kadir38
kadir38 (üye)
Kayseri / Meraklı

Yardim Kardesler Yeniyim

arkadaslar merhaba öncelikle üstte belirttigim gibi aranizda bulunmaktan cook sevincliyim hemen hemen üc saattir arastirdim siteyi yazacagim yeri cook aradim ama sonunda buldum bu arada video lari izledim sagolsun arkadasimiz güzel aciklamamllar yapmis ama sözlerin cogunu anlayamadim önemli degil ama cok sey ögrendim anlayamadigim seyleride siz kardeslerime sorarim ben fotograf hastasiyim inanin hee unuttum yazmayi 5 senedir bir fotograf makinasi aliyim dedim nasip 2 ay önceymis gercektende iyi makina iyi oluyormus aldigim makina nikon d200 harika cekimleri var ama anlamak lazim biraz yazillarimi zahmet edip okudugunuz icin tesekkürler ama basinizi biraz agrita bilirim hos görün beni geceniz sizlerin olsun yaraanima emanetsiniz [>:D

Tarih: 23 Mart 2008, 01:57 - İp: 87.***.**4.192
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

yardım etmek isterdim ama ben sıkı bşr canoncuyum. yani nikondan anlamam. ama nacizane bir iki tafsiyede bulunabilirim.

ilk önce makinenizi iyi tanıyın. bunun için tr kullanma klavuzu varsa baştan sona okuyun. hangi tuşun veya menünün ne işe yaradığını öğrenin. yani kısacası kullanma klavuzundaki terimleri ezbere bilin.

sonra fotoğraf çekim teknikleri hakkında, gerek sitede gerekse google arayarak öğrenin. inanın ki internette fotoğrafçılık adına tüm bilgiler mevcut.

bilmeniz gerekn bir kaç ana terimi sıralıyım belki yardımcı olur.

-enstantene (perde hızı) nedir ne işe yarar?
-diyafram ( f: perde açıklığı) nedir ne işe yarar?
-iso nedir ne işe yarar?
-slr nedir ve diğer kompakt makinelerden farkı nedir?
-White balance (beyaz ayarı) nedir ne işe yarar?
-af ve mf nedir ne işe yarar?
-raw ve jpg nedir ne işe yarar?
-ccd ve cmos sensör nedir ve aralarındaki fark nedir?

bunlar şimdilik aklıma gelen en temel şeyler. dahada yazıcak olursam baya uzun bir yazı olur sanırım. bunları iyi bilmiyorsanız eğer forumdan veya googledan yararlanarak bulup öğrenin derim.

ben size ifsak ın temel fotoğrafçılık kurslarına ait bir döküman veriyim. fotoğrafçılık tarihinden tutun teknik bilgilere, çekim tekniklerine, lenslere kadar tüm bilgiler mevcut bu dosyada. bu dosyayı mutlaka başından sonuna akdar dikkatlice okuyun.

link:

http://rapidshare.com/files/87523647/egitim.pdf.html

(not: dosya pdf formatındadır. dosyayı açabilmek için adobe acrobat reader veya pdf görüntüleyici bir yazılıma ihtiyacınız olucak. bilginize.)

tabi benim anlatmak istediğim şey işin daha başı bile değil. bunlar zamanla, istensede istenmesede öğrenilir. önemli olan yetenek olması lazım. bunuda zamanla anlarsınız bence.

umarım biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir. size şimdiden başarılar dilerim.



#gurhan_87' tarafından 24.03.2008 10:20:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Mart 2008, 10:14 - İp: 85.***.**3.37
  • 1