gazeteciali
gazeteciali (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba Sayfada Yeniyim Bir Konuda Bilgi Rica Edec

Sayfada yeniyim arkadaşlar, herkese sevgiler saygılar. Bir konuda bilgi rica edeceğim. En Kolay ve pratik dekupeyi nasıl yaparım. Fotoğrafın arka fonunu temizlemek istiyorum.. Teşekkürler...

#gazeteciali' tarafından 20.01.2017 20:21:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ocak 2017, 20:20 - İp: 94.***.**1.238
ilker-celik
ilker-celik (üye)
Aydın / Meraklı

En Kaliteli yolu genel olarak photoshopta pen tool. Fakat çektiğiniz nesne veya kişi durumu çok önemli. Arka plan rengi ile nesnenin temas ettiği hatta yakın durduğu yüzeyin beyaz veya grinin tonlarında olması da çok önemli. diğer türlü yansımalarında temizlenmesi dahil çiddi bir temizlik işi çıkar ki pratiklikten pek bahsedemeyiz. Işık cadırında veya beyaz arka fonda doğru ışıkla çekilmeyen fotoğrafın deküpe edilmesi, daha doğrusu kesip arka planı beyaz yapmak yanlış sonuç verir. Deküpe etmek istediğiniz fotoğrafı gönderirseniz buradan ona göre yardımcı olmak isteyenler çıkacaktır.
Dediğim gibi amaç sadece kesmekse o zaman pen tool.Fakat beyaz fon elde etme için ise değil.
Ben beyaz arka fon elde etmek için pen tool kullanmıyorum. Arka plan hali hazırda beyaz olacak şekilde fotoğraf çekiyorum. Tabi tam anlamıyla #ffffff beyaz olmuyor. Sonra Fotoğrafın tüm kenarlarını fırça aracıyla beyaza boyuyorum. Boyanan Net beyaz (#ffffff) ile benim orijinal arka plan beyazı arasındaki ton farkı çizgi şeklinde belirginleşiyor. Sonra Dodge kullanıp bu çizgiyi yok ediyorum. Pen tool kullansam ozellikle saclarda ister istemez bir detay kaybı oluyor. Bu şekilde hiç detay kaybetmiyorum. Kalibre bir monitor kullanmak da onemli. Kendi hobi amaçlı web sitemdeki fotoğrafları bu şekilde ürettim.

http://www.ilkercelik.com

Son olarak yanlış bir uygulama olur sözlerine örnek olarak da yine kendi çektiğim şu fotoğrafı örnek vereyim.

https://en.fotolia.com/id/135958288

bebek aslında kırmızı bir halının üzerinde uzanıyordu. deküpe etmek 15 dakika sürdü. Kırmızı halının elbise üzerindeki yansımalarını gidermek,rengarenk arka planın etkilerini yok etmek ise bir saat. Ayrıca çok ciddi detay kaybı da oldu. Ticari Ürün fotoğrafı olsa bu şekilde kimse yapmazdı.

 

Tarih: 20 Şubat 2017, 00:40 - İp: 176.***.**1.69
gazeteciali
gazeteciali (üye)
İzmir / Amatör

Sayın İlker-celik verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim. Verdiğiniz bilgileri notlarımın arasına aldım. Çok sağolun. Sevgiler saygılar...

#gazeteciali' tarafından 20.02.2017 01:17:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Şubat 2017, 01:15 - İp: 94.***.**1.238
  • 1