paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ust Bant Fotograflarina Yorum

Daha once onerildiyse kusura bakmayin......

Forumlarda konu sıkıntisi cekildigi bir gercek .....

Forumlara aktif olarak duzenli katilanlarin ortak sorunlarindan biri fotograf yorumlarinda tanidiklararasi elestirilerin hep olumlu olmasi .

" Tarafsizlar Ordusu " olarak tum fotograflari burada degerlendiremeyecegimize gore sadece üst banta cikan fotograflari acikca tartismayi oneriyorum . Sanirim 10 kadar fotograf 3 gun bantta kaliyor . Sure bol , fazla da yogunluk yaratmaz . Orayi hak ediyor mu , etmiyor mu bir de bu forumda goruselim derim . Kimse sozunu esirgemesin . Elestiriyi begenmeyenler de karsi gorus belirtsin . Madem yorumlar kisminda bu is sihhatli yapilamiyor , bir de burada deneyelim ..( burada da olmazsa sonsuza kadar susalim )

Boylece en azindan " tarafsiz olundugunda " aramizda anlasip anlasamayacagimizi gorelim .

Ok diyen varsa , ilk yorum benden .....

Bu konu cok bayatladi , bosverin derseniz de anlarim...

Tarih: 26 Mart 2009, 01:36 - İp: 96.***.**9.175
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ust bantı hakedıp etmeme gibi bir durumun tartısılması taraftarı degilim,heleki sırf bu konu yuzunden siteden uzaklasan sayısız ustayı dusununce.
ust bant olabilecek en iyi sekilde secilmeye calısılıyor.
---
daha cok galeride goruntulenme fırsatı bulamamıs fotograflara yogunlasılsa daha ıyı olur dıye dusunuyorum.

Tarih: 26 Mart 2009, 02:51 - İp: 78.***.**8.49
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben orasina yetisemedim - yani elestirileri kaldiramayip ustalarin siteyi terk edisine ....

Ust bant hak edip hak etmeme olayini girmenin istenmemesini anliyorum ... Yine de . " Es-dost arasi " sadece olumlu yorum ve tebrik alan fotograflarin , bir de daha tarafsiz gozlerle ne yorum alacagini gormek fena olmaz derim ( sonucta yarari da olacak - gecenlerde bahsettigin EGO meselesi ) .

Yuzlerce/binlerce "es-dost tebrigi almis " fotograf arasindan bu isi yapacagimiza da ( bunu yapinca ustalar daha cok alinabilir - niye bunu sectiniz tartismak icin diye ) , hazir ust bantta olay gunde 3 fotografa indirgenmisken , degerlendirmeyi onlar arasinda yapalim diyorum ...

Tartismanin sonucta ister istemez " bu fotograf ust banta secilmemeliydi" 'ye gelisi kacinilmaz ...Ama bunu amac olarak belirlemiyelim .

Senin dedigin de ayri bir konu - gozden kacan oyle fotograflar var ki insan hayret ediyor .

#paperman' tarafından 26.03.2009 07:39:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mart 2009, 03:56 - İp: 96.***.**9.175
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bence objektif grubu seçsin bunları. Bir nevi yetkili ellerin müdahalesi gibi..
bir fikir

Tarih: 26 Mart 2009, 08:10 - İp: 88.***.**0.48
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Objektif grubu nedir ??

Tarih: 26 Mart 2009, 09:38 - İp: 96.***.**9.175
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

budur
---
remi fikrine katılmıyorum.

Tarih: 26 Mart 2009, 10:15 - İp: 88.***.**3.84
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yani elestirileri kaldiramayip ustalarin siteyi terk edisine

eleştiri kaldıramayıp siteyi terketmek degil mesele.
ust bant tartısmalarını okursan (ki enaz 10-15 tanedir) ne demek istedigimi anlarsın..
ust bant fotografları suanda nasıl seciliyor bilgin varmı?

Tarih: 26 Mart 2009, 11:04 - İp: 78.***.**5.41
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

@cinascinas
remi fikrine katılmıyorum.
katılmıyorsunuzda oluyor zaten bu türlü tepkiler.

Ayarıca bir fikriniz varsa buyrun söyleyin.

Merak ediyorum acaba ne düşünüyorsunuz diye.

ust bant fotografları suanda nasıl seciliyor bilgin varmı?
benim bilgim yok

Tarih: 26 Mart 2009, 11:32 - İp: 88.***.**0.48
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

6 aydir uyeyim ama boyle bir olusumdan haberim yoktu ...

Ne oldugunu okuyarak cozmeye calisiyorum ....

Denemek icin oylesine 10-15 üyenin yorumladigi fotograflara girdim ...Fazla dolanamadim , sadece ilk acilan sayfalara baktim . Gordugum su :

Herkes kusursuz demeyim ama kusursuza yakin , belirli kalitedeki fotograflara yorum yazmis .

Elitist bir durum soz konusu yani ..... Biraz acik konusmak gerekirse yeni baslayanlara,acemilere yol gostermeye tenezzul etmeme ...

Yorum yazilanlar sadece "ustalar" olunca , yeni "ascilar / terziler" kendi kaderlerine terk edilmis oluyor . O ustalarin da inanin aslinda yoruma ihtiyaci pek yok - hepsi isi biliyor .

Baslangicta amaclanan bu muydu acaba ?

-----------------

Ilk gozlemim boyle ....

Tarih: 26 Mart 2009, 11:40 - İp: 96.***.**9.175
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Tam nasil seciliyor bilmiyorum Gaijin .....Sanki bir yerde 300 kisilik bir komitenin filan oylariyla diye okumustum ( cok mu iyi niyetliyim - hayal mi gordum acaba ? )

Tarih: 26 Mart 2009, 11:45 - İp: 96.***.**9.175
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

400-500 kişi diye biliyorum ben... ama o "üst bantta görmek istiyorum" butonunu kullananların sayısı 10- 15 kişiyi geçmez sanırım... sitedeki durgunluk her konuda malesef...
--
remi, önerimi başka bir topikte sundum, netfoto2 kızdı

Tarih: 26 Mart 2009, 11:53 - İp: 88.***.**3.84