmazda Başka Birşey Olur. Alırken Herşeyini Koonusmak ve Bunu Kağıda Dökmek Önemlidir. Ben Canon Plotter Aldım Adam Bana Dediki 1000 m2 GARANTİLİ kafalar Dedi makina 300 m2 de kafalar Arıza Yaptı Sonra Adam Dediki Bana Bu Garanti 80gr kağıda göre dedi sen 300gr fotoğraf kağıdı basmıssın dedi nihayetinde diyecegim şu mutlaka konusun . alırken ürünü

 

Tarih: 25 Aralık 2016, 12:55 - İp: 88.***.**8.112
  • 1